Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
My je dáváme do injekční stříkačky s trochou čajíku nebo převařenou vodou s hroznovým cukrem a je to super ![]()
Ahoj holky vim ze je to uz stara diskuse ale snad mi nekdo odpovi jak dlouho vam vydrzela jedna lahvicka aktiferrinu? My davali 3× denne po 10kapkach a vydrzela nam plus minus 14dni tak nevim jestli jsme ji nevypotrebovali moc rychle. Predem diky za odpovedi ![]()
Přidám se do diskuze, proč když máte malinké děto vám pediatr píše kapkya ne třeba sirup? te sirup je dobrej, a emusí se zapíjet, mimochodem každé železo se musí dávat na lačno, jiak je k prdu…
@Gabrielaaa nevím proč pediatr raději píše kapky. Snad, že je to opravdu kapička, kterou polknou bez problému a ne třeba větší množství (což asi sirup bude) které by třeba novorozenec polykal komplikovaně. Nevím. Jinak i ty kapky jsou moc dobrý, mají sladkou chuť a voní po rybízu.
Ahoj holky, prosím, poradíte mi někdo?
Syn má málo železa a dostal kapky Aktiferrinu. Protože je ještě dost kojený, tak si nevím rady, jak dávkování zapasovat. Mám podávat 3× denně na lačno (doporučeno 2hod po jídle), půl hodiny na to nejíst a mléko až po 2 hodinách!
U nás klasika, v noci kojím někdy i 3×, ráno po probuzení nakojím, za hodinu nebo dvě opět a malý si dá šlofíka. Až se vzbudí, tak brzy na to dostává přesnídávku. Po cca dvou hodinách dostane oběd, za další cca 3-4hod. svačinku a za další 3hod mléčná kašička. Asi půl hodiny po tuhé stravě zapíjí mateřským mlékem, podle nálady proběhne více kojení, obzvlášť mezi obědem a svačinou.
Takže, jak mám do toho zapasovat 3× denně podávání kapek? Nebo mám pokyny s jídlem a mlékem brát s rezervou? ![]()
Ber to s rezervou. Prostě to dej doprostřed mezi dvě jídla. Malinko se sníží účinnost, ale přece kvůli nim nenecháš dítě hladovět.
@Janli Právě mě zarazilo to mléko, jinak bych to s klidem dala mezi jídla a víc neřešila. Děkuji, podám kapky teda nějak i mezi kojení ![]()
@Petule030 mléko je to, co železu vadí. U většího dítěte není problém a u mrňousků se prostě dává tak, aby od mléka byl co největší odstup. Já mám nedonošeňátko a dávám mu spoustu vitamínů. Kdybych šla dodržet všechna doporučení, tak to dítě nejí. Takže dělám to nejlepší co můžu a netrápím se tím
.
Já jsem tyhle kapky dávala malé normálně do flašky s převařenou vodou,2×denně 13kapek a docela s tim nemáme problém