Podmínka za půjčku

Anonymní
30.9.21 16:16

Podmínka za půjčku

Dobrý den chtěla bych se zeptat vzala jsem si půjčku Provident vím neměla jsem to brát ale stalo se prostě jsem nesplácela jak sem měla takže mě dali na soud přišel my papír stím že mám jít na 4 měsíce sedět ale proměnilo se mi to na podmínku v 1 rok a 3 měsíců a mám to splácet dle svých sil a má otázka je když to budu splácet ale po menších částkách a nebudu to mýt do konce podmínky splacené můžu jít pak sedět jinak sem na řidičáku a mám 2 děti

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20906
30.9.21 16:20

Podmínku máš nejspíše za úvěrový podvod. A pokud máš jako podmínku i řádné vrácení částky, tak pokud ji nevrátíš, tak ano, máš velký problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65304
30.9.21 16:23
@Anonymní píše:
Dobrý den chtěla bych se zeptat vzala jsem si půjčku Provident vím neměla jsem to brát ale stalo se prostě jsem nesplácela jak sem měla takže mě dali na soud přišel my papír stím že mám jít na 4 měsíce sedět ale proměnilo se mi to na podmínku v 1 rok a 3 měsíců a mám to splácet dle svých sil a má otázka je když to budu splácet ale po menších částkách a nebudu to mýt do konce podmínky splacené můžu jít pak sedět jinak sem na řidičáku a mám 2 děti

to je zase jednou úroven textu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
30.9.21 16:28

Podmínka za půjčku? Za podvodné jednání, ne?
Zkus se obrátit na nějakou občanskou poradnu, co se zabývá dluhovym poradenstvím, třeba pomohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
30.9.21 16:33

Kdybys měla půjčku a neplatila máš exekuci a ne že půjdeš do vězení? 8o

• Citovat
  • Upravit
65304
30.9.21 16:34

@g.sandova @ludmilaadamkova řekla bych, že už byla v exekuci a vzala si další půjčku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24914
30.9.21 16:34

Za tohle v prvním odstavci u prvopachatelů soudy na tvrdo obvykle neposílají..
musíš prostě postupně splácet, i kdyby 100Kč měsíčně, ale PRAVIDELNĚ, prostě aby byla vidět SNAHA, nesmíš mít třeba dva tři měsíce prodlevu.. pokud bude vidět snaha, tak ti podmínku na nepo nepromění, jen bude dál trvat povinnost dluh dohradit..
nejlépe si s Providentem z tvé aktivity stanovit měsíční splátkový kalendář (ne týdenní, ten bys určitě nezvládla - stejně jako jsi to nezvládla prvně) a ten už fakt DODRŽOVAT
a už si tyhle půjčky hlavně neber a nepodváděj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24914
30.9.21 16:37
@ludmilaadamkova píše:
Kdybys měla půjčku a neplatila máš exekuci a ne že půjdeš do vězení? 8o
často u Providentů jsou úvěrové podvody, stačí, když člověk uvede nějaký nepravdivý údaj - obvykle výši příjmů, ale úplně nejčastěji zamlčí své stávající závazky
pak neplatí, Provident podá tr. oznámení a člověk normálně vyfasuje trest a záznam v rejstříku. Klasika. Denní praxe.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
30.9.21 16:39

1. nemůže ti přijít jen rozsudek od soudu a před tím žádný papír ohledně podání žaloby atp.
2. nemůžeš jít sedět za nesplacenou půjčku, ale za podvodné jednání/úvěrový podvod ano (buď uvedení nepravdivých údajů nebo byla už byla půjčka prokazatelně vzita bez úmyslu splácet)
3. pokud máš v rozsudku do doby trvání podmínky splatit i půjčku a nestane se tak, je to porušení podmínky. Ale nezdá se mi, že by do rozsudku napsali splácej kolik je ve tvých možnostech. Spíš by bylo jasně definováno co do kdy.
4. obrať se na poradnu nebo právníka a nech si vše pořádně vysvětlit. Pokud jsi na RD a nejsi schopna momentálně splácet, může navrhnout na soud pozastavení z důvodu RD, ale není jisté, že to uznají.
5. zajdi do Providentu, vysvětli (pravdivě) situaci a domluv spllátkový kalendář, který 100% víš, že jsi schopná dodržet. Zbytečně se nepřeceňuj. Raději míň a pravidelně.

Příspěvek upraven 30.09.21 v 16:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
30.9.21 16:39
@Lucy75 píše: často u Providentů jsou úvěrové podvody, stačí, když člověk uvede nějaký nepravdivý údaj - obvykle výši příjmů, ale úplně nejčastěji zamlčí své stávající závazky
pak neplatí, Provident podá tr. oznámení a člověk normálně vyfasuje trest a záznam v rejstříku. Klasika. Denní praxe.

Jasný chápu, ale už je to uverovy podvod neni to čistě jen za to že někdo jen nesplácel nebo nezvládl splácet. Jiná věc je že mnoho lidí netuší že uvádět nepravdivé info u půjčky je úvěrový podvod a je to přímo trestné.

• Citovat
  • Upravit
9166
30.9.21 17:06
@vokishka píše:
to je zase jednou úroven textu
Šílené, lidí jsou čím dál negramotní..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
30.9.21 17:45
@pannda píše: Šílené, lidí jsou čím dál negramotní..

Když už, tak čím dál tím více negramotní. Nebo čím dál negramotnější…Ty lingvisto :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
30.9.21 19:14
@Anonymní píše:

Jo.. nikoho tvé děti nezajímají. Mmchdm, musela jsi to hodně podelat, když to došlo takhle daleko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.21 08:13

@martina mě zase nezajímáš ty nekomentuj co nemáš a vůbec nic nevíš :ok_hand: uděláš nejlíp

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.10.21 08:15

Každý tu píšete samé blbosti na to sem se vás vůbec neptala ptala sem se co se stane poté podmínce nic víc mě nezajímá. :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel