Podsedáky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2237
24.4.09 10:30

Právě, že jsou k vidění i celé polystyrenové, jak sedačky, tak podsedáky. Ta polystyrenová sedačka byla v TESCU, měla odepínací opěrku zad, která držela s podsedákem zipem. Byl tam dokonce i ten štítek s homologací. Tak proto jsem psala tento dotaz. Vím, že tam stáli u té sedačky, taková babi s dědou, s tím, že by ji vzali pro vnouče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
24.4.09 12:33
steeve píše:
auto ti neprodám, to šlo opřed deseti lety do šrotu, ale tu emisní knížku klidně, řekni kolik za ni dáš a je tvoje.
jinak ačkoliv jsem prodejce , nikde jsem zde v diskuzi nezmínil, aby si někdo u mě kupoval jakoukoliv sedačku, pouze jsem na začátku vysvětlil jaká je bezpečnost podsedáku oproti klasické sedačce, ale to ty asi nechápeš a stále jen reješ - myslím si, že každý kdo kdy viděl testy sedaček to hned pochopí, že podsedák není to nejlepší řešení
http://img.mimibazar.cz/…e1912599.jpg /> http://img.mimibazar.cz/…e1912600.jpg /> http://img.mimibazar.cz/…e1912595.jpg /> stačí to?

Tak tuhle emisní knížku jsem nemyslela, ty hodnoty obsahu CO (nikoli CO2) co tam máš napsané není to, co při technické změřili, ale Hodnoty stanovené výrobcem motoru (jako pro nový, ideálně seštělovaný), to já mám na hodnotách 0,5 na volnoběh a 0,3 při otáčkách. A nespálené uhlovodíky rovnou 100 (105 pokud vidím tak 800). Já myslela protokol z měření emisí, takový ten papír se zeleným šestiúhelníkem nahoře, co jsou tam uvedeny skutečně změřené hodnoty. A 105 v takovém „cajku“ bych fakt chtěla vidět.
Překvapil si mně rychlostí s jakou si našel Osvědčení o měření emisí auta co už 10let nemáš, doufám, že i tak pohotově řídíš ten svůj tančík.
Já tě asi nepřesvědčím, že ježdění dvoutunovýma obludama není cesta k vyšší bezpečnosti a ty mně zase, že se to dá nějak signifikantně ovlinit nákupem hyper super značkové sedačky.
No a co, to neva, kdo se chtěl dozvědět něco nového tak se dozvěděl, tady fakt není proč „hledat jedinou pravdu“…a kurva se neříká ani nepíše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
24.4.09 20:52

Báro, ty mě tady opravdu nepřestáváš fascinovat :roll:
Já jsem ekologii vystudovala a stejně jezdím Fordem Galaxy a autosedačku máme Romer King Plus. To bude asi tím že mi co nejvíc záleží na životě mého syna a nikdy bych si neodpustila kdyby se mu mojí ( nebo nějakého magora na silnici ) něco stalo!
Třeba naprosto nechápu bráchu se ženou co tříletýho kluka vozí na podsedáku a miminko od narození PO směruju jízdy, ale to je jejich věc a svědomí, oni tohle neřeší a já jen moc doufám že to nebudou muset řešit na vlastní kůži :?
Můžeme se tady hádat o desetiny v emisích, ale já mám pořád před očima reportáž kdy chlap v nové oktávce nedal přednost čtyřem osmnáctiletým klukův ve staré 120 a ti tam všichni zemřeli, ale jemu se nic nestalo. Odborníci varovali před těmito starými auty že jsou jako z papíru a to opravdu riskovat nehodlám :?
Nicméně TVÝM dětem přeju aby nikdy nemusely litovat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
25.4.09 14:51
Alice píše:
Báro, ty mě tady opravdu nepřestáváš fascinovat :roll:
Já jsem ekologii vystudovala a stejně jezdím Fordem Galaxy a autosedačku máme Romer King Plus. To bude asi tím že mi co nejvíc záleží na životě mého syna a nikdy bych si neodpustila kdyby se mu mojí ( nebo nějakého magora na silnici ) něco stalo!
Třeba naprosto nechápu bráchu se ženou co tříletýho kluka vozí na podsedáku a miminko od narození PO směruju jízdy, ale to je jejich věc a svědomí, oni tohle neřeší a já jen moc doufám že to nebudou muset řešit na vlastní kůži :?
Můžeme se tady hádat o desetiny v emisích, ale já mám pořád před očima reportáž kdy chlap v nové oktávce nedal přednost čtyřem osmnáctiletým klukův ve staré 120 a ti tam všichni zemřeli, ale jemu se nic nestalo. Odborníci varovali před těmito starými auty že jsou jako z papíru a to opravdu riskovat nehodlám :?
Nicméně TVÝM dětem přeju aby nikdy nemusely litovat!

