Osteodynamika může pomoci rozmluvit dítě ?

Anonymní
9.10.23 19:23

Osteodynamika může pomoci rozmluvit dítě ?

Syn 2roky a 3 měsíce nemluví. Myslíte, že by mohla pomoci osteodynamika na případné odstranění blokád? Má někdo zkušenosti?
 Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
178
9.10.23 19:59

Nemluvi ani jedno slovo, ale mluvi trochu? Kazdy si pod tim predstavi neco jineho? Chce mluvit/komunikovat anebo nechce? Pokud nechce, tak toto urcite nepomuze..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
9.10.23 20:15

Dite slysi a rozumi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
9.10.23 20:26

Od osteodynamiky bych očekávala ledacos, ale že by rozmluvila dítě? To asi těžko.

Spíš bych se zaměřila na ORL vyšetření, konkrétně uší. Jestli často trpí na záněty v obličejové části (střední ucho, nosní dutiny). Může se stát, že kvůli zánětům zalehnou uši nebo se naruší struktury v uchu a dítě špatně slyší a tím i špatně slyší samo sebe. Asi jako když jste pod vodou.

Rozumí vám i bez toho, aniž byste použila jakékoli gesto? Nebo se vám zdá, že má jakoby svůj vlastní svět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.10.23 20:40

@LadyEf nemluví, maximálně řekne dede jako děda, jinak to jsou slabiky jako jajaja, bababa atd.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.10.23 20:41

@Kittanya
Nene na záněty uší a nic podobného netrpí, občas mi přijde, že po mně chce něco zopakovat, ale neví jak na to.

Porozumění bylo horší, teď se zlepšilo.

• Citovat
  • Upravit
Tosidelassrandu
9.10.23 20:46

A co klasická fyzio? Ona ta mluva hodně souvisí s hrubou i jemnou motorikou. Dobrá je i ergoterapie. Osteodynamika mi v téhle souvislosti přijde nerelevantní.

• Citovat
  • Upravit
178
9.10.23 21:11

To mi zni spis jako VD, at vam vystavi pediatra zadanky na spec. vysetreni..

@Anonymní píše:
@Kittanya
Nene na záněty uší a nic podobného netrpí, občas mi přijde, že po mně chce něco zopakovat, ale neví jak na to.Porozumění bylo horší, teď se zlepšilo.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.10.23 21:23
@Anonymní píše:
@LadyEf nemluví, maximálně řekne dede jako děda, jinak to jsou slabiky jako jajaja, bababa atd.

Syn v tomto věku také moc nemluvil. Dede jako děda říkal taky. A říkal třeba „tam“. Když se snažil něco zopakovat, řekl z toho slova jen jednu slabiku. Někdy dvě, ale třeba je prohodil. Později (to mu bylo cca 2 roky a 8 měsíců) měl období, kdy mluvil sice víc, ale tak, že mu nikdo kromě nás nerozuměl. Když mu byly 3, tak už mluvil celkem srozumitelně a skládal hodně jednoduché věty typu „bába přinést vodu“.

• Citovat
  • Upravit
2113
10.10.23 11:21
@LadyEf píše:
To mi zni spis jako VD, at vam vystavi pediatra zadanky na spec. vysetreni..

Přikláním se k názoru LadyEf. Asi vás nejdřív pošlou na foniatrii, jak je na tom se sluchem, pak možno logopedie, případně další vyšetření. A možná se rozmluví kolem 3. roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
18.10.23 22:45

Šla bych na Osteo, může být blokáda krční páteře, která ovlivňuje něco s hlasivkama, teď přesně nevím co to bylo, po Osteo se to uvolní a dítěti se lépe vyjadřuje, takže za mě určitě ☺️ pokud tam blokáda nebude, tak prostě bude mluvit později, některé děti nemluví do tří let a najednou bum a pusu nezavřou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1990
23.10.23 07:28

Hele mnoho kluku se rozmluvi opravdu pozdeji. Zkus s nim pro zacatek cvicit oblicejove a krcni svaly formou her. Osteodynamika je spis masaz na uvolneni, urcite neuskodi, ale vetsi vyznam budou mit ruzne cviky. Je fajn ze to resis, ale jeste vubec neplas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí