Podnikáte? Jak jste se k tomu dostali?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Kámoška si udělala kurz na Zumba instruktora, natiskla si letáky, najmula tělocvičny v okolí a po večerech dělá cvičení. Má to večer, manžel v tu dobu hlídá prcky a je hrozně spokojená a ještě se udržuje v kondici. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já taky podnikám, už 6. rokem v oblasti „umění“ - maluji, dekoruji, dělám programy pro společenské i dětské akce… Dostala jsem se k tomu ještě během studií na VŠ naprostou náhodou a postupně se jen nabalují další aktivity a noví klienti. Začátky byly těžké, teď už jsem v podstatě dost spokojená. Ťuk, ťuk. A naštěstí mám i druh podnikání, který není na úkor volného času - pracuji třeba 1 - 2× týdně, což mi vyhovuje. Ale třeba tchán podniká v pohostinství a to je tedy masakr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No podla mna podnikanie musis mat v krvi. Mam kamosa, ktory podnika od strednej…zacal nakupovat v zahranici pouzite mobilne telefony a predavat…to bolo 10 rokov dozadu…ludia mu kupovali stare haraburdy za 4000Kc…krasne sa na tom nabalil. Ked taky boom mobilov upadol, tak zacal predavat potraviny…ale to nadaval, ze sa vobec neoplati…potom zacal studovat geodeziu…zistil, ze ludia geodetov potrebuju…zalozil firmu, zamestnatnal svojich ucitelov
…v tom podnikach asi 5 rokov. Teraz vravel, ze uz sa nestava resp. ze uz je to slabe, ze stale rozmysla, ze v com zacne podnikat, ze zarobene peniaze na ucet ukladat nechce, ze to treba investovat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naše kamaradka děla nehty a je taky spokojena… vyděla si slušny peniz, je doma, nemá v podstatě žádné vysoké vstupní výdaje…je spokojena… ja jsem si spočital, že abych měl alespon stejne penez jako ted zaměstnanec,(premie, bonusy, dovolena, stravenky, duchodovy přispevek, životko, volna pracovni doba, firemni tarif na volaní, žadny stresy atd..) musel bych mesicně jako podnikatel vydělat cca 50, lepe 60t, po odečtení všech odvodů, nájmů, splátek atd atd.. a to tedy nevim kde a v čem tohle vydělat… takže si lebedím jako zaměstnanec.. dneska podnikat není sranda…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Este ma napadla jedna kamoska…ta si zacala vybavot s.r.ocku tyzden po porode
. Od vysky bola zamestnanec v logistike…zhanala si zakaznikov a robila aj operativu…manzel ju nahovoril, ze je zbytocne prachy tahat cez zamestnavatela…tak po dlhom prehovarani sa na to dala a myslim, ze dobre spravila. Ako sice maka stale…stara o dieta aj o zakaznikov…ked dieta zaspi ona ide pracovat. A zarobi (zisk) mesacne tak 8 000Eur co je krasne…ale zas musi makat stale..aj na dovolenke. Ale na zaciatku treba velku davku odvahy…ona mala super zakaznikov..vsetci presli od zamestnavatela k nej do firmy a tak mala isty zisk uz od zaciatku ![]()
No pre nu bola aj velka motivacia to, ze na Slovenku je rodicovsky prispevok 200Eur co usudila, ze s tym sa prezit neda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Známá tak dlouho hrála Second life a tak ji to bavilo (vybavovat si tam domeček, zdokonalovat zahradu), že tam začala virtuálně podnikat. A rychle ji to začalo poměrně dobře živit, tak, že nechala práce.
Musím říct, že jsem z toho byla skoro v šoku, že to lze…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zajimava diskuse, taktez uvazuji do ceho se pustit, mam prostory temer v centru mesta a rada bych je nejak smysluplne vyuzila, ale na druhou stranu mam taky celkem dobre placenou praci, tak nevim, zda podstupovat ten risk, premyslela jsem o kurzech cviceni s hlidanim deti, pripadne i sestavaovani jidelnicku, nebo pouze pronajem (to mne ale nikam neposune), tak snad se mi neco postavi do cesty…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit