Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Díky, takže když se mám do porodnice zaregistrovat nejdřív ve 36.týdnu, tak můžu jít nejdříve ve 35+1 (nebo mě vyhoděj, že je ještě brzy?..)
@spiritt Vím, že tam, kde berou od 14., je to od 14+0. Takže asi od 36+0, najdeš to určitě na netu vysloveně napsané.
@Litta No na netu to právě nemají, jsem tam před pár dny volala a řekli mi od 36.tt. Jsem se samozřejmě nezeptala na upřesnění. Tak asi radši počkám do toho 36+0.Jen si pořád říkám, co kdybych náhodou rodila předčasně, to bych nebyla zaregistrovanáá…
Podle lekaru se bere ukonceny tyden a tim se ridi…takze kdyz je nekdo treba 16+2,tak je proste 16tt…
takze spravne pouze ukonceny tyden…byla jsem delsi dobu v nemocnici, takze jsme se s tim setkavala denne…
No a pak kdo se v tom má vyznat…doktoři to prostě berou tak, jak říká @RadanaH …i když tu ostatní píšete něco jiného..ale dík všem ![]()
Ja taky brala kdyz jsme byla treba 16+4tt ze jsme v 17tydnu, ale v te nemocnici a i muj gnydar na kontrole me vyvedli z omylu.-))))))))))
takze uz pouzivam jak oni ukonceny…
@spiritt opravdu jsi 34tt, pokud jsi 34+5, byla jsem v různých nemocnicích, u různých doktorů a všude se to bere takto, je to myslím i stanovisko WHO, dívala jsem se na to kdysi, jak to opravdu je.
@RadanaH, @nela2 Díky.Ale uznejte, že téměř ve všech diskuzích to všichni berou ne podle ukončeného, ale podle probíhajícího a pak v tom má člověk opravdu zmatek. Takže prostě teď jsem 34. Díky ![]()
@spiritt to jo, ve všech diskusích se přidává týden, asi pro lepší pocit
Dřív jsem si taky myslela, že je to tak správně, ale fakt jsi ve 34.týdnu, takže to tak ber ![]()
Vezměte si to logicky. První čtyři dny jste v prvním týdnu (ne nultém, to by pak nevyšlo), ale ukončený nemáte žádný. Jde jen o to, kde se používá ta průběžnost a kde ukončenost. Správně je obojí.
@nela2 píše:
@spiritt to jo, ve všech diskusích se přidává týden, asi pro lepší pocitDřív jsem si taky myslela, že je to tak správně, ale fakt jsi ve 34.týdnu, takže to tak ber
Ne, není ve 34tt, je v 35tt, ale ukončený má 34tt.
Ted je podstatne, jetsli to ma pro sebe, ci skrze doktory, jelikoz ty zajima pouze a jen ukonecny, takze 34tt, ackoliv je v probihajicim 35tt, ale to mudry nezajima…i kdyby byla 34+6,tak stale budou mluvit a psat do papiru, ze je ve 34tt