Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Metro tu padlo protože se obvykle vyžaduje dobrá dostupnost MHD. Pokud někdo bydlí u metra, tak mu odpadá hodně problémů se dopravou. Obecně mi vlastně není jasné, v čem by měla spočívat výhoda bydlení „v centru“. Pokud tu jedeme na pocity, tak třeba Nusle jsou zase pro mě „skoro periferie“. I když jsou skoro v centru…
Přátelé, mě je fakt jedno, jestli budu bydlet v,,centru,, nebo na okraji ![]()
podstatné je, že nemůžu nic najít ![]()
To je proto, že se každý Moravák s..re do Prahy. Hlavně, že chtějí vlastní stát. ![]()
@Ivan PPZ píše:
Metro tu padlo protože se obvykle vyžaduje dobrá dostupnost MHD. Pokud někdo bydlí u metra, tak mu odpadá hodně problémů se dopravou. Obecně mi vlastně není jasné, v čem by měla spočívat výhoda bydlení „v centru“. Pokud tu jedeme na pocity, tak třeba Nusle jsou zase pro mě „skoro periferie“. I když jsou skoro v centru…
No v centru jsou povetsinou starsi domy, takze nezijes v panelaku. Taky to mas bliz do ruznych klubu a celkove je vse na dosah… a je to prestiznejsi.
Ja bydlim na periferii a na vyse zminene dlabu. Obcas ale, kdyz jdu za nejakou kamaradkou nebo tetou na navestevu, ktere bydli blizko centra, tak prece jenom trochu zavidim. Ale ja povazuju za centrum i takove podoli nebo jiriho z podebrad.
@warita píše:
No v centru jsou povetsinou starsi domy, takze nezijes v panelaku. Taky to mas bliz do ruznych klubu a celkove je vse na dosah… a je to prestiznejsi.Ja bydlim na periferii a na vyse zminene dlabu. Obcas ale, kdyz jdu za nejakou kamaradkou nebo tetou na navestevu, ktere bydli blizko centra, tak prece jenom trochu zavidim. Ale ja povazuju za centrum i takove podoli nebo jiriho z podebrad.
mít blízko do klubů asi není každodenní záležitost, kvůli které bych chtěla platit vyšší pronájem. No a prestiž - před kým si chceš honit triko, když jsi pouhý námezdní ždímaný nájemce a byt Ti neříká pane.
![]()
@Burj Chalifa píše:
mít blízko do klubů asi není každodenní záležitost, kvůli které bych chtěla platit vyšší pronájem. No a prestiž - před kým si chceš honit triko, když jsi pouhý námezdní ždímaný nájemce a byt Ti neříká pane.![]()
Vsak ja ti to nenutim a jak jsem jiz rekla, me to taky neoslovuje. Vim jenom, ze me kolegy z prace ano a toto jsou duvody, proc oni bydli radsi ve sdilenem byte v centru.
Triko si pred nikym nehonim a docela se me tato hlaska dotkla. Proc treba zavidim to podoli je, ze je to u reky, a blizko na podolskou plovarnu. Kdysi jsem takto bydlela u vody ve Vidni a hodne mi to chybi.
Kamaradka ktera bydli u jiriho z podebrad ma na namesti trh se zeleninou, ovocem, rybama a pod. Je tam spousta ruznych obchudku s kdecim (pres vino az po blbosticky do domacnosti), je tam hned nekolik dobrych restauraci a kavarnicek, ktera na sidlisti proste nejsou.
@Burj Chalifa píše:
mít blízko do klubů asi není každodenní záležitost, kvůli které bych chtěla platit vyšší pronájem. No a prestiž - před kým si chceš honit triko, když jsi pouhý námezdní ždímaný nájemce a byt Ti neříká pane.![]()
Vyrostla jsem na nábřeží u Vltavy a hodně mi to chybí. Milovala jsem procházky, denně jsem chodila od Železničního mostu ke Karlovu mostu, na druhou stranu řeky a stejnou cestu zpět. Měla jsem teda pejska, ale chodívala jsem tam i běhat a prostě je to tam krásné.
A výhody? Pro mě to bylo, že jsem všude došla pěšky, všude to bylo blízko, auto jsem nepoužívala a starší zástavba, vysoké stropy, veliká okna, veliké místnosti. Náš byt měl něco kolem 120m2, 4+1, bylo super, jak každý měl svoje soukromí a svůj pokoj a přitom to nebyl kamrlík 10m2, ale hezký veliký pokoj. Jasně, na tom život nestojí, ale všechno tohle se mi moc líbilo.
@warita píše:
Proc treba zavidim to podoli je, ze je to u reky, a blizko na podolskou plovarnu. Kdysi jsem takto bydlela u vody ve Vidni a hodne mi to chybi.
Ano, řeka mi taky moc chybí.
Tak já jsem se před 4-mi lety odstěhovala z nejužšího centra (Praha 1) do novostavby do vzdálenější (ale ne úplně okrajové) části Prahy. Blízko nádherný lesopark, 5 min. busem nebo tram na metro a tím 10 min. do centra, nákupy bez problémů. Celé 4 roky jsem nadšená, nelituji ani omylem. Centru se vyhýbám a když už tam někdy neodkladně musím, tak z něj co nejrychleji mizím. A to jsem celý život trávila jenom ve vnitřní Praze.
@Almatka píše:
Obráceně, proč bych pronajímala byt 1+kk za 11t, když mi za něj v pohodě dají 15t. Tedy já sama nemám 1kk:-D Ale tchán a švagr, jedno je na Pankráci, byt dle mého nic moc, uznávám skvělé místo a má měsíčně 15t a švagr na Střížkově, což dle mého už ani není Praha a pronajímá za 13t, ale zase luxusně zrekonstruované.
Tak mne to prislo jak scifi, ze nekdo da 15 000 za bydleni v jedne mistnosti, navic na takovych mistech. Ale nejsem Prazak a v zivote bych tam nechtela zit. Staci mi jet tam jednou za cas treba na skoleni a vstavaji mi vlasy hruzou, jak se v tom hluku a mumraji cpou lide do narvanych tramvaji a metra, ze takhle nekdo zije denne.
Ale samozrejme rozumim tomu, ze kdyz mi za byt nekdo nabidne 15 000, nebudu ho pronajimat za 10 000.
@káťa Praha (největší vesnice na světě) nabízí pro každého něco. Dá se zde bydlet jako na vsi, nebo mít výhled z nového Véčka či se procházet kolem Vltavy. Lidé zde pěstují ovoce, zeleninu, chovají drůbež, žijí sídliskový život, žijí život obklopeni historií, koukají na Vltavu, na Hrad, do lesa, nebo do polí. Možností je strašně moc. Někdo ani nevystrčí hlavu ze své čtvrti, jiný křižuje Prahu sem tam. Jezdí na kole, veslují, jezdí na koni, plavou v přírodních koupalištích, bruslí… Jsou tu místa, kde není živáčka a naopak. Praha je organismus, stále se proměňuje a stát do ní cpe nejvíc peněz. A je to vidět. Je to skvělá značka s obrovským potenciálem. Kdo má oči otevřené, tohle všechno vidí.
@Smich píše:
@káťa Praha (největší vesnice na světě) nabízí pro každého něco. Dá se zde bydlet jako na vsi, nebo mít výhled z nového Véčka či se procházet kolem Vltavy. Lidé zde pěstují ovoce, zeleninu, chovají drůbež, žijí sídliskový život, žijí život obklopeni historií, koukají na Vltavu, na Hrad, do lesa, nebo do polí. Možností je strašně moc. Někdo ani nevystrčí hlavu ze své čtvrti, jiný křižuje Prahu sem tam. Jezdí na kole, veslují, jezdí na koni, plavou v přírodních koupalištích, bruslí… Jsou tu místa, kde není živáčka a naopak. Praha je organismus, stále se proměňuje a stát do ní cpe nejvíc peněz. A je to vidět. Je to skvělá značka s obrovským potenciálem. Kdo má oči otevřené, tohle všechno vidí.
Dik, rekla jsi to moc pekne.
@warita píše:
Dik, rekla jsi to moc pekne.
Vid, jak z reklamy od CK ![]()
Neboj, ja Prahu znam dobre ze studii, bydlela jsem tam tehdy 4 roky. Mam tam pratele v ruznych castech Prahy, ex atd., vim, jak se v Praze zije. Pro me to proste neni. Nejvice cenene jsou byty u metra, tram. Pritom cestovani temito prostredky je pro me nocni murou. Tim nevyvracim, ze ma Praha krasne centrum a nektere krasne lokality.
@káťa píše:
Vid, jak z reklamy od CK
Neboj, ja Prahu znam dobre ze studii, bydlela jsem tam tehdy 4 roky. Mam tam pratele v ruznych castech Prahy, ex atd., vim, jak se v Praze zije. Pro me to proste neni. Nejvice cenene jsou byty u metra, tram. Pritom cestovani temito prostredky je pro me nocni murou. Tim nevyvracim, ze ma Praha krasne centrum a nektere krasne lokality.
Ahoj Kato,
chapu… kazdy to ma jinak. Ja vyrustala v hlavnim meste a na dopravu jsem zvykla… ale ne kazdy to tak ma. Vsak mimo Prahu je spousta krasnych mist a ja take dokazu ocenit mensi mestecko. Behem studii jsem zila pul roku v Banske Bystrici (SK) a tam se mi prave libilo to, ze vsude se da dojit pesky, je tam vse, co clovek potrebuje k zivotu plus uzasna priroda. Jedine, co jsem tam postradala byla kosmopolitnost velkeho mesta. Jsem clovek, ktery rad vari exoticka jidla a i jinak potrebuje trochu stimulace z dalekeho sveta, to mi tam hodne chybelo.
Ja jinak bydlim na sidlisti, ale mam vyhled na zelen, na metro 2min pesky a kraaaaaasny balkon, ktery se v lete prohyba zeleni. Na balkonku mam udelane posezeni, kde s manzelem v lete jime snidani a nechame si slunicko svitit na zada. Skoda, ze leto uz skoncilo. ![]()
@warita píše:
Ahoj Kato,chapu… kazdy to ma jinak. Ja vyrustala v hlavnim meste a na dopravu jsem zvykla… ale ne kazdy to tak ma. Vsak mimo Prahu je spousta krasnych mist a ja take dokazu ocenit mensi mestecko. Behem studii jsem zila pul roku v Banske Bystrici (SK) a tam se mi prave libilo to, ze vsude se da dojit pesky, je tam vse, co clovek potrebuje k zivotu plus uzasna priroda. Jedine, co jsem tam postradala byla kosmopolitnost velkeho mesta. Jsem clovek, ktery rad vari exoticka jidla a i jinak potrebuje trochu stimulace z dalekeho sveta, to mi tam hodne chybelo.
Ja jinak bydlim na sidlisti, ale mam vyhled na zelen, na metro 2min pesky a kraaaaaasny balkon, ktery se v lete prohyba zeleni. Na balkonku mam udelane posezeni, kde s manzelem v lete jime snidani a nechame si slunicko svitit na zada. Skoda, ze leto uz skoncilo.
to je krása! Kde to je?