Pociťujete zdražení?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jo, zdrazilo se, kde co. Nektere veci uz si odpustime. Jsme na horach. Takze treba 1 hodinu vyuky lyzovani pro dite za 1200,–
, tak to uz nebudeme platit. To je zdrazeni o 100%. V hospode uz jen polevku(za 95kc) a detske jidlo za 155,–. Pred covidem bych si dala normalne obed, ale za 300 nejlevnejsi se mi platit nechce. Na sjezdovky nepujdeme kazdy den, ale prolozime to bezkama a bobovanim. Kdyz to pujde takto dal, tak se vratime k rizkum z domova a termosce s cajem jako kdyz jsme byli studenti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zumpa píše:
Naštěstí nic nekupuji, tak mám klidné spaní.
aha, jsi robot na solární energii? když nic nepotřebuješ?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Oriseka Myslela jsem si to, opravdu zdrazili o 100 procent. A přesto je školička beznadějně plná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano pociťuju to silně, začala jsem splácet půjčku na rekonstrukci, mš často v karanténě, přibyla 1 kočka, a zdražil benzín a všechno - začíná mě to dost tížit, začala jsem nakupovat v Penny v akcích - a to ještě energie teprve přijdou, nevidím výhled moc optimisticky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuddy píše:
@Oriseka Myslela jsem si to, opravdu zdrazili o 100 procent. A přesto je školička beznadějně plná.
Je to tu na uceni idealni. Siroke mirne sjezdovky, sedacky. Lidi maji asi penez dost. Me to prislo predrazene i za 600 a ted uz uplny nesmysl. Bohuzel ma druhe dite smulu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuddy píše:Školička úplně k ničemu, po skončení hodiny jsem se ptala, jak jim to šlo (nestály na lyžích prvně) a prý, že ještě další výuku, že určitě sjezdovku nesjedou.
To bylo něco pro mě. Vyjeli jsme všichni lanovkou na kopec a všichni jsme se tam během dne naučili lyžovat sami. Mohla jsem si ušetřit dva litry
To bylo ještě před covidem. Jako sjezdovky a lanovky moc hezký, ale za ty prachy tam nejezdime. Stačilo jedno odpoledne na naučení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše:
aha, jsi robot na solární energii? když nic nepotřebuješ?
Má na to lidi ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zeoli píše:
Má na to lidi ne?
jo to jsem pochopila
ale těm lidem asi musí dávat své peníze
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zeoli no a teď po covidu krouhli zdarma přístupnou část foxparku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše:
jo to jsem pochopilaale těm lidem asi musí dávat své peníze
![]()
Ano, odevzdávám poslušně všechny prachy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje materska pocitila zdrazeni opravdu hodne. Kupuju z ni jidlo, drogerii a veci kolem ditka a je to masakr. Nemit muze a jeho vyplatu, muzu se jit klouzat
Jsme klasicka asi nizsi stredni trida a tak predevsim u jidla premyslim co a za kolik kupuju. Neda se nic delat no ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás to nejvíc pociťuje můj manžel. Podniká v oblasti automobilismu a zboží kolem vozidel a letos je to tedy vzhledem k všeobecnému zdražování katastrofa. Lidé ruší termíny na opravy a radši si to jako za minulého režimu čmuchtí doma v garáži sami z levných dílů z Asie a zaměstnanci si stěžují, že s platem z minulého roku doplněným o klasické navýšení, které v jeho firmě probíhá každý rok už nevyjdou. Loni nakoupená, opravená a naleštěná auta stojí na firemním parkovišti a vůbec to nevypadá, že by se prodala do plusu, lidé za ně nabízejí méně než na kolik vyšla. Takže manžel už třetí měsíc dotuje firmu ze svého a ta částka jdoucí do mínusu je tedy hodně vysoká. Ve hře je dokonce, že se firma vrátí k základu, kde manžel půjde zpátky do montérek a bude opravovat auta sám.
Zaměstnanci tak budou bohužel bez práce. Mého podnikání se to dotklo taky ale ne tak drasticky. Ale vidím to samozřejmě i já když za nákup který loni stál pro čtyř členou rodinu cca 380kč za den, platím kolem 550kč.
Docela mě to vrací zpátky do dětství, když si vzpomenu, jak jsme s mamkou museli počítat peníze na nákup tak, abychom vyšly na konci měsíce a nebyly bez peněz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak vsimne si i ten, kdo na penize moc nekouka. Ja to dost ppcituju u benzinu, ziju v AT a jeete pred rokem a pul byla cena kolem 1 eura za litr, vxera jsem tankovala a cena za litr 1,49 eura..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit