Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, dnes jsem byla u očního a napsal mi brýle. Již dříve jsem brýle měla, ale cena za skal mě teda překvapila. Naprosto obyčejné sklíčka mě vyšly na 649 Kč.
Opravdu je to ted tak drahé??
To bych řekla, že je máš ještě levná
Ne, záleží hlavně na druhu a počtu dioptrií
Já dala přes 2000, pojišťovna přispěla něco kolem dvou stovek
Příspěvek upraven 21.08.12 v 19:12
@Vermun uplne obyc skla kdysi proplacela pojistovna pokud byly na predpis, to uz ted nefunguje? Ale jakmile je to plast, uz se plati a nekdy i mnohem vic ![]()
Já mam docela hodně dioptrií, skla mam z plastu, aby mi klasický skla nerozbortily nos
a za jedno sklo dávám kolem 800-900Kč, já si do nich nechala navíc tu antireflexní úpravu..
Já za ně dala cca 4500,– a to jsem ještě chytla slušnou slevovou akci ![]()
Čím větší a značkovější optika, tím dražší-mají akci 1+1 a stejně to mají drahé
@j.a.n.i1
ty bláho, to je pálka..
Taky mívám ten ztenčený plast + antireflex a když se vejdu do 2.000 tak jsem ráda.. no a s obroučkama platim kolem 6tis… mazec ty brýle
Ano jsou tak drahé já mám pouze 2 a 3 dioptrie a platila jsem 350 za jedno. Příspěvek od pojišťovny je pár korun
@Anulka To taky vždycky není pravda, záleží jaká skla, nebo přesněji řečeno plasty chceš… ano, rozdíly tam jsou, ale zas až tak markantní ty rozdíly nejsou.
Plus je tedy občas problém najít někoho, kdo umí správně změřit dioptrie, takže někdy holt člověk zaplatí víc za skla, když je v té dražší optice, člověk, který to umí.
@peťulís Tak oni to byly samozabarvovací Zeissy, ta nejvyšší řada, aktireflex… ale na druhou stranu, brýle nasadím jak se probudím, odkládám, když jdu spát, mám jedny, už asi 5 rok a stále slouží
rezervní brýle nevlastním ![]()
Děkuji za názory, skla mám naprosto obyč (ty co jdou) a dioptrie 0,75 na každém oku. Nemám žádný antireflex, ani plast. A jedná se o obyč optiku u nás ve městě a skla byly na předpis…
Mě stály poslední brýle asi 13000, rámečky byly do dvou, takže skla za 11000. Mám ale trojvadu a vyšší dpt. Pokud nechci ošklivé brýle, platím. Ty předchozí byly za 16000.
@Vermun A kupovala si i nové obroučky, nebo to bylo do tvých vlastních?
Koukám na ty částky
Já za poslední brýle dala něco přes 3000, mám pět dioptrií na každém oku, skla plastová, dvakrát tenčená, antireflex… fakt záleží na výrobci, já mám od místního z podnikové prodejny, pěkné a vydrží.. přechozí jsem nosila 7 let od rána do večera a až nedávno jsem je vyhazovala