Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj holky, omlouvám se že píšu anonymně, ale jinak bych se styděla. Jsem ted ve 13+5tt. Na internetu jsem četla, že se to počítá od posledních měsíčků, měli jsme s partnerem krizi a já měla 12.6. něco s jedním chlapem.Ani nevím jestli se do mě udělal nebo ne bylo to strasně rychlý a já byla opilá. Potom jsem s mojím partnerem normálně spala, samozřejmě on to neví. Myslíte že to nemůže být toho druhýho? Jsem z toho zoufalá.
Kdybys otěhotněla kolem 12.6., tak už bys teď byla v 19. týdnu. To je až moc velké rozpětí, na rozdíl 5 týdnů by se přišlo, neboj.
@Misshha píše:
Ahoj, mám takový asi zvláštní dotazstalo se vám, ze rozdíl stáří plodu podle utz a posledních mesicku byl větší jak ty 2 týdny? O miminko jsme se s přítelem nějak intenzivně nesnažili, prostě jsme to nechali na přírodě, takže ani nevim, jak dlouhý cyklus mám a měsíčně jsem taky neměla zrovna pravidelně…
podle nich mi doktor řekl, že bych měla být teď v 10. tydnu, ale plod je starý 6 tydnu. Jsem z toho celá vykulena
Pokud to nemáš pravidelně, tak to teoreticky možné je. Stáří podle menstruace počítá s tím, že je ovulace po 14 dnech, ale to nemusí být pravda ani u pravidelných, ale o něco delších cyklů. Čtyři týdny jsou dost, ale mohlo se ti to takhle opozdit. Třeba jedna menstruace jaksi nepřišla a až pak došlo k oplození. Nebo kdy sis dělala test? Kdy jsi na těhotenství přišla?
@Litta děkuju za reakci
no… Test jsem si dělala minulý týden a hned potom šla k doktorovi a ten mi rekl 5. týden. Menzes jsem měla na přelomu července a srpna a pak spinila ještě za 14 dnu cca 2 dny… Su prostě exemplář ![]()
@Misshha píše:
@Litta děkuju za reakcino… Test jsem si dělala minulý týden a hned potom šla k doktorovi a ten mi rekl 5. týden. Menzes jsem měla na přelomu července a srpna a pak spinila ještě za 14 dnu cca 2 dny… Su prostě exemplář
A když začátek toho špinění vezmeš jako potenciální menstruaci, tak to vyjde už líp? No to máš fuk. Tedy pokud nemáš problém jako většina, co se tu ptá na data – že nevíš, kdo je otec…
Ale 4 týdny poznat jsou, takže bych se řídila podle stáří určeného ultrazvukem.
@Litta to už by ASI vycházelo, ale… Doktorovi určitě verim, jen jsem byla zaskočena takovým rozdílem
Tatínka máme jasného
taky jsem byla zvědavá, jestli se najde ještě někdo takový, nebo su fakt exot ![]()
Litta:Taky si myslím nebo vím, že je to blbost, s ním jsem měla pohl styk 11.6. a 16.6. jsem měla měsíčky a pak další měsíc jsem taky měla měsícky. Ale strašně mě to trápí. Ani nechápu jak to ti doktoři počítají ![]()
@Anonymní píše:
Litta:Taky si myslím nebo vím, že je to blbost, s ním jsem měla pohl styk 11.6. a 16.6. jsem měla měsíčky a pak další měsíc jsem taky měla měsícky. Ale strašně mě to trápí. Ani nechápu jak to ti doktoři počítají
Podle velikosti plodu. Podívej se na internetu na vývoj dítěte od vajíčka po narození, někde kde máš uvedené týdny těhotenství. A uvidíš, že rozdíl tolika týdnů je vidět, zvlášť na začátku, dost jasně. ![]()
@Misshha píše:
@Litta to už by ASI vycházelo, ale… Doktorovi určitě verim, jen jsem byla zaskočena takovým rozdílemTatínka máme jasného
taky jsem byla zvědavá, jestli se najde ještě někdo takový, nebo su fakt exot
Jde o ovulaci. A ta se stresem, nemocí, jen tak,… může dost posunout. Zvlášť pokud jsi tam měla po dvou týdnech od ms nějaké špinění, tak to asi nebyl úplně klasický cyklus. Hlavně že mimi roste a ať je zdravé. ![]()
Ahoj holky.
![]()
Ve ctvrtek budeme 36+1 - chápu dobře, že to je ukončený 36 + 1 den ze 37 týdne?
To znamená, že už patříme mezi donošená miminka?
Nebo až ve 37+0?
Děkuji
![]()
@blumen
Takže kdybych teď porodila, budeme zůstávat v nemocnici do 37+0? ![]()
@HandulkaK píše:
@blumen
Takže kdybych teď porodila, budeme zůstávat v nemocnici do 37+0?
tohle ti nikdo neřekne, záleží na té dané nemocnici a lékaři a stavu dítěte.
Teď nevím, ale nebralo se jako donošené dítě to, které se narodilo po ukončeném 36. týdnu gravidity? Alespoň, před 7 lety to tak bylo.
@lleennttiillkkaa To jsem právě chtěla vědět. ![]()
Všude píší něco jiného, našla jsem dokonce 38+0 ![]()
Ahoj holky, omlouvám se že píšu anonymně, ale jinak bych se styděla
. Jsem ted ve 13+5tt. Na internetu jsem četla, že se to počítá od posledních měsíčků, měli jsme s partnerem krizi a já měla 12.6. něco s jedním chlapem.Ani nevím jestli se do mě udělal nebo ne bylo to strasně rychlý a já byla opilá. Potom jsem s mojím partnerem normálně spala, samozřejmě on to neví. Myslíte že to nemůže být toho druhýho? Jsem z toho zoufalá.