Podpora v nezaměstnanosti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
73
10.2.14 09:39

podpora v nezamestNanost

Dobry den, nevíte jestli jeste tento měsíc dostanu od UP nějakou kačku, když se mi podpora v nezaměstnanosti počítala od 7.8 do 6.1.2014? Jestli mi za těch par dni neco pošlou? Dekuji za případné odpovedi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
239
10.2.14 10:15

Ahoj, jasně, dostaneš penízky za těch šest lednových dní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
17.2.14 16:46

Ahoj, prosím vás, potřebovala bych info ohledně výplaty podpory v nezaměstanosti - jak se vyplácí, když bych ke konci měsíce ukončila PP a na ÚP nastoupila posl. den v únoru, bude se počítat ještě ten jeden den za únor zvlášť nebo to poběží až od března jako celý měsíc? Jde mi o to, jestli se podpora vyplácí po kalendářních měsících nebo dnech - tedy abych o ten první měsíc, kdy je vypočteno vyšší procento nepřišla kvůli tomu jednomu dni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
18.2.14 01:02

@suee Ahoj, nee, tak jak píšeš to není - nárok na podporu v nezaměstnanosti máš, pokud splníš podmínky (máš za poslední dva roky alespoň 1 rok odpracovaný - účast na důch. pojištění, za kalendářní dny. Například, když se budeš evidovat 28.2. a toho dne si taky požádáš o podporu, tak ji budeš pobírat po dobu 5 měsíců, tj. od 28.2 do 28.7., s tím, že výplata je následující kalendářní měsíc, tj. za únor (za ten 1 den) dostaneš peníze v březnu, za březen (všech 31 dnů) v dubnu, atd… Kdybys třeba ukončila evidenci 10.3., tak v dubnu dostaneš peníze za těch deset březnových dní. Nikdy nepřijdeš o celý svůj nárok (5 měsíců), ledaže bys ukončila evidenci, nastoupila na nějakou brigádu v rámci DPP nebo DPČ, atd. Snad jsem to vysvětlila alespoň trochu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
18.2.14 13:58

Itsi, jasně, to chápu, asi jsem se nevyjádřila dost jasně..já jen jestli bych tím jedním dnem nepřišla o tu vyšší částku - někdo tu psal něco podobného, ale nebylo vysvětleno, jak to dopadlo.. jde mi o to, že podpora je rozdělena po měsících takto: 1-2měsíc je 65% z výdělku, 3-4 měsíc je 50% a poslední měsíc je 45%, nebojím se, žebych přišla o jeden měsíc, ale abych nepřišla o tu první výši (nevím, jak přesně to vysvětlit, už se v tom sama ztrácím, ale teď jak to píšu, tak už mi to přijde logické, podle toho, co píšeš ty..) kdyby to bylo, tak jak píšu já, asi by to pak nevycházelo na ty další měsíce.. jasně.. už mi to cvaklo, jinak by ten jeden měsíc bez jednoho dne někde scházel.. díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
18.2.14 14:04

A ještě jedna věc, když bych pak chtěla něco přivydělat při ÚP, to se na ten čas, co bych měla brigádu byla mimo UP a po skončení bych se zase musela znova zaregistrovat nebo bych byla stále na UP i po dobu brigády? (myslím tím práci, která by nepřesáhla 4tis měsíčně v hrubém, jak stanovuje podmínka) Vím, že se tím taky potom o ty odpracované dny podpora posouvá, ale jestli bych byla nadále vedená nebo bych musela přerušit a pak znovu nahlásit na UP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
21.5.14 13:55

Ahoj holky, mám dotaz ohledně mé tety, nyní pobírá podporu cca 6100, za byt a vše kolem něj zaplatí 5500,– takže ji zbývá těch 600,– na měsíc, nevíte, zda má nárok na nějaké další příspěvky? Je jí přes 50, rozvedená, v domácnosti je sama, byt má ve vlastnictví…Práci hledá, ale víte jak je to v dnešní době…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101475
21.5.14 14:28

Myslím, že by ji moh vyjít příspěvek na bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
30.5.14 12:40

Ahoj, zapomněla jsem se na úřadě zeptat, k jakému dni vyplácejí podporu? Je to jako výplata kolem 15., dřív, dýl? Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101475
30.5.14 12:42

@rainucha Jak kde, je to jako výplata, taky má zaměstnavatel povinnost to stihnout do konce následujícího měsíce a přesný termín je na něm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
30.5.14 12:48

@j.a.n.i1
Aha, díky :) Tak budu doufat, že to pošlou co nejdřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
7.10.14 21:18

Ahoj,

nevíte, z jaké částky se počítá podpora v nezaměstnanosti? Všude píšou z průměrného předchozího čistého výdělku. Ale za kolik měsíců zpětně, když může být každý měsíc čistý plat jiný? To mám sečíst posledních 12 příjmů a vydělit 12? Nebo se to počítá z posledního platu?

Jde mi o následující situaci: 2 roky jsem pobírala rodičovský příspěvek bez dalšího příjmu. Po těchto 2 letech mě někdo zaměstná na 1 měsíc a dá mi např. 30 000 Kč čistého. Jak se bude výše podpory počítat?

Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.14 21:59

Ahoj holky, nevíte, zda mám nárok na peníze alespoň od sociálky, když na podporu nemám oddělané hodiny? Teď bohužel musim zůstat u mámy, jelikož nemám práci ani žádné příjmy :,( Slyšela jsem něco o tom, že mě musí živit rodiče, když u nich bydlim. Kdybych šla někam do podnájmu, dostávala bych příspěvek na živobytí, ale z toho nepřežiju, když práci sehnat nemohu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.10.14 22:20

Ahoj nevite, zda mam nárok na podporu po rodicovskem prispevku a jak se vypocita? Před dětmi jsem pracovala v zahranici, takze od posledního ceskeho zamestnani 10let :oops: nechci vyzirat stat a i to odsuzuji, ale nez budu mit skolku pro nejmladsi tak do práce jit nemuzu nebo velmi slozite :?. Dekuji za rady. Kama

• Citovat
  • Upravit
69235
7.10.14 22:24
Ano máš, ale podpora dělá necelých 3500,– pak to klesá až pod 3000,– A je to na 5 měsíců
@Anonymní píše:
Ahoj nevite, zda mam nárok na podporu po rodicovskem prispevku a jak se vypocita? Před dětmi jsem pracovala v zahranici, takze od posledního ceskeho zamestnani 10let :oops: nechci vyzirat stat a i to odsuzuji, ale nez budu mit skolku pro nejmladsi tak do práce jit nemuzu nebo velmi slozite :?. Dekuji za rady. Kama
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat