Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@divine woman píše:
To je fakt, ale prázdniny by byly stejně. Asi jsem bílá vrána, ale být doma s vlastními dětmi mi nikdy nevadilo. Přetáhla jsem i rodičák několikrát po sobě.
No, on bude asi zase rozdíl být doma s dětma na RD a mít k těm dětem plnohodnotné HO nebo stíhat 8hodinou pracovní dobu ![]()
ad absurdum -) proč by musely být stejně prázdniny? a v plné délce? ![]()
@Hobitka Roušky jsou pro svého nositele nevhodné až škodlivé. Ulpivaji na nich bakterie, viry a stopy sekretu, člověk to vdechuje zpět. Tím, ze vdechuje část co2 se snižuje saturace az o 30 procent. A nic nepomůže vyvareni a prezehleni, latkova rouška je za chvíli vlhká. Nejpříjemnější a nejhygienictejsi jsou ty jednorázové, kterých je nedostatek, ale i ony se musí měnit co nejčastěji. I onkologické děti za normálních okolností nosily roušku jen tam, kde musí.
Pokud by měly jít děti do škol, mela by byt podmínka zajištění zdarma dostatek jednorázových rousek pro každé dítě. A jejich hygienická výměna.
Postihovani nenoseni rousek na volném vzduchu ve velké vzdálenosti od lidí považuji za policejní šikanu. Chápu je do obchodu a kamkoliv do uzavřených prostor.Ale ani na ulici se na nikoho nelepim, že bych se cítila ohrožena, když by šel nekdo kolem mě bez roušky.
Koukala jsem, že už se začnou otvírat i velké automobilky, takže školy za měsíc mi přijdou adekvátní.
@Keyllah Protože učebny nejsou klimatizovane, děti by tam sedely ve 35 stupních s hadrem na hubě.
A taky by se musel zmebit školský zákon nebo by k němu musela být vydána vyhlaska, protože ten jasně uvádí, kdy končí školní rok a kdy jsou prázdniny.
@Jana206 píše:
@Keyllah Protože učebny nejsou klimatizovane, děti by tam sedely ve 35 stupních s hadrem na hubě.
A taky by se musel zmebit školský zákon nebo by k němu musela být vydána vyhlaska, protože ten jasně uvádí, kdy končí školní rok a kdy jsou prázdniny.
ale to se vše dá do budoucna nějak řešit. A 60 dní 35 stupňů taky není. A učit alespoň pár hodin denně? dřív ráno? Jen musí být vůle a snaha a taky možnost reagovat trochu flexibilněji na nové okolnosti…
@divine woman ano, ozvali jsme se. Moc platné nám to ovšem nebylo. No, však ano vizitka školství, proč by učili. Respektive ví, proč neučit.
@Jana206 V tom s Tebou ze 100procent souhlasim. Ale momentalne je z nejakeho duvodu povinnost. Ze to muze byt dokonce zdravi neprospesne je druha vec, ale nikdo nikoho nenuti chodit ven. To je proste ten problem Cechu. Ze vsude hledaji skulinu. Takze se musi narizovat plosne. V nekterych zemich funguje durazne doporuceni, lide tam pak rousky pouzivaji dle nejlepsiho vedomi a svedomi a ne ve zbytecnych situacich.
@Keyllah píše:
ale to se vše dá do budoucna nějak řešit. A 60 dní 35 stupňů taky není. A učit alespoň pár hodin denně? dřív ráno? Jen musí být vůle a snaha a taky možnost reagovat trochu flexibilněji na nové okolnosti…
víš, výuka jen pár hodin není řešení, protože ve chvíli, kdy děti naběhnou do škol, rodiče posviští do práce. A tím pádem děti do družin… Je úplně fuk, jestli se ty děti 3 hodiny učí a pak jsou do 16:00 v družině nebo se učí 5 hodin a pak jsou v družině. To by si ty děti někdo musel hned po výuce vyzvednout - a to taky není možné. Začarovaný kruh.
