Podpora imunity při nástupu do školky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3HE
22413
16.9.15 23:41

@brko marně hledám slušná slova, co bych k tomu napsala… jen ted večer tady otravují tři najednou :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
753
17.9.15 11:30

Nejlepší na imunitu je vyvážená strava, srovnat střeva laktobacily, případně vitamínový sirup multisanosol :) jinak imunoglukan, preventan… a všechny ty další co už si ani nevzpomenu efekt nula nula nic :/ máme za sebou promaroděný rok a půl opravdu intenzivně, takže jsem zkoušela kde co ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
17.9.15 11:49

@teepe vidíš a moje děti, co berou Imunoglukan, letos již pátý rok, tak ťuk ťuk nemarodí, a ani nikdo v rodině, kdo ho též bere. Loni jsem nenasadila prvního srpna jako vždycky a hned v září se rozjeli nemoce. Nasadila jsem, do měsíce se to uklidnilo a zase dobrý. Berou ho od srpna do konce března zhruba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
17.9.15 12:09

Jde o to, že ať už člověk zvolí přírodní cestu - echinacea atd. nebo chemickou - preventa imunoglukan apod., tak u všeho je důležité začít min v půlce srpna a užívat to celou zimu, jak píše @terinka4444

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
753
17.9.15 12:31

@terinka4444 u nás absolutně vůbec, 2 měsíce před nástupem do školky jsem začala aby měl čas zabrat a prd a šišky, dala jsem mu šanci 2× a ani jednou nám nepomohl :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
17.9.15 12:44

@teepe nic není stoprocentní…

@teepe píše:
Nejlepší na imunitu je vyvážená strava, srovnat střeva laktobacily, případně vitamínový sirup multisanosol :) jinak imunoglukan, preventan… a všechny ty další co už si ani nevzpomenu efekt nula nula nic :/ máme za sebou promaroděný rok a půl opravdu intenzivně, takže jsem zkoušela kde co ;)

a to, co tady radíš, zabralo? jak jste se dostali z toho marodění? už máte za sebou „zdravou zimu“?
já se stravě dětí věnuji opravdu intenzivně od dob příkrmů dodnes… akorát jsem nedávala probiotika… ty jsem teď začala dávat pravidelně denně asi od srpna a budu dávat co nejdéle. předloni jsme promarodili celou zimu, a to nechodili do školky… vloni už straší do školky chodila, ale byla více doma než ve školce… to už jsem začala s těmi bylinnými extrakty od Podhorné - bylo to lepší, ale i tak nic moc. Pokud to užívali, tak nemoci měly kratší a lehčí průběh bez atb. asi koncem února nám kapky došly, tak jsem si myslela, že 3m užívání bude stačit, ale nestačilo - asi měsíc byly o. k. a v dubnu začaly záněty průdušek a středního ucha - 2× po sobě… v červnu znova a v červenci zase! Takže kromě léků z imunologie, které nám předepsala doktorka, užíváme znova bylinné extrakty a k tomu probiotika, zinek, béčka, calcium, déčko… stravu dle mne mají pestrou a vyváženou… no, budu je dopovat nekompromisně celou zimu… vím že to nejsou opravdové vitamíny, ale uměliny… ale pokud to pomůže, tak je to pořád lepší než dávat uměliny ve formě sirupů na odkašlávání, atb, ventolin a spoustu dalších léků…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
17.9.15 13:18
@teepe píše:
@terinka4444 u nás absolutně vůbec, 2 měsíce před nástupem do školky jsem začala aby měl čas zabrat a prd a šišky, dala jsem mu šanci 2× a ani jednou nám nepomohl :(

kde prostě imunita není, tak není co podporovat :(
když se do oslabeného těla hustí podpora, tak to může ve výsledku ještě víc podkopat… když vyčerpaného běžce budete podporovat vším možným, tak se možná vybudí ještě k jednomu výkonu ale pak konec a lehne a bude se vzpamatovávat dlouho.
preparáty jsou výborné jako podpora dobré imunity, ale kde je vážnější problém, mohou podle mě uškodit. (my jsme rači šli na imunologii)
důležitá je možnost si odpočinou a pomalu se začít posilovat - tzn. vyhnout se všelijakým nákazám, ať má imunita šanci se vzchopit…
(kluka mám aktuálně doma jen s rýmičkou. nic víc mu není. i jsme dnes byli na kole. jenom prostě nechci, aby k tomu chytil ještě další „verzi“ ve školce. několik píchání uší během jara nám stačilo, rýma je pro nás strašák)

tolik moje osobní teorie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
17.9.15 13:59

Tak 4 letý syn, 2. rokem ve školce, první rok komplet skoro promarodil. Ted jsem nasadila imunoglukan, colostrum + probiotika, echinacea, každý ráno před odchodem 5-10 min inhalujeme vincentku a vysadila jsem kravské mléko, a protože je na mléku závislák tak nahrazuju rýžovým, kokosovým atd (což teda trochu leze do peněz tak už to i trochu ředím :-D), a musím zaťukat, jedna rozjíždějící se hrůzostrašně vypadající rýma se skelnýma očima a kašlem byla za 3 dny pryč 8o Takže v tom budem pokračovat a uvidíme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
26.9.15 22:30

Já na nachlazení zkouším různé babské rady a většinou nejvíc pomáhá zázvor, citron, med a vincentka. Dělám doma i bylinkové čaje co jsem přes léto nasušila..s tím si vždycky vystačím a nemusím kupovat spoustu drahých věcí v lékárně, které mi ne vždycky zaberou. Teď navíc zkouším i probiotika, u doktorky jsem na to viděla nějaké letáky a prý to pomáhá. Nechala jsem si poradit v lékárně a nakonec vybrala biopron forte. Jedná se o kapsle, kdy se jejich obsah dá vsypat třeba do pití, protože děcka by to jinak nevzaly, takže pro mě je tohle ideální způsob na užívání. Zatím teda nemocní nejsme, ale 100% účinky kdyžtak potvrdím až po delším užívání :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
4.10.15 16:31

Ahoj holky,
tak si to všechno pročítám, protože jsme v tomto měsíci s dětmi podruhé nemocní (1 a 3 roky), tak jsem se rozhodla o preventivní opatření, jakékoliv :). (V létě jsme nemocní nebyli, jak nad tím přemýšlím, tak jen celý podzim a celé jaro - letošní jaro 5 týdnů v kuse pořád se to vracelo, byla jsem na mrtvici!)
Největší problém je v tom, že stačí, aby začal jeden a vždy to od sebe dostaneme všichni včetně mě, manžela.
Jogurty mají denně, různé ovoce i zeleninu mi jedí oba dva bez problémů, denně čerstvé jídlo z kvalitních potravin, snažím se o kvalitní jídelníček, hodně domácích potravin, venku jsme každý den dle počasí, třeba jen doběhneme pro brambory do sklepa v pláštěně apod., žijeme v relativně čistém prostředí, staršího jsem ještě letos do školky, jak vidím „naštěstí“ nedávala. Kapky typu echinacea apod do nich dostanu bez větších problémů, dám na lžičku s medem, řeknu medicínka a hotovo. Dokonce jsem jim foukla i květ lichořeřišnice (kápla jsem do něho domácí med a slupli to oba).
No tak mi řekněte, v čem je pořád problém? Jak to čtu, u každého zabírá něco jiného. Možná to chce nějaký preparát užívat, předem nebo vy, kdo máte zdravé děti, máte jakou životosprávu? Nebo jaký preparát, byť třeba jen homeopatika, užíváte?
A víte, co mi přišlo teď na mysl? Po každé, když jsem byla těhotná, tak jsem nemocná nebyla a myslím, že i starší syn ne a to nejsme izolovaní sami doma! Dokonce jsem s mladším byla 5 týdnů na udržování v nemocnici, jezdili za mnou na návštěvy a nikdo nikde nic nechytl, ani já ne. Užívala jsem sice vitamíny pro těhotné, ke konci už jen laktobacily z doporučení, omegu 3 a kys. listovou - že by to bylo v tom? Nebo tím, že je člověk naladěný na jinou vlnu? Ale nejde jen o mě, já to vždycky chytnu od dětí a pak já nemocná chrchlající, kašlající s kapesníkem u nosu se starám o všechny ostatní, kteří jsou na tom stejně a jen se uzdravíme, máme to znovu. A to připomínám, že mytí rukou a pod. je samozřejmostí.
Vy zdraví, prosím pište, raďte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
6.1.16 07:58

@Petusina Dobrý den, tak co Biopron Forte, už vidíte nějake pozitivní ucinky? Právě o nem pro sebe a své deti uvazuju. Děkuji za informaci ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
6.1.16 08:37

Ja ted četla, ze je dobre deti chválit a opecovavat, když jsou zdravé. A ne jim tu pozornost dávat, když onemocni.

Tak říkám synovi treba - vidíš, jak je fajn, ze jsme mohli jít sankovat? Kdyby jsi byl nemocny, tohle bychom dělat nemohli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
6.1.16 10:17

Já taky dávám denně dceři do školky na lačno Imunoglukan (mám miminko, tak nechci aby ze školky přinesla nějakého bacila) a zatím co ho užívá v pohodě žádný bacil, rýma, kašel, prostě nic, ještě občas zobe vit. C od české firmy Ferda a samozřejmě se snažím o pestrou stravu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
6.1.16 10:49
@Framik píše:
Já taky dávám denně dceři do školky na lačno Imunoglukan (mám miminko, tak nechci aby ze školky přinesla nějakého bacila) a zatím co ho užívá v pohodě žádný bacil, rýma, kašel, prostě nic, ještě občas zobe vit. C od české firmy Ferda a samozřejmě se snažím o pestrou stravu.

A glukany se musí na lačno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
6.1.16 11:12

Ja dávám od září kolostrum od LR a zatím jsme byli nemocní jen jednou (tuk tuk ťuk). A to je první rok ve školce, loni prokaslal skoro celou zimu. Jen je to pěkně drahá záležitost.
@omites s tím souhlasím, mám jednu kamarádku, která už v dospělosti dělala nevědomky věci, které ji přivodily zranění a až psycholog ji pak řekl, že to dělá, aby upoutala něčí pozornost!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí