Dočasná peče dětí
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Dočasná peče dětí
Dobrý večer, prosím o radu má kamarádka se dostala do situace kdy jí byla odpojena elektřina následně vystěhování z bytu, z toho důvodu jí měly být dočasně odebrány její 3děti, aby nemusely do ustavní dočasné péče vzala jsme si je k sobě, kde jsem to se sociální pracovnicí sepsala a děti mám v dočasné péči, nežly si vyřídí bydlení, apod…Jelkož mám sama dcerku byli jsme domluvené že jí ted přijde mateřská, kterou přepsala na můj ůčet (z důvodu pozdního a špatně vyplněného papíru jí měla přijít i zpětně za minule 2měsíce)aby jsem mohla děti živit jejím 7měsíců 3roky 6let…
Je to u ní složité peníze dávala manželovi který je propil i když ona chodila i na brigády vše mu dala asi ze strachu nevím…
Ted je však otázka peníze jsme zjistila že mají přijít až začátkem března i když mi sociální pracovnice řekla že mají příjít tento týden, nejde mi o peníze pro mě, ale musím holčičce zaplatit stravné, nejmenší sunar plenky výživu, malý nemá ani pořádné boty, myslíte že je někdo kdo mi stím to pomůže nevím zda se na to vztahuje hmotná nouze já budu mít výplatu až kolem 25,ale co do té doby? tatínek dětí žije někde u kamaráda maminku dětí jsem si sem vzala mám dost velký byt tak aby ta nejstarší tak netrpěla…prosím o radu děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ty yurčitě na hmotnou nýrok nemáš, protože je máš doma na dobré slovo, jestli to chápu správně
Uskromnit se, boty budou muset počkat
šetřit na jídle, no a koupit balík plen ![]()
- Citovat
- Upravit
uskromnit
Dobře, ale jak? at počítám jak počítám nevycházím, no a když tam půjdu s matkou dětí nemají ani na azylový dům volala jsem tam a chtjí peníze předem což je 8060,–Kč a ani sociální pracovnice nepomůže neříkám že to musí být peníze třeba kupony
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si myslím, že pokud to máš se sociální pracovnicí sepsané, že bys mohla se jít zeptat a na něco budeš mít nárok
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
renda81
Ta my řekla že tomuhle nerozumí…jedi
ně prý na tu mateřskou, ale co do té doby?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dsšarlota píše:
Dobře, ale jak? at počítám jak počítám nevycházím, no a když tam půjdu s matkou dětí nemají ani na azylový dům volala jsem tam a chtjí peníze předem což je 8060,–Kč a ani sociální pracovnice nepomůže neříkám že to musí být peníze třeba kupony
já nevím jak
A azylák za 8 tisíc jo???
kde? nehledě na to, že matky bez domova mají přednost v ubytování
- Citovat
- Upravit
sophinka1
Já tomu taky nevěřila první musí na pohovor pak to je ke komis po té se vyjádří,
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dsšarlota píše:
Ta my řekla že tomuhle nerozumí…jedi
ně prý na tu mateřskou, ale co do té doby?
tak máš na to papír tak nějakou jednorázovou výpomoc, nebo nevím jak se to jmenuje, to bys musela na klasickou sociálku se jít zeptat, ta OSPOĎačka o tom neví jestli je na něco nárok - ta je přes děti
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dsšarlota píše:
Já tomu taky nevěřila první musí na pohovor pak to je ke komis po té se vyjádří,
ptám se kde stojí azylák 8 tisíc? u akutních případů žádná komise není
- Citovat
- Upravit
renda81
Mám papír že přebírám děti dočasně děti do své péče dod odby která je mezbytně nutná
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dsšarlota tak kde je ten azylák a proč už tedy matka žádost nepodala? i komise zasedá 1× měsíčně. Bez domova to jde i bez komise
- Citovat
- Upravit
sophinka81
Našla jím ho sociální pracovnice má tam jít 13 jelikož dřív nebylo možné, ne nejde děti ted dočasný domov mají…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dsšarlota Dospělá osoba – 70,– Kč/den Dítě – 40,– Kč/den
nějak mi to na těch 8 tisíc nevychází a v Praze máš azyláků poměrně dost, žádost mohla podat okamžitě, nechápu na co čeká???
- Citovat
- Upravit
sophinka81
Má ještě manžela o to jde ten je ted někde u kamaráda a je na nemocenské a nechce být bez něj nevím možná se bojí být sama fakt nevím,…a toto je jediné pro celé rodiny kde mají místo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit