Dočasná peče dětí
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@sophinka1 píše: školka NENÍ povinná, azylák pro matku s dětmi by vyšel na polovinu, kdyby se chlap postaral sám o sebe.Protože matce jde o děti ne o nějakáho ochlastu.Příspěvek upraven 09.02.14 v 22:49
Ano vytiskla jsem jí celou diskuzi at se zamyslí…třeba jí to pomůže
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tereza1986 píše:
V téhle situaci se může ocitnout každýNesnáším tyhle kecy.
no může, pokud neplatí byt, elektriku, školku
tak to se dostaneš do stejné situace na to šup
nemluvě o ze zákona dané výpovědní lhůtě
proč já tomuhle příběhu nevěřím ![]()
- Citovat
- Upravit
@sophinka1 ale ta známá žádný kurz nedělala!!! zítra jdu k ní, tak se jí zeptám, jestli na nějaký musí, ale silně pochybuji… peníze už dostává…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sophinka1 píše:
no může, pokud neplatí byt, elektriku, školkutak to se dostaneš do stejné situace na to šup
nemluvě o ze zákona dané výpovědní lhůtě
proč já tomuhle příběhu nevěřím
třeba předtím nějaký jiný dopis, ale já viděla pouze tento poslední a tak o jiném psáno nebylo jen porušení smlouvy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Selfi píše:
@sophinka1 ale ta známá žádný kurz nedělala!!! zítra jdu k ní, tak se jí zeptám, jestli na nějaký musí, ale silně pochybuji… peníze už dostává…
ne opravdu je to novela od 1.1 2014,zrovna tím procházíme
- Citovat
- Upravit
Já myslím, že také zakladatelku chápu. Není jí jedno osud dětí, které se ocitli v nouzi, ať už je důvod jakýkoli. A ona navíc ještě ty děti zná, tím spíš. My doma se takhle nyní staráme o pana domácího po mrtvici, taky by mohl být v ústavu, nemá žádné přímé příbuzné a jeho sestřenice se k němu zachovala hnusně. Ale nám je ho prostě líto, máme ho rádi a tak může být doma, my se o něj staráme. Na příspěvek na péči nárok ale nemá, dle nových pravidel platných od 1. 1. 2012 s jeho stupněm postižení nemá nárok na nic, to mi řekl i doktor, že nemá cenu o něco žádat, zbytečná námaha. Potřebuje jen uklidit, vyprat, uvařit, postarat se o hospodářství.
A víte, že jsem v podobné situaci jako zakladatelka? Mnoho lidí nás absolutně nechápe - proč se staráme o cizího člověka? Proč si přiděláváme komplikace?
PROSTĚ PROTO, ŽE HO MÁME RÁDI, PROSTĚ PROTO, ŽE CHCEME POMOCT ČLOVĚKU V NOUZI, PROTOŽE NIKOHO NEMÁ, KDO BY SE O NĚJ POSTARAL A VÍME, ŽE ON, ZEMĚDĚLEC TĚLEM I DUŠÍ, BY V ÚSTAVU RYCHLE CHŘADNUL AŽ BY BYL BRZY KONEC.
Zakladatelka pouze chtěla poradit, jestli nemá nárok na nějakou finanční výpomoc v téhle nečekané situaci, kdy peníze měly přijít a nepřišly. A že přesně nezná úřední postupy v takovéhle situaci? Že ty postupy možná nezná ani matka dětí? Žádnej učenej z nebe nespadl přece, proto sem asi přišla dotyčná pro radu, kam a o co může nyní zažádat, než jí přijdou peníze. Bojí se, aby kvůli tomuto dočasnému výpadku nebyly děti odebrány a dány do DD nebo pěstounům, chce se o ně postarat sama, MÁ JE RÁDA A MÁ RÁDA I JEJICH MATKU, PŘESTOŽE BY SE TŘEBA MATKA MOHLA ZACHOVAT LÉPE.
Empatie, pomoc, soucit, odpuštění, pochopení - bohužel zjišťuji, že to jsou dnes pro mnoho lidí nepochopitelné věci.
Nedokážu pochopit zdejší „rozsudky“ ve stylu „matka se nechová řádně, tak co ty se o to zajímáš“.
Tady jde přeci na prvním místě o ty děti, o to, aby, když je u vlastních rodičů prozatím krizová situace, byly aspoň u toho, kdo je zná, komu důvěřují a ne v cizím DD nebo u cizích pěstounů.
Zakladatelko držím moc palce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evulina když je u vlastních rodičů prozatím krizová situace
když pominu fakt, že zakladatelce díky nesrovnalostem nevěřím, tak si třeba uvědom, že předškolák neplatí školkkovné, takže dluh 5 tisíc ve školce znamená 5 měsíců neplacení, doma odpojená elektřina, vyhazov z bytu… to není prozatímní krizová situace, to je nezájem o děti.
A to co jinak píše zakladatelka je tak protichůdné, že já prostě nevěřím
- Citovat
- Upravit
@sophinka1 píše:
@Evulina když je u vlastních rodičů prozatím krizová situace
když pominu fakt, že zakladatelce díky nesrovnalostem nevěřím, tak si třeba uvědom, že předškolák neplatí školkkovné, takže dluh 5 tisíc ve školce znamená 5 měsíců neplacení, doma odpojená elektřina, vyhazov z bytu… to není prozatímní krizová situace, to je nezájem o děti.
A to co jinak píše zakladatelka je tak protichůdné, že já prostě nevěřím
stravné je 900,–Kč, jistě jen tak jsem se nudila tak jsem si sem sedla a zkusila jsem jen tak napsat jojo máš pravdu, je to tvůj názor…,i když asi takto dnes jsem tam volala a vše mi vysvětlila jedna laskavá paní můžu být opravdu jen ráda že všichni lidé nejsou jako ty…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dsšarlota stravné je 900 a dluží 5000 jsi psala, takže? dluží skoro půl roku.
- Citovat
- Upravit
@dsšarlota píše:
stravné je 900,–Kč, jistě jen tak jsem se nudila tak jsem si sem sedla a zkusila jsem jen tak napsat jojo máš pravdu, je to tvůj názor…,i když asi takto dnes jsem tam volala a vše mi vysvětlila jedna laskavá paní můžu být opravdu jen ráda že všichni lidé nejsou jako ty…
a no sociálku jsi volala před osmou hodinou?
No jistě a seděla tam vrátná ![]()
- Citovat
- Upravit
@sophinka1 píše:
a no sociálku jsi volala před osmou hodinou?No jistě a seděla tam vrátná
ano skoro půl roku, víš o tom že existují mobilní telefony? jsou lidi kteří pracují už od 7
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dsšarlota píše:
ano skoro půl roku, víš o tom že existují mobilní telefony? jsou lidi kteří pracují už od píše: Více
jistě nejlépe celou noc mají pohotovost
hele fakt neee jdu odsud ![]()
- Citovat
- Upravit
Nemocenska se vyplaci kazdy mesic. Pokud to byl prac uraz dostane po ukonceni nesch. doplatek do zakladniho platu. Kde jsou ty prachy? Prochlastany? PRIMA TATINEK. Toho bych taky milovala az za hrob.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit