začátej MS 10.12.2009. Jsem v 6-7 tt? Kdy začína bít srdíčko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5724
8.5.13 09:46
@paola white píše:
@Anabellkaa já to nikde nevykládám. buď říkám který jsem týden nebo kalendářní měsíc. počítání na lunární měsíce mi teda osobně přijde jako pěkná chujovina a nikdy jsem se s tím nesetkala. doktor říká týdny a ti co týdny neznají říkají měsíce. u dítěte přece taky neříkáš kolik je mu lunárních měsíců, ale týdnů, měsíců nebo let

Přesně tak. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
8.5.13 09:47

@Anabellkaa Nesetkala, protože jsem taky nikde netvrdila, že těhotenství trvá 10 měsíců… ono sice 10 lunárních trvá, ale jelikož se v naší kultuře lunární měsíce na nic nepoužívají, tak chápu, že se na tuhle informaci všichni blbě koukaj… asi bych taky blbě koukala, kdyby mi někdo řekl, že jeho dítko váží 10 liber :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lenule81
19.7.13 09:01

v kolikátém týdnu tedy jsem????

Ahoj holky, prosím vás můžete mi některá poradit v jakém vlastně jsem týdnu těhotenství. poslední menstruace byla 29.5. ale otěhotněla jsem pravděpodobně cca 15.6. možná i později. jak to tedy je. všichni mi říkají, že jsem moc málo těhotná, že je brzo. dle internetu mě vyšel nějakých 7+2 tedy osmý týden??? jsem z toho zmatená. nevím čemu mám přiklánět. děkuju vám za vaše zkušenosti.
:,(

• Citovat
  • Upravit
Elessar
19.7.13 09:06

Počítá se to podle poslední menstruce, ne podle ovulace nebo data početí ;)

• Citovat
  • Upravit
Elessar
19.7.13 09:07

Takže jsi opravdu 7+2, tedy 8.týden ;)

• Citovat
  • Upravit
31386
19.7.13 09:09
@lenule81 píše:
Ahoj holky, prosím vás můžete mi některá poradit v jakém vlastně jsem týdnu těhotenství. poslední menstruace byla 29.5. ale otěhotněla jsem pravděpodobně cca 15.6. možná i později. jak to tedy je. všichni mi říkají, že jsem moc málo těhotná, že je brzo. dle internetu mě vyšel nějakých 7+2 tedy osmý týden??? jsem z toho zmatená. nevím čemu mám přiklánět. děkuju vám za vaše zkušenosti. :,(

jo, jsi 7+2, tj. začátek 8.tt podle MS. Je „jedno“ kdy jsi otěhotněla, aby se to dobře počítalo, tak to doktoři berou podle MS. Pokud otěhotníš hodně brzo po konci MS nebo naopak skoro ke konci cyklu, tak se bude TP podle MS a podle uzv lišit (v prvním případě bude miminko vypadat větší, tj. Ty budeš vypadat jako dýl těhotná, v druhém zas bude menší-na to zvlášť pozor, aby Tě pak někdo nestresoval, že dítě neprospívá nebo nechtěl porod vyvolávat zbytečně brzo že už přenášíš atd.). Nejpřesnější uzv pro určení stáří plodu je kolem toho 12.-13.tt, kdy se provádí NT skríning. Pokud se TP podle uzv liší o víc jak týden, bere se v potaz ten ultrazvukový, pokud je to plus mínus autobus, tak pro přehlednost Ti tam zůstane ten dle MS. Některé průkazky mají už kolonky obě, pod sebou, hezky přehledné, já třeba to mám jen o dva dny a přesto je to tam napsané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.8.13 12:47

Ahojky holky, nějak jsem to do teď vůbec neřešila…ale začala jsem docházet do nemocnice a tam to po mě chce doktor vždy vědět a už je mi blbé říkat že to nevím… termín porodu mám podle ultrazvuku stanovený na 9.9. (poslední menzes nevím) Kolikátý jsem tedy týden a den??? Já říkám že jsem 36tt. Díky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
6.8.13 12:51
@Lucifercik píše:
Ahojky holky, nějak jsem to do teď vůbec neřešila…ale začala jsem docházet do nemocnice a tam to po mě chce doktor vždy vědět a už je mi blbé říkat že to nevím… termín porodu mám podle ultrazvuku stanovený na 9.9. (poslední menzes nevím) Kolikátý jsem tedy týden a den??? Já říkám že jsem 36tt. Díky :-)

Jsi nejspíš 35+1, tzn. 36.týden. (Konkrétně druhý den toho 36. týdne). :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.8.13 13:00

Díky moc :-)
ted už snad nebudu za pitomečka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
6.8.13 13:03
@Lucifercik píše:
Díky moc :-)
ted už snad nebudu za pitomečka :-)

Jo a měla bys to mít napsané v průkazce po každé kontrole. Tam jsem to vždy kontrolovala já.
Jinak si z toho nic nedělej, je to údaj, který se mění každý den, a kdo si to má pořád pamatovat. Já v tom děsně plavu hlavně od doby, kdy mám dva termíny porodu. :roll: :lol: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1221
28.5.14 17:21

Ahoj, když jsem dneska 34+5tt tak jsem oficiálně ve 34.týdnu, nebo ve 35.?Já jsem z toho už zmatená, protože tady na emiminu to snad všichni považují za 35týden, ale moje doktorka říká 34.týden… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bauli
28.5.14 17:22

@spiritt 35. týden ;)

• Citovat
  • Upravit
14637
28.5.14 17:24

@spiritt Ona to myslí jako ukončený 34. týden, ale jinak se spíš setkáš s probíhající 35. týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1221
28.5.14 17:29

Díky, takže když se mám do porodnice zaregistrovat nejdřív ve 36.týdnu, tak můžu jít nejdříve ve 35+1 (nebo mě vyhoděj, že je ještě brzy?..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
28.5.14 17:33

@spiritt Vím, že tam, kde berou od 14., je to od 14+0. Takže asi od 36+0, najdeš to určitě na netu vysloveně napsané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí