Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Obnovím diskusi.
Chtěla bych nějak zálohovat (pokud možno co nejspolehlivěji) fotky.
Nejlepší je tedy Pevný disk( externí HDD- je to to samé?)? Jak velkou kapacitu mám koupit? A ty rychlosti zápisu a čtení jaké? Popřípadě značku?
Vůbec tomu nerozumím, tak budu ráda když někdo poradí.
děkuji
@Sunnny pevný disk je určitě nejlepší. kapacita-zálěží, kolik je toho potřeba zálohovat ale jelikož externí disky jsou kolem 250 Giga tak to je na vše možné. My máme tedy disky 2 ale spíše na filmy. cenově šli konečně dolů, zhruba 1300,–. na zálohu jsou dobré i flash disky-jelikož cena bývá za 8-16 giga 199,– v akci tak pak se dá rozdělit flash na fotky a pak na další věci. Rychlosti zápisu bych nějak neřešila při záloze fotek. a značka-verbatim je nejběžnější,
@Sunnny S žádným z těchto zařízením nemáš 100%-tní jistotu. Chce to zálohovat na více médiích.
Flashka je zhruba na 1000 přepsání, já jsem nejspokojenější s touto - http://www.k24.cz/…E9_32GB.html
Externí disk máme taky, ale tady jsem se přehmátla - vzala jsem 640 GB a musí být připojen kablem s rozdvojkou, takže zabírá 2 USB vstupy, na jednom to nejede, neutáhne to napájení, čili bych se řídila tímto. A raději 2 pětistivky než 1 TB - když se pokazí, zůstane aspoň něco.
V práci jsme měli externí disky odolné a jeden byl vadný do měsíce - reklamaca proběhla úspěšně, data byla naštěstí zálohována 3×, jinak by to bylo na infarkt
.
@Sunnny zalohujeme na pevny disk, mame diskove pole a z toho se nam urcite slozky samy jednou tydne zalohuji na pripojeny externi disk. Urcite bych doporucila disk od f. Western Digital, bud malicky passport nebo pak velky book, ktery musi mit svuj vlastni zdroj napajeni., ale to neni na zavadu. Velikost bych volila podle toho, kolik je toho treba zalohovat a rychlost zapisu, to uz bych resila podle toho, jakej je pocitac, aby si to v tomto ohledu rozumnelo.
Doporučuji externí HDD, minimálně 1T, pokud teda chceš zálohovat hodně dat. My jsme spokojeni s Verbatim 1T. Třeba do Adata bych nešla
![]()
Fotky mám na externím disku, ale to ti stejně nezaručí, že o fotky nepřijdeš třeba při požáru, vykradení bytu. Takže je mám ještě zálohované na netu.
Já už flash disk mám, ale bylo mi řečeno, že když ho budu jen tak odpojovat z počítače, ničí se. Prý by tam měla byt nějaká ikona na jeho bezpečné odpojení. Tu tam nemám. Mám tedy něco stáhnout, nebo poradíte něco jiného? Díky.
Ta ikona se vám objeví ve spodní liště na ploše vpravo, tam, kde máte např. nastavení data, zvuku, atd. Možná se vám schovává pod takovou tou šipkou nahoru, kde jsou další možnosti nastavení ![]()
@Mirabe1ka píše:
Ta ikona se vám objeví ve spodní liště na ploše vpravo, tam, kde máte např. nastavení data, zvuku, atd. Možná se vám schovává pod takovou tou šipkou nahoru, kde jsou další možnosti nastavení
Nemám tam ani šipku. ![]()
@jani09 pravým tlačítkem klikni přímo na flashku a vyber- odpojit, nebo unmount, nějaké takové slovo tam bude. ![]()
Na liště mám CS, Intel, VIA HD, účet Google, internet, problémy, reproduktory
Nic jiného nemám. ![]()
@harpyje píše:
@jani09 pravým tlačítkem klikni přímo na flashku a vyber- odpojit, nebo unmount, nějaké takové slovo tam bude.
kašli na lištu, a zkus co ti radím ![]()