Dočasná peče dětí
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@sophinka1 ahoj--- diskuzi nedočítám, je nějaká zmatená.. jen chci potvrdit, že jsi měla pravdu s tím kurzem…známá opravdu na ten kurz musí (říkala něco o 24hodinách),ale myslím, že nějak do konce roku to musí absolvovat nebo tak nějak,..
jinak vám držím palce s pěstounkou!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, před hodinou mi bylo sděleno že na dočasnou pěstounskou péči nemusím kurz pokud nechci být profesionální pěstoun, jelikož jsem dnes zjistila s paní sociální pracovnicí že pán není na nemocenské, ale už v říjnu dostal výpověď nebudem už řešit je Dva a však pouze děti ty u mě zůstanou do zítra o všem už bez matky, jelikož mi řekla že o tom všem věděla. Bohužel chtěla jsem pomoc a ted si připadám jak i…t, polovina z Vás jste měla pravdu, jelikož i s tím bytem to je nakonec jinak dala jsem si tu práci a nechala si ukázat od jejich majitele bytu všechny papíry…a vídím kolik vlastně dluží a jak dlouho je držel nad vodou…
Ted jen nevím zda je lepší si děti nechat či je předat do ustavní péče…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dsšarlota pěstoun je pěstoun. ty teď máš děti na jakési dobré slovo u sociálky. Pokud si je chceš nechat, budeš muset kurz pěstouna mít, včetně psycholigického posudku. Nejsem si jistá jakou máš šanci, když máš malé dítě. Podle mého, bys děti měla předat do DD ![]()
- Citovat
- Upravit
@dsšarlota sleduji celou diskuzi a jen ti chci říct, co by mohlo pomoct v tvém rozhodování. Podle nového obč. zákoníku, pokud jsou manželé, tak jeho dluhy jsou i jejími. Tzn. pokud je od podzimu nezaměstnaný a nezajímají ho povinné odvody, tak je můžou vymáhat i na jeho paní. Takže pokud by sis ji nechala u sebe, může se ti stát, že vymahači přijdou k tobě, protože bude u tebe bydlet - dala bych si velký pozor, aby ti nezůstala ona na krku. Pokud bude chtít, může jít do azyláku, makat aby splatila… ale musí se on k těm dluhům přihlásit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sophinka1 píše:
@dsšarlota pěstoun je pěstoun. ty teď máš děti na jakési dobré slovo u sociálky. Pokud si je chceš nechat, budeš muset kurz pěstouna mít, včetně psycholigického posudku. Nejsem si jistá jakou máš šanci, když máš malé dítě. Podle mého, bys děti měla předat do DD
sociální pracovnice mi je když to řeknu narovinu nabídla a tvrdila že by jsem byla dvakrát měsíčně v kontaktu s pracovnicemi a nic jiného, tak fakt nevím ale co tam snimi bude? mužou je i prý rozdělit a ta kráva furt myslí na něj
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ynax píše:jako že můžou udělat exekuci i u mě?
@dsšarlota sleduji celou diskuzi a jen ti chci říct, co by mohlo pomoct v tvém rozhodování. Podle nového obč. zákoníku, pokud jsou manželé, tak jeho dluhy jsou i jejími. Tzn. pokud je od podzimu nezaměstnaný a nezajímají ho povinné odvody, tak je můžou vymáhat i na jeho paní. Takže pokud by sis ji nechala u sebe, může se ti stát, že vymahači přijdou k tobě, protože bude u tebe bydlet - dala bych si velký pozor, aby ti nezůstala ona na krku. Pokud bude chtít, může jít do azyláku, makat aby splatila… ale musí se on k těm dluhům přihlásit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dsšarlota píše:
sociální pracovnice mi je když to řeknu narovinu nabídla a tvrdila že by jsem byla dvakrát měsíčně v kontaktu s pracovnicemi a nic jiného, tak fakt nevím ale co tam snimi bude? mužou je i prý rozdělit a ta kráva furt myslí na něj
prace je dnes taková, že sourozenci se dávají do stejných,,rodinných skupin,, v DD. U pěstounství se také očekává, že tvé dítě bude mít alespoň 8 let
Navíc ty sama nemáš finanční prostředky na živení těchto dětí.
- Citovat
- Upravit
Tak vidím, že situace dostává jasnější obrysy.. ![]()
Zakladatelko - děti by jsi si mohla asi nechat, ale nic by jsi za péči o ně nedostávala od státu, pokud by jsi neabsolvovala pěstounský kurz…Opravdu ti nezávidím tuhle situaci.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evulina píše:
Já myslím, že také zakladatelku chápu. Není jí jedno osud dětí, které se ocitli v nouzi, ať už je důvod jakýkoli. A ona navíc ještě ty děti zná, tím spíš. My doma se takhle nyní staráme o pana domácího po mrtvici, taky by mohl být v ústavu, nemá žádné přímé příbuzné a jeho sestřenice se k němu zachovala hnusně. Ale nám je ho prostě líto, máme ho rádi a tak může být doma, my se o něj staráme. Na příspěvek na péči nárok ale nemá, dle nových pravidel platných od 1. 1. 2012 s jeho stupněm postižení nemá nárok na nic, to mi řekl i doktor, že nemá cenu o něco žádat, zbytečná námaha. Potřebuje jen uklidit, vyprat, uvařit, postarat se o hospodářství.