@Keyllah píše:
Mohli bychom učit noční, děti by byly nadšené.
Jako vedro ve třídách je pekelené už v osm ráno. Řešili jsme to skupinovou výukou na chodbách nebo ve stínu venku, ale tam nelze dodržet ty rozestupy. Flexibilní budu velmi ráda, ale představit si efektivní frontální výuku v rouškách a v lavicích jednoduše nedokážu.
@Hobitka Ano, souhlas. Samozřejmě neporusujeme vládní nařízení. Za této situace bych si ji do obchodu nebo na náměstí vzala také, ale už ne do lesoparku u nás, kde vede cesta lesem na prehradu a ještě minulý týden, než došlo k uvolnění opatření, tam policie dělala razie a dávala prý pokuty. Však jsem jim taky napsala pod svým jménem, že jestli je to pravda, mohli by svoji energii věnovat jinam, treba edukaci občanů, aby do obchodů nechodily celé rodiny a aby důchodci ve svém zájmu chodili ve svůj vyhrazeny čas
Taky to tak mám, buď jsme doma nebo jdeme do lesů, kde teď, když predstirame, že sportujeme, můžeme dýchat čerstvý vzduch ![]()
Já věřím tomu, že riziko přenosu na volném vzduchu je minimální.
Příspěvek upraven 09.04.20 v 14:00
@neumisa píše:
víš, výuka jen pár hodin není řešení, protože ve chvíli, kdy děti naběhnou do škol, rodiče posviští do práce. A tím pádem děti do družin… Je úplně fuk, jestli se ty děti 3 hodiny učí a pak jsou do 16:00 v družině nebo se učí 5 hodin a pak jsou v družině. To by si ty děti někdo musel hned po výuce vyzvednout - a to taky není možné. Začarovaný kruh.
tak třeba pro mě, je lepší i ta výuka na pár hodin, než úplně žádná
Stejně musím mít zajištěné hlídání a ano, lépe se mi zajistí jen na část dne, než na celý + ten fakt, že nějakou tu látku opravu musí vysvětlit učitel, kdy rodiče to nedají.
Navíc se bavíme o prázdninách, kdy rodiče stejně musí mít pokryté hlídaní na celé prázdniny, ne? ![]()
@hanka.br. píše:
Mohli bychom učit noční, děti by byly nadšené.
Jako vedro ve třídách je pekelené už v osm ráno. Řešili jsme to skupinovou výukou na chodbách nebo ve stínu venku, ale tam nelze dodržet ty rozestupy. Flexibilní budu velmi ráda, ale představit si efektivní frontální výuku v rouškách a v lavicích jednoduše nedokážu.
chápu, nejde to. Vymyslet to nějak taky nejde, tak nic.
@Keyllah takze by ucitele od kvetna dostali dovolenou, skoly by se zavrely, prestalo by platit OCR a nastoupilo by se od 1. 7. Pochopila jsem to dobre?
@Keyllah píše:
chápu, nejde to. Vymyslet to nějak taky nejde, tak nic.
Pokud mohou děti do školy, znamená to, že školy jsou bezpečné místo. Takže není třeba se dusit v rouškách a sedět v lavicích.
@Keyllah píše:
tak třeba pro mě, je lepší i ta výuka na pár hodin, než úplně žádnáStejně musím mít zajištěné hlídání a ano, lépe se mi zajistí jen na část dne, než na celý + ten fakt, že nějakou tu látku opravu musí vysvětlit učitel, kdy rodiče to nedají.
Navíc se bavíme o prázdninách, kdy rodiče stejně musí mít pokryté hlídaní na celé prázdniny, ne?
no ano, ty máš zajištěné hlídání, které by dítě vyzvedlo po výuce - většina rodičů ne, ti by vyžadovali družinu pěkně po celou dobu.