Dočasná peče dětí
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@sophinka1 píše:
Ty je můžeš mít dlouhodobě jenom pokud se staneš pěstounem, nikdo ti nenechá děti jen tak na dobré slovo. A jak říkám, tam je jedno z doporučení, aby děti vlastní měli alespoň 8 letA matka samozřejmě má právo rozhodnout o dětech.
Prosím tě a jak je to třeba v situaci, kdy sociálka odebere děti rodičům a přihlásí se o péči o ně prarodiče? To je stát musí strčit od nynějška někomu cizímu jen proto, že prarodiče nemají ten kurz?
Mluvím o případu, kdy by ti prarodiče ani nedostávaly na ty děti žádné příspěvky od státu.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evulina píše:
Prosím tě a jak je to třeba v situaci, kdy sociálka odebere děti rodičům a přihlásí se o péči o ně prarodiče? To je stát musí strčit od nynějška někomu cizímu jen proto, že prarodiče nemají ten kurz?
Mluvím o případu, kdy by ti prarodiče ani nedostávaly na ty děti žádné příspěvky od státu..
díky zneužívačům pětounských dávek musí mít kurz právě i prarodič
OSPOD nemůže děti nechat u cizí ženy ať to myslí jakkoliv dobře jen tak na dobré slovo
Nemohla by s nimi ani k lékaři, například. TAkže ona by měla na OSPODu zažádat trvalé pěstounství, ale tam vidím problém v tom, že má sama malé dítě.
Jinak soud může možná předběžnám opatřením dítě nechat u ní, ale stejně by musela následovat pěstounská péče ![]()
- Citovat
- Upravit
@sophinka1 píše:
díky zneužívačům pětounských dávek musí mít kurz právě i prarodičOSPOD nemůže děti nechat u cizí žen ať to myslí jakkoliv dobře jen tak na dobré slovo
Nemohla by s nimi ani klékaři, například. TAkže ona by měla na OSPODu zažádat trvalé pěstounství, ale tam vidím problém v tom, že má sama malé dítě.
Hele to se mi nějak nezdá..
Chápu, že prarodiče či příbuzní takhle dřív zneužívaly dávky, ale já mluvím o případu, že by třeba ti prarodiče PO STÁTU NIC NECHTĚLI ANI NIC NEDOSTÁVALI…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evulina jinak konkrétně prarodiče netuším (bez finanční podpory státu) ale stejně musí být vše přes soud (právě aby měli práva k dětem -lékař, škola, školka,…)
- Citovat
- Upravit
@Evulina píše:
Hele to se mi nějak nezdá..Chápu, že prarodiče či příbuzní takhle dřív zneužívaly dávky, ale já mluvím o případu, že by třeba ti prarodiče PO STÁTU NIC NECHTĚLI ANI NIC NEDOSTÁVALI…
no děti se prostě nedají jen tak přehazovat
ani v rodině. Na všechno musí být papíry soudu, to je přece jasné ne?
- Citovat
- Upravit
@Evulina píše:
Hele to se mi nějak nezdá..Chápu, že prarodiče či příbuzní takhle dřív zneužívaly dávky, ale já mluvím o případu, že by třeba ti prarodiče PO STÁTU NIC NECHTĚLI ANI NIC NEDOSTÁVALI…
a řešíš pouze teorii (tu přesně nevím) o prarodičích, protože zakladatelka prarodičem není, je to cizí žena. My se chystáme na pěstounství v rodině a kurz mít musíme ![]()
- Citovat
- Upravit
@sophinka1 píše:
no děti se prostě nedají jen tak přehazovatani v rodině. Na všechno musí být papíry soudu, to je přece jasné ne?
To ano, ale zdálo by se mi logické, že by měli mít příbuzní přednost - v zájmu dítěte…Právě jsem si myslela, že ponovu je to tak, že příbuzní dítě do péče získat mohou, akorát nebudou od státu nic dostávat, jak tomu bylo donedávna..
Samozřejmě jakékoli přehazování dětí je blbé…ale podle mě horší je, když dítě jde k někomu úplně cizímu, než třeba k prarodiči..
Jedná se mi o to, jestli tedy třeba konkrétně ti prarodiče vůbec mají šanci nebo ne..jsi mi právě nasadila brouka do hlavy..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evulina tak čistě teoreticky a bez jistoty si myslím, že b je soud předběžkem svěřil prarodičům a oni by se zavázali ten kurz si udělat ![]()
- Citovat
- Upravit
@sophinka1 píše:
a řešíš pouze teorii (tu přesně nevím) o prarodičích, protože zakladatelka prarodičem není, je to cizí žena. My se chystáme na pěstounství v rodině a kurz mít musíme
Jojo, jasně, je to už od tématu…
Ale i v případě zakladatelky by se mi zdálo logické, že by děti mít mohla, pokud by za to od státu nic nepožadovala (příspěvky). Je to jejich kmotra - kmotra vždy byl člověk, který při křtu stvrdil, že v případě, že se něco stane s rodiči, se postará o jejich děti. Samozřejmě tohle nemá u sociálky ani soudu bohužel žádnou váhu, to je jasné…
Asi bych se na to ještě podrobně vyptala sociálních pracovnic.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evulina píše:
Jojo, jasně, je to už od tématu…
Ale i v případě zakladatelky by se mi zdálo logické, že by děti mít mohla, pokud by za to od státu nic nepožadovala (příspěvky). Je to jejich kmotra - kmotra vždy byl člověk, který při křtu stvrdil, že v případě, že se něco stane s rodiči, se postará o jejich děti. Samozřejmě tohle nemá u sociálky ani soudu bohužel žádnou váhu, to je jasné…
Asi bych se na to ještě podrobně vyptala sociálních pracovnic..
Podle mě, bez předběžka soudu to nepůjde a hlavně asi bude problém v tom, že zakladatelka má sama malé dítě
A hlavně, pokud matka nesouhlasí, může se zakladatelka stavět na uši, děti půjdou do DD ![]()
- Citovat
- Upravit
@sophinka1 píše:
Podle mě, bez předběžka soudu to nepůjde a hlavně asi bude problém v tom, že zakladatelka má sama malé dítěA hlavně, pokud matka nesouhlasí, může se zakladatelka stavět na uši, děti půjdou do DD
No jo no.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evulina píše:
No jo no..
ale to píšu od první stránky, matka na děti kašle, fotřík někde chlastá a co tam jako chce zakladatelka zachraňovat? Kdyby ti rodiče chtěli, určitě by situaci řešili
Ale oni nechtějí, je jim to jedno ![]()
- Citovat
- Upravit
@sophinka1 píše:
ale to píšu od první stránky, matka na děti kašle, fotřík někde chlastá a co tam jako chce zakladatelka zachraňovat? Kdyby ti rodiče chtěli, určitě by situaci řešiliAle oni nechtějí, je jim to jedno
No chce prostě zachránit ty děti - resp. ona zná je a ony znají ji, takže je pro ně rozhodně lepší z psychického hlediska být u ní, než u cizích lidí v DD nebo u cizího pěstouna..Akorát se tím nyní nachází v dost komplikované situaci, to je jasné..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A proc najednou nechce, aby byly deti u tebe, kdyz ti je napred strcila domu? Je to tezky, ale deti potrebuji zazemi a tito rodice jim ho nikdy nezajisti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evulina píše:
No chce prostě zachránit ty děti - resp. ona zná je a ony znají ji, takže je pro ně rozhodně lepší z psychického hlediska být u ní, než u cizích lidí v DD nebo u cizího pěstouna..Akorát se tím nyní nachází v dost komplikované situaci, to je jasné..
Ale od čeho zachránit? DD není nic tak strašného a děti budou /by měly normální fungující zázemí ![]()
- Citovat
- Upravit