Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jé děkuju za radu. Ale myslíš, že se tím bude zabývat? Je to jen za 3300. Ty prachy bych i oželela, jen jsem nasraná
hlavně na sebe, krávu blbou naivní, že jsem se nechala takto napálit. Asi mám vykojenej mozek ![]()
A taky co když si ta mrcha takhle přivydělává k mateřské pravidelně? A jsou fakt holky, které tři litry hodně zabolí
@Anonymní píše:
Ahoj, poedej trestní oznámení. Napiš ho písemně a podej státnímu zástupci(ne policii).Státní zástupce to totiž nemůže shodit ze stolu, jak policie a tu policii si ohlídá. Sice to není na kriminál, byl by to jen přestupek, ale pokud je vás takových více, tak se jí to nasčítá!!
Jo a píšu to, protože přítel je policista, celkem dobrá funkce, takže rada od něj
Jsem taky poučená. Naštěstí tehdy všechno dobře dopado, své peníze jsme dostali zpět. A to dodám, že dotyčn přijel osobně, měl živnosťák, všechno vypadalo OK!!! Jednalo se tedy o zálohu. Manžel se pak radil s právníkem, jak přesně postupovat. Zajímavé bylo, že naprosto přesně reagovat i tenhleten člověk - naproso těsně před podáním žaloby (nejde ji podat ihned, musí se poslat ještě pár vytýkacích dopisů nebo jak tomu říkají) peníze poslal zpět, a to z několika účtů. Pak nás oslovila Policie, taky jako majitele účtu, sháněla podvedené věřitele.
Od té doby vyšší obnosy NIKDY předem.
Příspěvek upraven 22.08.12 v 13:14
Ing. Marie Novotná
mail medvidek6@centrum.cz č. účtu jsem psala.
Psala mi, že je z Mostu, ale kdoví, že jo. Stejně jako to jméno.
Kdyby kámoška chtěla, tak jí přepošlu maily od té mrchy. Třeba by tam našla nějakou podobnost ve stylu psaní atd.
Kdyžtak mi písni SZ.
@mikitaa píše:
Jak se jmenovala? i kdyz oni si jmen davaji asi furu…ale ted kamoska takhle stejne prisla o penize…pani byla od humpolce…a shani dalsi lidi pro trestni stihani…treba je to ta stejna…mas nejaky dalsi indicie? na jake jmeno je ucet apod.
@JayLee píše:
No zasla bych na banku a rekla jim, ze jsi omylem na tohle cislo uctu poslala 3000 kc takze banka by mela informovat majitele uctu ze ma na ucte neopravennou platbu a musi ji vratita pokud ne tak uz je to pak jasny trestni oznameni nebo na soud atd.
a kdyby se majitelka uctu ozvala ze to neni neopraveny ale za kocarek, tak ji muzes rict jj je takze zaplacneo jste dostala a kde je kocarek?
Přesně tak ![]()
Málem jsem naletěla asi před 7mi lety při koupi knih - byly to dvě knihy asi za 800,– korun, které jsem koupila v bazárku na jednom zájmovém webu. Dotyčný shrábl peníze a pak naprosto přestal komunikovat a knihy neposlal. Spojila jsem se s administrátorem, který měl pro tuto situaci pochopení, ten mi ho slušně vypátral se vším všudy (jak to udělal, nevím, ale měla jsem k dispozici jméno, adresu, telefon domů a také univerzitu, kterou navštěvoval). Když jsem dotyčnému napsala, jestli chce, abych zavolala k nim domů nebo mu udělala pořádnou ostudu na univerzitě, kam chodil, knihy bleskově poslal. Možná se to nemá, ale podvodníkům se neustupuje.
@mishelka jak si muzes myslet, ze s tim policie nic delat nebude? Prece nechces, aby ji to proslo, nebo ano? Na policii normalne jdi, vsechno rekni a hlavne se muze najit dalsich plno lidi, ktere okradla a uz na policii byly, takze se ji to vsechno nacita dohromady.
@mishelka medvidek6 je nějakej borec. Zkusila jsem zadat ten mejl do googlu ![]()
Jasně, normálně jdi na policii. Teoreticky bys peníze měla dostat od banky zpět. Proběhla mezi váma nějaká komunikace, ve které jste uzavřeli dohodu a ona ji nedodržela. Není co řešit, ale běž tam co nejdřív
No od banky peníze zpět nedostane. Musí to dostat z té ženské…
@mishelka Nas ty DVD staly 500,– a taky to sepsali, neslo o penize, ale o to, aby to tomu zmetkovi neprochazelo, a ty jsi poslala 3300,–,ale co vis, od kolika lidi si ty 3tis vzala? to muzou byt 10titisice…zasla bych na tu policii i na banku..neboj
jen se nedej, at to takovym neprochazi ![]()
Vem s sebou na policii i ty emaly a doklad, ze jsi ty penize na ten ucet poslala
Nečetla jsem celou diskuzi, možná už to někdo radil.
Jdi do své banky, vyplň žádost o vrácení chybně zaslané (neoprávněné) platby, oni ji přepošlou příjemci, pokud se ti neozve, popř. platbu nevrátí, znovu to zopakuj cca po měsíci, pokud opět nic, můžeš požádat o identifikaci majitele účtu (přes svoji banku, oni to pošlou do banky 2700).
JayLee moc díky ![]()
Právě jsem volala do mojí banky. Řekla jsem jim, že jsem se spletla a poslala peníze jinam. Zítra mám dojít na pobočku to sepsat. Oni obešlou majitele účtu. a ten by to měl vrátit. Zítra mi prej na pobočce všechno vysvětlí.
Tak snad se jí dopátrám mrchy.
@JayLee píše:
No zasla bych na banku a rekla jim, ze jsi omylem na tohle cislo uctu poslala 3000 kc takze banka by mela informovat majitele uctu ze ma na ucte neopravennou platbu a musi ji vratita pokud ne tak uz je to pak jasny trestni oznameni nebo na soud atd.
a kdyby se majitelka uctu ozvala ze to neni neopraveny ale za kocarek, tak ji muzes rict jj je takze zaplacneo jste dostala a kde je kocarek?
V bance by měli umět říct komu účet patří, já několikrát na nějakou věc spěchala tak jsem šla přímo do banky té dotyčné osoby přímo peníze vložit a tam mi řekli komu do vkládám. dokonce když dají ten papírek o vkladu což dají určitě tak na tom papírku je psát majitel účtu. mě nedělali nikdy problém a řekli majitele účtu a to jsem to zkoušela u několika bank
Salvaje, a když banka toho člověka vyzve, aby to vrátil a on to nevrátí? Co se děje pak?
@Salvaje píše:
@mishelka
Neoprávněné obohacení - pracovala jsem v bance