Podepíšete petici proti znovuotevření škol?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30419
9.4.20 20:49
@matkabagristy píše:
proc cerpaji ocr, kdyz normalne pracuji?

Protože se to vyplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22793
9.4.20 20:50
@divine woman píše:
@krtek93 Ale ty máš nárok na OČR na neomezeně dlouhou dobu. Tak co si stěžuješ.

Zaprvé si nestěžuju. A zadruhé se právě bojim, že nárok na OČR by mohl skončit s koncem školního roku, protože pak jsou stejně prázdniny. Ovšem bez možnosti táborů apod. se řešej podstatně hůř, že.

Mně trošku neba, jak tu vždycky vykřikujou „když se chce, všechno jde“ ti, ze kterých nakonec vypadne, že to vlastně vůbec řešit nemusí, že maj například děti velký, HO jako standard, jsou doma na rodičáku apod. Já sama za sebe jsem taky v docela dobrý pozici, fakt si nestěžuju, mohlo by být výrazně hůř, ale naprosto chápu ty, kteří na otevření škol čekají jak na smilování, ať už kvůli financím, nebo dětem samotným (třeba takoví deváťáci to maj teď fakt hodně blbý - ta nejistota, co bude, jak moc jim ty týdny nebo měsíce budou chybět u přijímaček…).

Na jednu stranu se podepisujou petice za tatínky u porodů (protože oni samozřejmě nejsou vůbec žádný riziko pro zdravotnickej personál, že), na druhou za konec školního roku prakticky v březnu (protože pobyt ve škole určitě bude i za víc než měsíc pro děti a celý rodiny strašlivý riziko). Na palici tohle, fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66845
9.4.20 20:56
@hanka.br. píše:
Protože se to vyplatí.

nelze vykazovat ocr a zamestnani v jeden den, pak jde o nejake smecko, o kterem bych na verejnosti nepsala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11051
9.4.20 20:58
@hanka.br. píše:
Protože se to vyplatí.

Velký omyl. Protože většina musí. Nevím co myslíš tím, že se to vyplatí, to není tak, že bereš OČR a taky mzdu. To jen někteří učitele pracuji za 100% a mají neustále čas se vykecavat třeba tady. Dopoledne, odpoledne, večer, prostě stále… Jinak je řečeno, že se ani nemusí vracet do práce. A v současné situaci přijít o práci nikdo nechce, že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22793

Jinak možná jsem naivní, ale já bych momentálně opravdu dala víc na nějaký autority, kapacity v oboru (i když samozřejmě nejsou neomylný) než na s prominutím často hysterický rodiče. Pokud epidemiologové a spol. seznají, že je čas otevřít školy, super. Pokud seznají, že je to zbytečně velký riziko, taky ok, budu respektovat a holt se nedá nic dělat. Z nějakýho důvodu se v tom oboru dostali celkem vysoko, tak za hezký oči to snad nebylo že, asi o problematice vědí trošku víc než já, „rodič z lidu“, aktuálně akorát třeba trošku poučenej internetem.

Příspěvek upraven 09.04.20 v 21:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66845

@krtek93 rozumim, neni to jednoduche

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11051
9.4.20 21:05

@krtek93 souhlasím s tebou, vše co píšeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66845
9.4.20 21:07
@Trojlístek píše:
Velký omyl. Protože většina musí. Nevím co myslíš tím, že se to vyplatí, to není tak, že bereš OČR a taky mzdu. To jen někteří učitele pracuji za 100% a mají neustále čas se vykecavat třeba tady. Dopoledne, odpoledne, večer, prostě stále… Jinak je řečeno, že se ani nemusí vracet do práce. A v současné situaci přijít o práci nikdo nechce, že.

pokud pracujes na ocr a tvuj zamestnavatel to vykazuje jako ocr, pak tvuj zamestnavatel podvadi, neodvadi za tebe pojistne apod. Snad jich neni vetsina, jak pises. Jinak ja po dnech, kdy jsem se s tim fakt prala, dovedu obsluhovat sve google ucebny na kliknuti. Dneska jsem rozeslala 50 emailu se slovnim hodnocenim (to na kliknuti nelze), znovu se pokusila kontaktovat nedostupne rodice, zkonzultovala stav s vedenim a tridnimi uciteli. No, a aby zas bylo vse nachystane v ucebnach, tentokrat od utery, budu tomu venovat vikend. Neni to prace jako nazivo, co se tyka objemu, bo vybiram stripky, ktere decka moc nezatezujou a vynechavam vychovy (vychovavaji rodice).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44207
9.4.20 21:09

@vokishka Mám to stejně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
9.4.20 21:14
@Trojlístek píše:
Velký omyl. Protože většina musí. Nevím co myslíš tím, že se to vyplatí, to není tak, že bereš OČR a taky mzdu. To jen někteří učitele pracuji za 100% a mají neustále čas se vykecavat třeba tady. Dopoledne, odpoledne, večer, prostě stále… Jinak je řečeno, že se ani nemusí vracet do práce. A v současné situaci přijít o práci nikdo nechce, že.

Jo, dneska tu vykecávám celý den, to je pravda, ale myslím, že je to čistě moje věc a s tématem diskuze ani s ničím to vůbec nesouvisí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11051
9.4.20 21:41

@matkabagristy ano, podvádí, vydiraji a vůbec nic se jim nestane. Kdo by to teď řešil, že. Navíc ty firmy už za pár měsíců ani nemusí existovat. Co se týká učitelů, neříkám, že takovi jsou všechni. Ale je jich poměrně hodně. Mám mezi kamarádkama učitelky, které se snaží nouzové situaci přizpůsobit. Ale samotné si stěžují na své kolegyně, že situaci zbytečně hrotí a alibisticky prisazuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11051
9.4.20 21:44

@hanka.br. Vše souvisí se vším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66845
9.4.20 22:02

@Trojlístek tvoje firma podvadi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
10.4.20 06:46

@Trojlístek Pokud škola Vašich dětí teď funguje takto, tak bych to řešila. Moje děti mají normálně online hodiny, zajímavé úkoly. V látce jdou tedy dál, ale vše vysvětleno buď živě online učiteli, nebo ve videu, které učitelé připravili, nebo i v telefonických, nebo online individuálních konzultacích. Znám i jiné školy, které takto jedou. Ale i školy, které opravdu jen zašlou úkoly a nic víc pro děti neudělají.
Myslím, že je ostuda, že toto období někteří učitelé vzali jako flákárnu, když naopak měli nastoupit a být pro děti a rodiče oporou. Nyní se ještě více ukázalo, že kvalita učitelů a škol je hodně rozdílná…
Naštěstí my opravdu vidíme ten fajn příklad, že to fungovat může. A je to fajn i proto, že naše děti mají stále režim školy. Teď si užívají volna a jen trochu dodělávají zadané úkoly do školy.

A k tématu: Já nechci, aby moje děti chodily do školy v roušce a ve stálém zápachu dezinfekce se řídili rozpisy, kde kdy a kam mohou jít (šatny, záchody, jídelna…) a kdy už ne. Myslím, že tak ani normální výuka dělat nepůjde a že by šlo stejně více jen o hlídání dětí. Škola má být pro děti místem, kde se cítí bezpečně a ne, kde bude vězeňský režim, pan školník jim bude se štítem a rouškou u vstupu do školy měřit teplotu atd.
Přijde mi pro jejich psychiku už lepší pokračovat v distančním vzdělávání a donutit školy, aby všechny dobře fungovaly a všichni učitelé se své práci věnovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
10.4.20 08:27

Spousty z vás tu zřejmě zapomněli o čem se tu baví. Chcete otevřít školy proto, abyste měli kam hodit děti? Vůbec vám nevadí, že bude v narvaných MHD, budovách a třídách, ze kterých se stane jedno velké epicentrum? Během týdne se z jednoho nakaženého stanou stovky. A půjde to nekontrolovatelně nahoru.

Těch 14 dní už se ve školství nic nezachrání. Na děti bude vyvíjen obrovský nátlak. Sama jsem ještě ve škole a vím, jaké to tam je… Každý učitel bude chtít honem, honem známky, hlavně ať je mam já!… A jestli někdo řekne, že pokud se pravidelně připravují pomoci úkolu, co dostávají, tal budou v pohodě… Zřejmě jste dlouho ze školy. :D

Vážně nechápu, jak muže někdo takhle přemýšlet.
Petice samozřejmě podepsána.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+