A víte, že jsem v podobné situaci jako zakladatelka? Mnoho lidí nás absolutně nechápe - proč se staráme o cizího člověka? Proč si přiděláváme komplikace?
PROSTĚ PROTO, ŽE HO MÁME RÁDI, PROSTĚ PROTO, ŽE CHCEME POMOCT ČLOVĚKU V NOUZI, PROTOŽE NIKOHO NEMÁ, KDO BY SE O NĚJ POSTARAL A VÍME, ŽE ON, ZEMĚDĚLEC TĚLEM I DUŠÍ, BY V ÚSTAVU RYCHLE CHŘADNUL AŽ BY BYL BRZY KONEC.Zakladatelka pouze chtěla poradit, jestli nemá nárok na nějakou finanční výpomoc v téhle nečekané situaci, kdy peníze měly přijít a nepřišly. A že přesně nezná úřední postupy v takovéhle situaci? Že ty postupy možná nezná ani matka dětí? Žádnej učenej z nebe nespadl přece, proto sem asi přišla dotyčná pro radu, kam a o co může nyní zažádat, než jí přijdou peníze. Bojí se, aby kvůli tomuto dočasnému výpadku nebyly děti odebrány a dány do DD nebo pěstounům, chce se o ně postarat sama, MÁ JE RÁDA A MÁ RÁDA I JEJICH MATKU, PŘESTOŽE BY SE TŘEBA MATKA MOHLA ZACHOVAT LÉPE.
Empatie, pomoc, soucit, odpuštění, pochopení - bohužel zjišťuji, že to jsou dnes pro mnoho lidí nepochopitelné věci.Nedokážu pochopit zdejší „rozsudky“ ve stylu „matka se nechová řádně, tak co ty se o to zajímáš“.
Tady jde přeci na prvním místě o ty děti, o to, aby, když je u vlastních rodičů prozatím krizová situace, byly aspoň u toho, kdo je zná, komu důvěřují a ne v cizím DD nebo u cizích pěstounů.Zakladatelko držím moc palce
Kvůli tomu, že tady některé neskočíme na každou s prominutím blbost, nás tady nemusíš poučovat o pomoci bližnímu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sophinka1 píše:
prace je dnes taková, že sourozenci se dávají do stejných,,rodinných skupin,, v DD. U pěstounství se také očekává, že tvé dítě bude mít alespoň 8 letNavíc ty sama nemáš finanční prostředky na živení těchto dětí.
Ale to mám já si vydělám dost, proto mi je taky nabídly ale musela by jsem to prostě vše udělat jinak uskromnit se ato se myslím dá…vybavění pokoje holt nebudou mít nové, ale ona mi řekla že nedovolí aby mi je nechali že je dá raději do ustavu…může rohhodnout ona?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evulina píše:
Tak vidím, že situace dostává jasnější obrysy..
Zakladatelko - děti by jsi si mohla asi nechat, ale nic by jsi za péči o ně nedostávala od státu, pokud by jsi neabsolvovala pěstounský kurz…Opravdu ti nezávidím tuhle situaci..
já fakt nevím mám čas do zítra do 9:00hod
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. píše:
Kvůli tomu, že tady některé neskočíme na každou s prominutím blbost, nás tady nemusíš poučovat o pomoci bližnímu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dsšarlota píše:
Ale to mám já si vydělám dost, proto mi je taky nabídly ale musela by jsem to prostě vše udělat jinak uskromnit se ato se myslím dá…vybavění pokoje holt nebudou mít nové, ale ona mi řekla že nedovolí aby mi je nechali že je dá raději do ustavu…může rohhodnout ona?
Ty je můžeš mít dlouhodobě jenom pokud se staneš pěstounem, nikdo ti nenechá děti jen tak na dobré slovo. A jak říkám, tam je jedno z doporučení, aby děti vlastní měli alespoň 8 let
A matka samozřejmě má právo rozhodnout o dětech.
- Citovat
- Upravit
@dsšarlota píše:
Takže ona matka nechce, aby byly děti u tebe? Jinak asi budu psát dále do SZ, jestli ti to nevadí.
Pro hanku.br - napsala jsem, co jsem vycítila z některých zdejších příspěvků. Ať si každý přemýšlí a koná po svém že…Kdo zakladatelce nevěří, nechápu, proč tedy tady pořád ještě je a z diskuse neodejde ![]()
Já už si na nepochopení ale docela zvykla, mnoho lidí třeba tady ze vsi si myslí, že se o domácího starám možná proto, aby na mě přepsal barák. Tak ať si to myslí dál, to je jejich věc
- stejně by mi nevěřili, kdybych jim i stokrát opakovala pravé důvody, takže škoda slov a škoda námahy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit