Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Tedy, tahle diskuze frčí…
Holky, berte vše, co je tu napsáno s nadhledem, jako nějaký příběh. Hoďte za hlavu hodnotící soudy, je to zbytečné plýtvání času na něco, co není možné objektivně posoudit.
Zakladatelku nikdo z nás nezná, nebyly jsme v kontaktu s jejími dětmi, nebyly jsme v nemocnici, v kojeňáku a ani neznáme jejího ex.
Těch možností jak co je a bylo je tolik, že to nemá smysl.
Může to být povaha zakladatelky, prostě má jiné hodnoty.
Mohla narazit na klasickou aktivku v nemocnici, co má potřebu prožívat adrenalinové akce (tak povolala sociálku). Na sociálce seděla paní podobného ražení, co akci spustila. Stejně jako zakladatelka popisovala svou situaci, sociální pracovnice se vyjádřila negativně a soud vydal předběžné opatření na základě dalších „literálních“ výplodů.
Stejně tak zakladatelka může mít problémy se svou vlastní osobností, má dojem, že vše dělá nejlépe, ale postupy mohou být špatné a děti ohrožující.
Prostě by poradila jedinou věc a to, aby zakladatelka zkontaktovala nadaci Naše dítě, prošla drobnohledem pracovnic a tak i celá její rodina a otec. A pak, pokud by prošla tímto testem a nadace by se rozhodla pomáhat v její prospěch (že by byl shodný s prospěchem toho maličkého), bych začala brát trošku vážně, co je tu psáno…
Napsat cokoli může kdokoli…
A ještě jedna věc, je možné že je opravdu zakladatelka zahleděná sama do sebe, vše dělá lépe než ostatní viz. učení doma, tomu by trošku nasvědčovalo to, že se prostě ptá a chce slyšet, že je dobrá. K tomu jsou ideální tyhle diskuze, kdy člověk odkryje jen to, co se mu hodí do krámu… proto za tím, že se takto ptá bych nic nehledala. Dělá to tak hodně lidí…
Ale tady jde hlavně o toho maličkého v kojeňáku… a to by si měla zakladatelka uvědomit. O nic jiného. Organizaci zabývající se touhle problematikou měla mít zkontaktovanou (při její počítačové gramotnosti) okamžitě ten den, co jí ho sebrali nebo hned další den. Laxnost se nevyplácí, v téhle zemi úředníků se vyplácí jedině kolem sebe kopat a chtít po nich, aby dělali svou práci tak, jak správně mají…
@Weru píše:
Das mi odkaz?
Já už to našla
,asi se počůrám smíchy, fakt nenápadné, a je mi líto těch co zakladatelce důvěřují a neustále ji obhajují.
https://www.emimino.cz/…-byte-14889/
Příspěvek upraven 14.06.12 v 13:10
@MišelkaX píše:
Vedaniga a Hoky stejná osoba, Mařenka12 nikoliv.
Takže ten román byl přímo od zakladatelky a ne od kamarádky!
Ptala jsi se, jo? Necekane
![]()
@Weru píše:
Tak to je pak na leceni a rychle kontaktovani Chocholouse…Ja jsem v tranzu a vypadam u toho asi takto![]()
![]()
Tak jsem zas dočetla a už normálně nechápu a valim oči jako Ty
![]()
@emers píše:
Holky,
jako volat můžete jí, jestli se jí na něco chcete zeptat, ale proč do novin a do kojeňákua vždyť jí to může i ublížit nebo já fakt nevím co tím sledujete?
přijde mi to jako hon na čarodejnici
to co má veřejně vystavené, tak má pro ostatní lidi a můžou ji kontaktovat, proto to asi má veřejně… kdyby nechtěla, tak si to zamkne, nedává veřejně fotky atd.
ale s tím voláním do institucí, to mi přijde nefér a uhozené
mě to uhozený nepřijde. Na to že je to žena podezdřelá z týrání a bez debat zanedbání tam bylo a k nám si přišla popovídat, ale byly to lži, tak rači upozorním třeba kojeňák,'ť si ji prověří. Ona je mi někde, ale ten chlapec by trpět neměl. A kdo ví, třeba i u otce. Škoda že on se k tomu vyjádřit nemůže.
@wildcherry píše:…ty voe já do toho kojeňáku fakt zavolám.
Muzou podavat informace? Jen ohledne toho zda tam ten maly je nebo ne?
Holky, aký hon?
Však zakladateľka dala tému, dala fotky a informácie. To, že tu vznikli nejaké konšpirácie, tak to mohla vyvrátiť. Ak nechcem, aby sa mi niekto špáral v súkromí, tak nezakladám takú citlivú tému.
@wildcherry píše:
no ale řekni mi v jakým leží..já vůbec nevíííím
Kolinskej
@madi
mám ještě čtyřletého syna, tak mi pomáhá. Většinou podpis v takových diskusích vypínám, ale teď jsem to uklepla rychleji ![]()
To sice asi vzali, ale já třeba mám firmu, takže je na netu moje jméno, rodné číslo i telefon..ale to přece není důvod aby to někdo používal proti mě v internetové diskusi. Nehledě na to, že jak jsem tak nějak diskusi pročítala nevšimla jsem si, že by sem dávala na sebe nějaký kontakt (ať už FB, nebo jejich stránky). To všechno přece ostatní vypátraly a zveřejnily ![]()
Ona sem sice dala fotky bytu a řekla dost podrobností, ale z toho neodvodíš jméno, adresu, telefon, email a tak.
No co, žijeme v době internetu, co se dá dělat ![]()
Příspěvek upraven 14.06.12 v 13:14
Holky, koukali jste na to???K Mařence teda k její dceři naběhlo 16 lidí od sociálky
,to už je fakt moc
![]()
@Weru píše:
Muzou podavat informace? Jen ohledne toho zda tam ten maly je nebo ne?
nesmí, podle zákona na ochranu citlivých údajů. pouze úřadům a jiným zdravotnickým zařízením.
Ještě k tomu, jestli je to možné… několik let jsem v tomhle prostředí pracovala a bohužel je to možné
Sice se musí sejít určitá řada náhod, ale pak to jde snadno. Nedělejme ze soudu a pracovnic sociálky bohy, chyby dělají často, jen nejsou tolik vidět.
Nepřála bych vám vidět, co dělají soc. pracovnice po nějakém průšvihy (nedej bože, když v podtatě kvůli jejich nečinnosti dítě zemře)…
@Žirafátko píše:mám ještě čtyřletého syna, tak mi pomáhá. Většinou podpis v takových diskusích vypínám, ale teď jsem to uklepla rychleji
![]()
To sice asi vzali, ale já třeba mám firmu, takže je na netu moje jméno, rodné číslo i telefon..ale to přece není důvod aby to někdo používal proti mě v internetové diskusi. Nehledě na to, že jak jsem tak nějak diskusi pročítala nevšimla jsem si, že by sem dávala na sebe nějaký kontakt (ať už FB, nebo jejich stránky). To všechno přece ostatní vypátraly a zveřejnily
Ona sem sice dala fotky bytu a řekla dost podrobností, ale z toho neodvodíš jméno, adresu, telefon, email a tak.
jenomže to není proti zakladatelce. je snad lepší, aby holky obvolávaly noviny či kojeňáky? pak se mi zdá lepší aby volaly zakladatelku a ptali se jí. obzvlášť když veškeré info poskytla zakladatelka dobrovolně a tudíž i telefonní číslo je viditelné (mimo i jiných informací)
No co, žijeme v době internetu, co se dá dělat
Příspěvek upraven 14.06.12 v 13:16
@Kamča.dalmatinka píše:
Tak k tomu oblečení se ještě musim vyjádřit, ale vidět někdo mé dítě jak vypadá po hodině venku tak řekne že sem taky šmudla.Dokonce po třech rotrhaných značkovích teplácích
jsem začla kupovat u vietnamce
Kdyby měl po kom dědit tak dědí
pokud ti nevadi ruzovy teplaky
![]()
@Žirafátko píše:
@madi
mám ještě čtyřletého syna, tak mi pomáhá. Většinou podpis v takových diskusích vypínám, ale teď jsem to uklepla rychleji
To sice asi vzali, ale já třeba mám firmu, takže je na netu moje jméno, rodné číslo i telefon..ale to přece není důvod aby to někdo používal proti mě v internetové diskusi. Nehledě na to, že jak jsem tak nějak diskusi pročítala nevšimla jsem si, že by sem dávala na sebe nějaký kontakt (ať už FB, nebo jejich stránky). To všechno přece ostatní vypátraly a zveřejnily
No co, žijeme v době internetu, co se dá dělat
Příspěvek upraven 14.06.12 v 13:14
já vím, byla to OT, promiň ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat