Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky, jak jsem stará tak jsem blbá!!!
![]()
dala jsem si na Bazoš. cz inzerát, že koupím sporťák Maxi Cosi Mura 4. Ozvala se mi paní a nabídla mi jej za velmi výhodnou cenu 3300 Kč. Peníze chtěla předem. Já kráva jsem jí poslala a co myslíte? Kočár už týden nikde. Ještě do včera se mnou paní normálně komunikovala mailem, že prej se zdržel u PPL atd. Prej to popohnala a bude tu dnes. Dneska opět nic, tak jsem si zjišťovala přes známého na PPL, jestli byla nějaká zakázka podáná na mé jméno a nic
![]()
Napsala jsem jí výhružný mail a mailovka už je zrušena. Jediné co mám je její číslo účtu. Takže ho hážu do pléna, abyste se některá taky nenechala takhle naivně napálit jako já:
2107078923/2700
O prachy jsem přišla, to je definitivní. Chlapovi to doma říct nemůžu, protože bych s ním nevydžela. Už vidím ty kecy.
Vím, že jsem blbá jak daleko vidím, ale když já jsem ten kočárek tak chtěla ![]()
Ahoojky uplne te chapu…Stalo se nam neco podobnyho..Muj manzel chtel notas za super cenu 3000 ktery prodaval jeden typek. A rok to po nem vymahame, ale penize stale nikde, nekolikrat psal ze to poslal pres postu pak ze to poslal v obalce, a stale nikde nic…
A pak nam jeste psal ze uz prodela 3000 ze to posila znova, myslim ze ten clovek neni v poradku!!!3000 nam stale chybi a me to vytaci a manzela taky.Uz nevime jak dal, piseme mu sms, a on se porad vymlouva ze je v praci ze jedi mimo cr, a ze to pak zjisti kde je chyba ale ni se nedeje. Takze jsme asi taky prisli na dobro o tri litry, tahne se to rok zhruba..
Co podat trestni oznameni… majitel cisla uctu by mel jit normalne dohledat. Pripadne jeste napis adminovi zmineneho bazaru…
Ahoj, poedej trestní oznámení. Napiš ho písemně a podej státnímu zástupci(ne policii).Státní zástupce to totiž nemůže shodit ze stolu, jak policie a tu policii si ohlídá. Sice to není na kriminál, byl by to jen přestupek, ale pokud je vás takových více, tak se jí to nasčítá!! ![]()
Jo a píšu to, protože přítel je policista, celkem dobrá funkce, takže rada od něj ![]()
Jak se jmenovala? i kdyz oni si jmen davaji asi furu…ale ted kamoska takhle stejne prisla o penize…pani byla od humpolce…a shani dalsi lidi pro trestni stihani…treba je to ta stejna…mas nejaky dalsi indicie? na jake jmeno je ucet apod.
Kamarádce se stalo letos v lednu něco podobného. Kupovala přes internet mobil a poslala peníze z mého účtu (svůj nemá) cca 900,– Kč. V červnu mi volali policajti, ať se dostavím. Tak jsem tam šla a zjistila jsem, že se jedná o tu mou kamarádku, která mobil samozřejmě nedostala. Prodávající si zrušila mail a všechno, kde byli v kontaktu, ale měla toho na svědomí asi víc a někdo podal trestní oznámení. Pak se to na ní provalilo, zjistili si z jakých účtů ji na ten její přišly platby a takhle přišli i na ten můj účet a mohli mě kontaktovat. Zatím se to řeší a údajně se kamarádce vrátí peníze.
Tak bych radila to nahlásit na policii a třeba se toho na ní taky sesype více. ![]()
Preji hodne stesti at to dopadne dobre,…My asi s tim nic nenadelame,…Holt jsme naleteli.
Jdi do své banky, ať Ti pomůžou napsat do její banky výzvu majitelce účtu, ať vrátí peníze, jinak na ni podáš trestní oznámení za bezdůvodné obohacení. Mělo by to jít.
Holky, jak můžete být tak hrozně naivní a ještě v dnešní době. Minulý týden jsem také měla inzerát, že koupím kočárek, ozvala se mi, že za 6000 je můj, ale že má špatné zkušenosti s dobírkou, že chce 3000 předem, když jsem psala, že si přijedu osobně, tak už se neozvala, mail zrušený. Podala bych oznámení na policii s číslem účtu, jestli je takových více alespoň se něco pohne, možná, že v budoucnu peníze uvidíš.
Jasné, většina lidí spoléhá na to, že si to ten člověk rozmyslí a nic nepodá. Že se mu nechce běhat po policii, výsleších-prostě si dělat problémy navíc.
Ale pokud je vás víc, tak už by to bylo na trestní oznámení. A nemusí to být tak, že se nejdřív domluvíte a podáte ho společně.
Takže radím, se na to nevykašlat a trestní oznámení podat!!!
Trestný čin je to prej až od 5000 Kč nahoru. S takovým prkotinama se prej policie nezaobírá (včera večer jsem malinko googlila a hledala stejně naivní lidi).
S tím adminem je to dobrej nápad… ale asi to taky bude k ničemu. Já podávala inzerát a ona reagovala. Takže registrovaná nebude. Mailovku má zrušenou od dnešního dopoledne.
Mailovka byla: medvidek6@centrum.cz
@Bessinka píše:
Co podat trestni oznameni… majitel cisla uctu by mel jit normalne dohledat. Pripadne jeste napis adminovi zmineneho bazaru…
@mikitaa píše:
ale ted kamoska takhle stejne prisla o penize…pani byla od humpolce…a shani dalsi lidi pro trestni stihani…treba je to ta stejna…
Nevíš, odkud přesně ta podvodnice byla a jak se jmenovala? Bydlím blízko a znám to tu, třeba bych jí znala taky
.
Zasla bych na policii a poddala trestni oznameni, my jsme takhle objednavali malemu DVD Vcelich medvidku na DVDsvet.cz, hned jsme to zaplatili. Tyden ubehl a nic, zadny mejl, ze penize dosly a dvd taky nikde, tak jsme cekali jeste tyden, pak jsme tomu „panovi“ co tam ma adresu a mejla, napsala co se jako deje, odezva zadna, mel tam jeste ICQ tak jsme napsala i tam. Prisla mi odpoved, ze bohuzel dvd nema, ze ceka az prijdou od distributora a ze platba prisla v poradku, a ze kazdym dnem mu dvd prijdou a posle je, tak rikam, fajn, ale ze aspon mohl napsat, ze prisly penize a dvd prijdou dyl, na to uz neodepsal, tak jsme cekali zase tyden, nic…tak jsem opet psala mejla, zase nic, po tydnu jsem opet psala mejla, tam uz jsem pohrozila i policii, to najednou ihned volal, co si to dovoluju apod. tak se pohadal s manzelem, a ze teda penize vrati do 30ti dnu, no samozrejme 30dni ubehlo a penize nikde.Tak jsme sli na policii a poddali trestni oznameni.(po 3mesich od objednani dvd)vsechno s nami sepsali a rikali, ze to nekam daji do eteru, ze se treba ozve vic lidi, ze do 5tis je to prestupek nad 5tis uz je to pak trestni cin…no a ze si ho sezenou, do 10ti dnu pak penize prisly…nenechala bych to jen tak, mas cislo uctu s s tim se da neco delat, drzim pesti at to dobre dopadne ![]()
neoprávněnou platbu? to jsem nikdy neslyšela. Ale zkusit to můžu. Máte s tím někdo zkušenost holky?