A když se potkají dva v nových Passatech opojení vírou ve svou vyšší úroveň vlastní bezpečnosti? A k čemu ti bude Galaxy při srážce se stromem nebo kamionem ? A ty jako šofér nikdy neděláš chyby? A nemáš strach, že někoho tou tvou těžkou artilérií zabiješ (fyzika je neúprosná a dobrzdit s 500kg a 2500kg autem je fakt rozdíl i přes všechny posilovače)? Já bych si nekoupila zbraň ani kdybych musela bydlet v Litvínově, mastifa nebo filu i kdyby byli vycvičení mistrem světa a mým dětem nikdy nedovolím „střílečky“ na počítači i když je to úplně normálka a dělají to všichni a budou trpět sociální frustrací. Já jsem podle všeho taky exot a je mi tak dobře.
O moje děti se neboj (a tyhle kecy si odpusť, na málo věcí v debatách jsm vysazená a tohle je jedna z nich), drtivou většinu „jízdní“ doby tráví v manželově Xantii v sedačkách s pětibodovým upínáním, on je zase pohodář akcentující pohodlí, takže tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
25.4.09 18:28

Báro - v téhle diskusi šlo o podsedáky. Svůj názor na ně jsi vyjádřila. Jak daleko, jak často a jakým autem kdo jezdí, do toho ti vůbec nic není. Stejně jako nikoho nezajímá, čím a kam jezdíš ty. Tak se přestěň ježit a přestaň kousat do všech, kdo nesdílí tvůj názor malé auto - dobré auto , jakákoliv sedačka - dobrá sedačka !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
25.4.09 19:10

Připomíná mi to tu něco jako když šel HOLZMANN kupovat ty lístky do kina a nevěděl, co se hraje (včera dnes a zítra)............

PODSEDÁKY - PODSEDÁKY - PODSEDÁKY - PODSEDÁKY - PODSEDÁKY , to je oč tu běží, jo a kdyby někdo nevěděl, o čem tu píšeme a nač se ptáme PODSEDÁKY - PODSEDÁKY - PODSEDÁKY - PODSEDÁKY - PODSEDÁKY - PODSEDÁKY.

Mě je srdečně jedno, jestli má někdo traboše, opla, fiata apod., jak staré auto má a kam jezdí. Zajímala mě taktéž bezpečnost dítěte na podsedáku a ráda jsem si to přečetla a shlédla testy. Taky jsem si ráda přečetla názor člověka, který do této problematiky vidí a má k tomu co říct. Názor si mohu udělat svůj a sedačku od něj kupovat nemusím.

Můžu říct, že v poslední době se dost diskusí „zvrhne“ či „zvrtne“ , tak, kde to nikdo nečeká a nechce. Nevím proč a čím to je.

Tak se prosím, prosím zamyslete, kdo chce, ať čte, kdo ne,ať ne a nenapadá tady svými jízlivostmi.

Díky moc, vždy sem zabrousím a čekám, rady, názory ne žabo-myší vojny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí