Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahojky, chtěla bych manžovi koupit na vánoce flash disk… chtěla bych 16GB, ale nevím podle čeho vybírat, jakou rychlost, aby nebyla pomalá a nevím podle čeho ještě
poradíte prosím ?? ![]()
Flashky se nedělí dle rychlosti, je to pouze velkokapacitní zařízení na dokumenty, filmy fotky atd. Dělí se dle velikosti
MonnyDee píše:
Flashky se nedělí dle rychlosti, je to pouze velkokapacitní zařízení na dokumenty, filmy fotky atd. Dělí se dle velikosti
Monny dělí se.
Ale jinak neporadim,
samozřejmě čím rychlejší, tím lepší. ![]()
weruuunka píše:MonnyDee píše:Monny dělí se.
Flashky se nedělí dle rychlosti, je to pouze velkokapacitní zařízení na dokumenty, filmy fotky atd. Dělí se dle velikostiAle jinak neporadim,
samozřejmě čím rychlejší, tím lepší.
A jo, mě to nedošlo..
Ale tak jeden Mb už takový rozdíl nebude, při tak malé paměti..
MonnyDee píše:weruuunka píše:A jo, mě to nedošlo..MonnyDee píše:Monny dělí se.
Flashky se nedělí dle rychlosti, je to pouze velkokapacitní zařízení na dokumenty, filmy fotky atd. Dělí se dle velikostiAle jinak neporadim,
samozřejmě čím rychlejší, tím lepší.
![]()
Ale tak jeden Mb už takový rozdíl nebude, při tak malé paměti..
Ono to je docela znát, jestli čekáš hodinu nebo půl. ![]()
Tak abych poradila zakladatelce, tak je prý dobrý tenhle http://usb-flash-disky.heureka.cz/…r-r500-16gb/
Velikost, rychlost (tu maji dnes velmi podobnou).
Lidi spise resi vzhled, a veliskot - jestli vleze do kapsy.
Doporucim zn. Corsair, jeslti tomu nerozumis, tak by to mela byt takova mala jistota.
Petulikk píše:
Ahojky, chtěla bych manžovi koupit na vánoce flash disk… chtěla bych 16GB, ale nevím podle čeho vybírat, jakou rychlost, aby nebyla pomalá a nevím podle čeho ještěporadíte prosím ??
no, zalezi na cene a na velikosti.
Proc zrovna flash? Kvuli velikosti? Nebyl by lepsi externi HDD? Ma vetsi kapacitu, je take relativne skladny, ale hlavne muze slouzit i jako zalohovy nastroj.
Me se libi treba tento:
http://pevne-disky.heureka.cz/…sb2-0-53014/
Ale co se tyka flashky, tak bych vybrala jeden z techto: (kingston je fakt dobra znacka).
pevný disk nechci, bo flashku chceme na přetahování věcí (fotek, filmy, dokumenty atd…) nebo když jdeme vyvolávat foto, tak ať to nemusíme vypalovat na DVD/CD… na zálohu máme dva pc a v nich více disků… takže když vezmu podle rychlosti, tak čím větší číslo rychlosti tím lepší ?? víte jak někdy je to právě u něčeho naopak čím větší tím horší, tak právě nevím… ať nevyberu pomalou a pak budeme čekat hodinu, než se něco přetáhne …
tak jsem to konečně po dlouhé době hledání na netu našla ![]()
Nejdůležitějším faktorem je ovšem rychlost disku. Ta je udávána ve dvou hodnotách - rychlost čtení a rychlost zápisu dat. Právě na tyto údaje se nejvíce zaměřte. Dobré flash disky dosahují v dnešní době rychlosti čtení dat okolo 25-30 MB/s, u zápisu alespoň 20 MB/s. Pomalejší flash disky nedoporučuji kupovat, jinak při kopírování větších dat zapustíte u počítače kořeny.
Mockrát děkuji za vaše odpovědi ![]()
Petulikk píše:
pevný disk nechci, bo flashku chceme na přetahování věcí (fotek, filmy, dokumenty atd…) nebo když jdeme vyvolávat foto, tak ať to nemusíme vypalovat na DVD/CD… na zálohu máme dva pc a v nich více disků… takže když vezmu podle rychlosti, tak čím větší číslo rychlosti tím lepší ?? víte jak někdy je to právě u něčeho naopak čím větší tím horší, tak právě nevím… ať nevyberu pomalou a pak budeme čekat hodinu, než se něco přetáhne …
A externí hardisk je přesně na tyto věci, akorát se tam toho vejde víc…
Tak nakonec jsem koupila tuto : Patriot Xporter XT Rage 16GB pogumovaný má dost velkou rychlost jak zápisu tak i čtení a v testech vyšla nejlíp ![]()
Naco Flash disk? Nejlepší je Externí HDD já mám 2 TB a jsem Okey:)