Dočasná peče dětí
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@sophinka1 píše:
Ale od čeho zachránit? DD není nic tak strašného a děti budou /by měly normální fungující zázemí
No ne, to je blbý termín - zachránit. Prostě ty děti zakladatelku znají a ona je, takže se vlastně mohou cítit aspoň „mezi svými“. DD i pěstoun, ač třeba výborně vybavené instituce či osoby, budou pro ty děti pořád cizí a hodně to s nima může zacvičit, mnohem víc, než když jsou nyní u známé-kamarádky-kmotry.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evulina píše:
Ptala jsi se na ty prarodiče, jak to je. Je to tak že prarodiče můžou zažádat vnuka do péče a tím pádem dostanou alimenty od rodičů, od státu ale nic teda dostali by třeba přídavky na dítě když na ně dostanou platově a můžou si je odečíst z daní pokud pracují ještě. Vím to máme to v rodině. Vše to musí proběhnout soudem.
Ale neplést není to pěstounská péče ale jen péče stejně jako když se lidi rozejdou a děti se svěří jednomu z rodičů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha, možná je matka těch dětí trochu „vyčůraná“ - ví, že kamarádce by musela na děti platit ona, kdežto když půjdou do děcáku nebo do pěstounské péče, tak jí to odpadá…Je to tak?
Každopádně nerada to říkám, ale chování té matky k vlastním dětem je poněkud na ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evulina píše:
Aha, možná je matka těch dětí trochu „vyčůraná“ - ví, že kamarádce by musela na děti platit ona, kdežto když půjdou do děcáku nebo do pěstounské péče, tak jí to odpadá…Je to tak?
Každopádně nerada to říkám, ale chování té matky k vlastním dětem je poněkud na
ale neodpadá, DD musí platit rodiče výživné a ošetřovné
- Citovat
- Upravit
@Evulina píše:
To ano, ale zdálo by se mi logické, že by měli mít příbuzní přednost - v zájmu dítěte…Právě jsem si myslela, že ponovu je to tak, že příbuzní dítě do péče získat mohou, akorát nebudou od státu nic dostávat, jak tomu bylo donedávna..
Samozřejmě jakékoli přehazování dětí je blbé…ale podle mě horší je, když dítě jde k někomu úplně cizímu, než třeba k prarodiči..
Jedná se mi o to, jestli tedy třeba konkrétně ti prarodiče vůbec mají šanci nebo ne..jsi mi právě nasadila brouka do hlavy..
OSPOD dá přednost prarodičum když projeví o děti zájem
nebo i někumu z příbuzenstva
jinak děti putují prvně do Dětského centra a pořád se dá šance rodiče
když ji nevyužijí nebo nikdo z příbuzenstva tak je soud někam umístí bud DD nebo pěstouni. ![]()
- Citovat
- Upravit
@sophinka1 píše:
@dsšarlota jak to dopadlo
Dobrý den, jak to vše dopadlo? to nejmenší má brontichida, jelikož bydlelo v plísni a ve vlhku a tady u mě to nemá. Matka si zažádala o děti do své péče aby otec musel platit výživné. k 28.2 by měla nastoupit i s dětmi do Az.domu
Moc možností nemá, jelikož mě je dát nechce do DD také ne…Zkontaktovala jsem její rodinu u které mi tvrdila že od ní dala celá pryč… vše je jinak její sestry i maminka jí pomůžou jak je to půjde jen ne finančně z důvodu že vš euž předtím dala vždy vše jemu do piva atd…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dsšarlota Tak a detmi to vypada nadějně, budou u rodiny, ze? Je moc fajn, zes je kontaktovala. Třeba ji i pomůžou s manželem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bubiii píše:
@dsšarlota Tak a detmi to vypada nadějně, budou u rodiny, ze? Je moc fajn, zes je kontaktovala. Třeba ji i pomůžou s manželem.
Dostala podmínku že se musí rozvést jelikož včera už si dovoloval i na mě…a lečit se nechce, jelikož vypije 16piv denně a prý není alkoholik tak nevím, a kde bere peníze? kde se ještě dá pujčí si
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dsšarlota píše:
Dostala podmínku že se musí rozvést jelikož včera už si dovoloval i na mě…a lečit se nechce, jelikož vypije 16piv denně a prý není alkoholik tak nevím, a kde bere peníze? kde se ještě dá pujčí si
Tím rozvodem se ale nevyleci z alkoholismu. To je jen povzdech nad situací.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit