Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@HandulkaK rodila jsem v motole 36+0 a když jsem se ptala, jak propouští (jestli na konkrétní váhu, nebo co) tak mi řekl, že to vůbec, že záleží na dítěti. Šli jsme po 14 dnech s tím, že čtyři dny jsem byla s klukem na roomingu, abychom si na sebe zvykli. A předtím jsem měla problémy hlavně já, ne on.
Při propuštění byl teda 38+1, a 2.3 kila, ale podle doktora mohl jít i dřív.
Jo a nedonošenost mu děstká brala jako 14 dní
Druhý syn se narodil 36+1 a domů jsme šli po pěti dnech
byl naprosto v pořádku.
@HandulkaK píše:
@lleennttiillkkaa To jsem právě chtěla vědět.
Všude píší něco jiného, našla jsem dokonce 38+0
pokud vím, tak dítě narozené od 38+0 je považováno za dítě narozené v termínu, protože termín, tedy to datum, je pouze orientační a za termín se považuje 14 před a 14 dní po tomto datu, takhle mi to interpetovaly 2 porodní báby, nezávisle na sobě.
Ale i dítě narozené v termínu, s normální porodní váhou může zůstat v porodnici déle, protože cokoliv. Dopředu ti tohle nikdo neřekne.
Ahojky holky, omlouvam se, ze se sem vloudim. Mela bych dotazek, zjistila jsem tehu a nevim, v jakem jsem tydnu. Posledni ms byla 29.3 k oplodneni doslo 8 nebo 9.4 (otehotnela jsem temer po ms) ale nejsem si jista, jak ted zjistit, jaky jsem tyden ![]()
@Frances22 najdi si kalkulačku na netu počít se od prvního dne ms
@Adelka951 dekuji moooc, myslite si, ze by ve stredu na gynde slo neco videt? ![]()
@Frances22 píše:
@Adelka951 dekuji moooc, myslite si, ze by ve stredu na gynde slo neco videt?
rozhodně ještě ne vydrž do cca 8tt
Ne, ještě nebude vůbec nic vidět, počkej tak cca měsíc, než vyrazíš na gyndu. Ušetříš si tím spoustu zbytečného stresu.
Ne, ve středu nebude v žáném případě vidět nic. počkej minimálně další tři týdny, lépe však čtyři.
@harpyje dekuju ☺️stejne musim na kontrolu, takze tam stejne musim ☺️