Podezření na PAS 2,5 let

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5657
11.10.23 07:05

Syn mel 2 roky v lete s rika jen mama a ham. Pediatricka mi na to rekla, ze proste kluci jsou pomalejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
11.10.23 08:14

@Malina001 Ano,to má 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
11.10.23 12:02
@Kelly13 píše:
@Tosidelassrandu To jsem si taky dřív myslela, ale nevím, teď mi úplně zamítali hlavu, teď 19. Jdeme na logopedii k paní, ktera má velmi dobré hodnocení, rozmluvila i těžší formy autismu a má celkově zkušenosti a specializaci i na děti s PAS, tak uvidíme, co nám řekne.
Ale kdyby třeba ukazoval tím prstem na věci, které chce, jako na pití a tak různě nebo když chce něco podat, tak by vlastně začal komunikovat a tím by se nejspíš jednalo o opožděný vývoj řeči. Ale Míša právě neukazuje, dává nám to najevo tím, že nás tam dovede a strká na to místo a nebo tam kouká

Je dobře, že nejsi laxní a snažíš se to řešit. Já myslim, že pokud není máma nějaká brutál úzkostná, tak pozná, kdy něco nehraje. Nepřijde mi to podle popisu jako drama a dovedu si představit, že za měsíc sem napíšeš, že je všechno lepší. Takže hodně sil, snaž se řešit jen věci, který máš v moci a ty ostatní přijmi. Nemáš zatím žádnou definitní diagnozu, tak hlavně neztrácej nervy.

• Citovat
  • Upravit
91
11.10.23 15:50

Spíš mi to podle popisu připadá jako vývojová dysfazie 🤷 ale nejsem odborník, řeším u syna něco podobného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5144
11.10.23 16:40
@Kelly13 píše:
@Ťarbík01 To ukazování a ta komunikace, ale říkala mi právě, že pro moji útěchu, ať zkusíme tu Prahu, ale tam zatím pořád nic nevíme, jen to, že tam jsou nějaké ty rysy, že teda moc nekomunikuje, ani s dětmi, že nemá fantazii, že si jakoby nehraje „na něco“ a upřednostňuje hračky, co dávají logiku. Nemusí on sám vymýšlet tu hru prostě.
No a pak to sdílení emocí, že se nechlubí a tak

Moje dcera též v tomto věku jen ukazovala, dlouho nemluvila a při tom v tom věku chodila do školky a žádný autista není. A ani mě to nenapadlo…Pravda… už je to víc jak 10 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.23 22:45

Ja tam vidim autisticke teda hlavne to neukazovani, ze vas k necemu dovede a neukaze a ze se nechlubi..ukazuje treba aspon na letadlo? Kazdopadne i kdyby, tak to muze byt jen lehke PAS, ktere ma fura lidi kolem tebe a ani o tom nevis, vzdycky rikam-profil na FB nekdo ma, nekdo nema, nekdo tam sdili 20 prispevku za den a nekdo za rok ani jeden, takze tak..moje rada, snazila bych se s nim pro jistotu pracovat jakoby autista byt mohl, ale zustan v klidu, tech rysu je tam dost malo

• Citovat
  • Upravit
74
13.10.23 08:35
@Anonymní píše:
Ja tam vidim autisticke teda hlavne to neukazovani, ze vas k necemu dovede a neukaze a ze se nechlubi..ukazuje treba aspon na letadlo? Kazdopadne i kdyby, tak to muze byt jen lehke PAS, ktere ma fura lidi kolem tebe a ani o tom nevis, vzdycky rikam-profil na FB nekdo ma, nekdo nema, nekdo tam sdili 20 prispevku za den a nekdo za rok ani jeden, takze tak..moje rada, snazila bych se s nim pro jistotu pracovat jakoby autista byt mohl, ale zustan v klidu, tech rysu je tam dost malo

Na letadlo také neukazuje, ukazuje jen v knížce, jinak ne. Ke všemu nás dovede a používá naší ruku, když něco chce není jen stojí a kouká na to místo nebo třeba když chce nějaké ovoce, tak mě k němu dovede, já ho vezmu do ruky a vezme si sám, ale neukáže.
Ano, taky s ním zatím pracuju tak, jako by tam něco bylo, je pravda, že když se s námi nedokáže domluvit, tak se občas vzteká, ze mu třeba nerozumíme, ale to trvá tak 10 vteřin a pak je zase v klidu a snažíme se nějak k tomu dopracovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
13.10.23 10:54

@Kelly13 Až na to mluvení a pití mi přijde, že je na tom lépe než většina stejně starých dětí v okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
13.10.23 13:13

Jako to, ze neukaze ani na letadlo anebo na neco, co ho zaujme divne je, mam dve deti, kazde je uplne jine, ale na letadla apod ukazuji obe od cca 9-10.mesicu, anebo zavolaji mami letadlo apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
13.10.23 15:11

Já jsem u syna řešila taky to neukazovani, četla jsem, že do 18 měsíců by to mělo umět zdravé dítě, on začal až někdy v 16 měsících ukazovat. Ale zase jsem četla na diskuzích, že některé děti (zdravé) neukazovali vůbec, prostě tento styl komunikace úplně vypustili. Co my ale třeba říkala logopedka, tak u autistů docela typicky chybí nesdílení, nenosí hračky, nic nachlubeni, nepochlubi se co postavili z kostek, co nakreslili atak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí