Podnikáte? Jak jste se k tomu dostali?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2331
3.8.12 15:35

@honeymoney mám e-shop a aby mi začal jo vydělávat trvalo 3 roky ..mezi tím x krát jsem chtěla skončit.. :zed: neb všechny poplatky za zdr. a socku jsou šílený.. :zed: do toho nervy s kolikrát nechápajícími zákazníky.. např. mám známou má shop s knížkama resp. měla..jenže teď je zákon do 14 dní vrátit bez udání důvodu a ještě živnostník zaplatí celou částku+ poštovné, co vynaložil zákazník..a ona se místo knihkupce stala knihovnicí, neb většina do 14 dní knížku přečte a do 14 dní vrátí :zed: :zed: je to těžký z obou stran

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
3.8.12 15:36
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
3.8.12 15:38
@ncc1701 píše:
Ja jsem nemohla najit praci, tak me pritel presvedcil, at se na hledani prace vyprdnu a to, co pro nej delam jako jeho pritelkyne, zlegalizuju uredne.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Tak z tohoto příspěku mě napadl úúúpně jiný druh podnikání:oops: :mrgreen: Ještě žes to níže upřesnila :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
3.8.12 15:50
@Gina108 píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Tak z tohoto příspěku mě napadl úúúpně jiný druh podnikání:oops: :mrgreen: Ještě žes to níže upřesnila :lol:

Přesně to stejné napadlo mě :D :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
3.8.12 16:03

Aha, tak to mi vubec nedoslo :) :D

• Citovat
  • Upravit
586
3.8.12 16:14

LN13 - to je tedy síla s tím knihkupectvím. lidi jsou vážně magoři. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
3.8.12 16:15
@Gina108 píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Tak z tohoto příspěku mě napadl úúúpně jiný druh podnikání:oops: :mrgreen: Ještě žes to níže upřesnila :lol:

a jooooo :lol:.dobrýýýý :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
3.8.12 16:23
@honeymoney píše:
LN13 - to je tedy síla s tím knihkupectvím. lidi jsou vážně magoři. :cert:

No to je fakt s těma knížkama by mi to vůbec nedošlo, takhle z toho dělat veřejnou knihovnu na její náklady :pocitac: :roll: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
3.8.12 16:26
@Gina108 píše:
No to je fakt s těma knížkama by mi to vůbec nedošlo, takhle z toho dělat veřejnou knihovnu na její náklady :pocitac: :roll: :poblion:
člověk co chce podnikat asi musí mít i lokty a silnej žaludek. protože je obklopen těmi, co jsou připraveni ho kdykoliv podvést a okrást. takže to vyžaduje hodně střízlivou mysl. hlavně mít nějakou tu pěknou podnikatelskou příležitost. protože podnikat jen tak že se mi chce a nevědět vlastně proč dělat zrovna tu kterou činnost to neeee :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.12 16:35

Omlouvám se, že anonymně :) My podnikáme v pohostinství už 10 let a je to teda tvrdý oříšek. Je to šílená pakárna. Já sem chodím jen na brigády, přítel vaří, protože mu časem nic jiného nezbylo než si dělat vše sám, takže je od rána do večera v kuchyni, nakupuje, vše zařizuje, rodina zde obsluhuje. Vstává v 7 hod a vrací se domů každý den 6 dní v týdnu po půlnoci :pocitac: a výsledek je ten, že kdyby ho někdo zaměstnal na 25 tis hrubého tak okamžitě to tu zavře a jde. Někdy jsou dny, kdy se fakt vydělat dá, někdy zase přijde hodně málo lidí a ty stresy, platit zdravotní, sociální, odvody, kontroly z finančáku, hygieny - to je teprve maso, jedna pavučina na stropě pokuta i 3 tis a nedomluvíte se ani náhodou :zed: :zed: Takže za mě podnikání ani náhodou, lepší je být zaměstnanec, oddělat si svoje a hurá domů ;) Jooo stomatolog, lékař či právník to je již z jiného soudku, do toho bych šla taky, ale na to musíte mít školu :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.8.12 16:38

A každý měsíc se stresovat, zda bude na nájem nebo nebude, to je šílené. Lidi nemají peníze, přijde hodně lidí a každý sedí půl hodiny u jedné desítky a co máte z jednoho piva pár korun. A kde jsou mzdy, služby atd. Prostě podnikat dnes je velká dřina :(

• Citovat
  • Upravit
23847
3.8.12 16:52
@Anonymní píše:
A každý měsíc se stresovat, zda bude na nájem nebo nebude, to je šílené. Lidi nemají peníze, přijde hodně lidí a každý sedí půl hodiny u jedné desítky a co máte z jednoho piva pár korun. A kde jsou mzdy, služby atd. Prostě podnikat dnes je velká dřina :(

To máš pravdu, kor s tím pohostinstvím, znám taky případ, kdy maj známí hospodu, ale nic ze života :( a jakmile si pořídili zaměstnance - kuchaře, číšníka, tak ti jim tam akorát kradli :roll:
To samý přítel, on je ajťák, ale na ŽL by nešel ani za zlatý prase. Já jsem se schválně zaregistrovala do agentury, co dohazuje práci ajťákům, nabídky chodí denně, ale když si člověk spočítá, jaký by měl mít prachy, aby byl aspoň na stejným s tím, co zaplatí na ZP, SP a daních, tak to je tam napsáno až xxx tisíc, takže ještě aby se hádal, aby mu to vůbec dali :roll: Prostě když je tropchu slušný zaměstnavatel, je furt výhodnější býti zamcem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
3.8.12 17:09

Tak já začala podnikat na mateřské. Ale vše vzniklo samo sebou. Nějak jsem se v tom nepřičinila. Byla jsem mnoho let novinářka, pak jsem dělala krátce ve státním podniku na tiskovém oddělení a pak se vrátila zase k novinám a když jem otěhotněla, tak jsem o práci přišla a zničeho nic se mi ozval známý a povídali jsme si, tak jsem mu řekla, jak je to se mnou a nabídl mi, že by pro svou organizaci potřeboval někoho, kdo by mu dělal public relations. No tak jsme se dohodli i když to dost trvalo a začala jsem pro něj reálně pracovat až bylo klukovi asi 4 měsíce, od té doby se mi podobně ozvali ještě dva klienti. Takže mi firma dá se říct vzkvétá. Ale bohužel nejsem obchodní typ a neumím využít svých starých kontaktů, což je u této práce dost potřeba. Já prostě neumím jen tak zavolat nějakému šéfovi firmy, se kterým jsem dobře vycházela a nabídnout mu své služby, tak se bojím, že to nebnude mít moc dlouhé trvání, ale zatím je to už více než rok, co mi firma pěkně funguje :-) Tak mi držte palce, já vám všem podnikatelkám tady budu držet taky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LouLou
3.8.12 17:13

@honeymoney presne tak, kdo nema ani predstavu v cem zacit a co vubec delat, tak at radsi nezacina…spatne by skoncil.Chce to jasnej cil, hodne trpelivosti, pracovitosti a bejt pripravenej prekousnout mozna dlouhy, nejisty a tezky obdobi.Ale podnikat je proto abych moh rict „podnikam“ to silne nedoporucuju :think: :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
248
3.8.12 20:32

Já tedy nepodnikám, ale mám takovej sen, nebo spíš dva :D
Chtěla jsem mít svatební agenturu, zařizovat všechno od A po Z, ale když jsem se vdávala, tak jsem teprve zjistila, jak moc náročný to asi bude, navíc bych musela zaměstnat i švadlenku, protože já jsem úplnej antitalent na šití.
A druhý sen je mít obchod s dětským zbožím.. kočárky, postýlky, hračky, prostě všechno, co k tomu patří. Ale tam zas ty pořizovací náklady jsou obrovský.. k tomu by to chtělo velkej prostor na sklady..
Ach jo, to jsem se zas zasnila :oops: :lol: Obdivuju všechny, kteří mají nápad a jsou za svým cílem! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat