Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Shari81 Nevim, jak to organizuje, ja mam tri deti, jedno skolni, dve mladsi, do toho jsem doma na HO. Chlap tez doma na HO. S chlapem se ani nevidime, prehazujeme si deti jak horke knedliky, ale aspon ven se podivaji… I tak mam program 6-00. Pravda, vecer pred usnutim chvilku prokrastinuji tady, ale myslim, ze si to zaslouzim
.
Vzdy jde najit snad nekoho na hlidani, babicky, pribuzne, kamaradky nebo detske skupiny, kde se hlidaji deti.
Osobne bych udelala vse proto, aby dite do skoly nemuselo. Protoze ze skoly prinese uplne vsechny bacily. Vetsinou je tam 3/4 zaku nachrchlanych.
A ten strach, co to je zrovna za virus-dekuji nechci.
Ale podle me stejne postaci par nakazenych a skoly se stejne zavrou. Pandemie neni rozhodne u konce!
@Hobitka píše:
@Shari81 Nevim, jak to organizuje, ja mam tri deti, jedno skolni, dve mladsi, do toho jsem doma na HO. Chlap tez doma na HO. S chlapem se ani nevidime, prehazujeme si deti jak horke knedliky, ale aspon ven se podivaji… I tak mam program 6-00. Pravda, vecer pred usnutim chvilku prokrastinuji tady, ale myslim, ze si to zaslouzim.
taky netuším, jak to paní dělá…já jedno předškolní a jedno školkové. Muž u PČR, takže pro něj OČR nebo HO neexistuje, tak si musím brát děti do své práce. Tam se totálně nudí a ven se s nimi nedostanu
jasně, můžu zavřít bussines, třeba za mě paní zaplatí hypotéku i nájem skladu, když je tak free ![]()
@jannina1 píše:
Vzdy jde najit snad nekoho na hlidani, babicky, pribuzne, kamaradky nebo detske skupiny, kde se hlidaji deti.
Osobne bych udelala vse proto, aby dite do skoly nemuselo. Protoze ze skoly prinese uplne vsechny bacily. Vetsinou je tam 3/4 zaku nachrchlanych.
A ten strach, co to je zrovna za virus-dekuji nechci.
Ale podle me stejne postaci par nakazenych a skoly se stejne zavrou. Pandemie neni rozhodne u konce!
dámo, vy jste fakt asi mimo. Vy nechcete otevřít školy, ale dítě cpát babičkám (nejohroženější skupina), příbuzným, kamarádkám??? Dětské skupiny jsou zavřený.
![]()
si myslíte, že ty babičky, příbuzní nebo kamarádky do práce nemusí? Že jen čekají až dostanou děcka na hlídání???
@Michelle_M píše:
A já jsem pro podpis petice „Pusťte Donnu k maturitě!“Doufám, že tu jsou ještě nějaké pamětnice BHčka 902 10
No jeje
![]()
@Shari81 píše:
dámo, vy jste fakt asi mimo. Vy nechcete otevřít školy, ale dítě cpát babičkám (nejohroženější skupina), příbuzným, kamarádkám??? Dětské skupiny jsou zavřený.![]()
![]()
Proc ne babickam, kdyz by deti nechodily do skoly?
To jsem presne cekala, ze nekdo napise. Pokud dite nebude v kolektivu deti, je mala sance, ze se nekde nakazi.
@Katastrofaobecna píše:
Vy co šílíte ze znovuotevření škol, co jste čekaly? Mám dojem, že lidi čekali zázrak. Za měsíc vše zmizí a žijeme jako dříve? Koupili jsme si čas, máme zásobené nemocnice (jaks taks) a nic víc udělat nemůžeme. Pokud nespustíme ekonomiku, zkrachujeme.Nehledě na to co se tu děje, kdo co ve státě ovládá a pod.
Takto to je, lidský život má jen omezenou cenu. Ta cena co se zaplatila nyní je šílená a hlavně nesmyslná vůči jiným lidem.. Protože to bude mít dopady, nebude na mnoho věcí (viz zdravotnictví), lidé nebudou mít práci, zemře dost lidí co neměli virus a stejně to bude příčina.
Co to je, „spustit ekonomiku“?
Spousta lidí stejně pro jistotu do té hospody nepůjde, drahou věci si nekoupí, rekonstrukci stopne, dovolenou omezí, a co na to ekonomika? Ekonomika je postavená na spotřebě a ta bude velmi omezená.
Nehledě na to, kdyby se virus rozšířil víc - aneb „virus do každé firmy“ - tak ty firmy stejně zavřou, zemědělci nezasejou a nesklidí, všichni se nahrnou do nemocnic, které kleknou… To bude spuštěná ekonomika? ![]()
Kdesi se nějaký ekonom vyjadřoval, že to vyjde ekonomicky nastejno, jen s opatřeními ubude ta hromada mrtvých…
@jannina1 píše:
Proc ne babickam, kdyz by deti nechodily do skoly?
To jsem presne cekala, ze nekdo napise. Pokud dite nebude v kolektivu deti, je mala sance, ze se nekde nakazi.
protože třeba babičky taky chodí do práce? Protože i babičky musí z něčeho žít a platit závazky?
@Lucie_Sx píše:
Co to je, „spustit ekonomiku“?
Spousta lidí stejně pro jistotu do té hospody nepůjde, drahou věci si nekoupí, rekonstrukci stopne, dovolenou omezí, a co na to ekonomika? Ekonomika je postavená na spotřebě a ta bude velmi omezená.
Nehledě na to, kdyby se virus rozšířil víc - aneb „virus do každé firmy“ - tak ty firmy stejně zavřou, zemědělci nezasejou a nesklidí, všichni se nahrnou do nemocnic, které kleknou… To bude spuštěná ekonomika?
Kdesi se nějaký ekonom vyjadřoval, že to vyjde ekonomicky nastejno, jen s opatřeními ubude ta hromada mrtvých…
@Shari81 píše:
protože třeba babičky taky chodí do práce? Protože i babičky musí z něčeho žít a platit závazky?
Ano, i takove pripady jsou, takze najit jinou variantu.
https://www.czechsight.cz/…-podlehnout/
Pro ty, co se nemuzou dockat otevreni skol.
@jannina1 píše:
Ano, i takove pripady jsou, takze najit jinou variantu.
prosím, řekni mi jakou variantu? Ráda jí využiju, protože tenhle stav nevyhovuje ani dětem, ani mě
@jannina1 píše:
https://www.czechsight.cz/…-podlehnout/Pro ty, co se nemuzou dockat otevreni skol.
ano, vždycky je riziko nákazy. To riziko je i když půjdeš s dítětem na procházku…