Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Na prvním screeningu ve 13tt nám řekli chlapečka, v 17tt nám poprvé řekli holčičku(malá se natočila přímo ze spodu tak to bylo jasné „kávové zrno“
) a před týdnem se nám opravdu holčička narodila
![]()
Ve 20tt syna, v 16tt holčičku - čekáme na potvrzení až do porodu. ![]()
V obou případech už ve 12tt na NT screeningu jasní kluci ![]()
Příspěvek upraven 03.09.13 v 13:44
Tak já nevim, ten muj blaznivej neprijemnej doktor mi rekl že je to ještě brzo že tam jeste neni nic videt jsem ve 13+3
tak musime počkat… můžemi ještě prosím někdo vysvětlit co to vlastně je ten screening? ja sem si u doktora zaplatila 1200 kde mi budou pry brát 3 krev a moč a dají se tím zjisit genetické vady Dawnův synd. atd. jinak kdyz jdu k doktorovi tak mi dela utrazvuk kde zkontroluje mimčo a tot vše:)
Můj doktor mi řekl pohlaví ve 13týdnu. Ale prej, bez záruky, at to nikomu neříkám. Samo, že než jsem dojela domů, už to věděli všichni
a bylo to tak, byl to kluk.
@terezasturm
Screening jsou vlastně krevní testy a UTZ. Na UTZ se zjišťuje přítomnost nosní kůstky a měří se šíjové projasnění. Pak se výsledky zadávají spolu s výsledky z krve a dalšími faktory jako je věk atd. do programu, který spočítá pravděpodobnost vrozených vad.
Jinak ve 13tt ještě není pohlaví vytvořené. Děti mají pouze genitální hrbolek a pohlaví dr. pozná jeho směru ![]()
@terezasturm Koukni tady, na konci stránky je zakreslený rozdíl směru toho genitálního hrbolku dle pohlaví.
http://baby2see.com/…enitals.html
@terezasturm píše:
Tak já nevim, ten muj blaznivej neprijemnej doktor mi rekl že je to ještě brzo že tam jeste neni nic videt jsem ve 13+3tak musime počkat… můžemi ještě prosím někdo vysvětlit co to vlastně je ten screening? ja sem si u doktora zaplatila 1200 kde mi budou pry brát 3 krev a moč a dají se tím zjisit genetické vady Dawnův synd. atd. jinak kdyz jdu k doktorovi tak mi dela utrazvuk kde zkontroluje mimčo a tot vše:)
Však já třeba až ve 20.týdnu.
Času dost. Čím později, tím přesnější to je. ![]()
Super tak moc děkuju:) krev mi brali zatím dvakrát a na další jdu 16.9 a to je jen genetika nebo už ten screening ![]()
V pondělí začínám 36 tt a ještě mi to neřekli, na UZ mojí dr. to prostě nejde poznat ![]()
Teď už to neřeším, stejně jsme už vše museli koupit, ale štvou mě všichni kolem, kromě mojí mamky nám nikdo nevěří že to nevíme a mají řeči ![]()
U mě to bylo krásně vidět ve 20tt, avšak doktora jsem zabrzdila, aby mi pohlaví neprozradil
Hryzala mě zvědavost pěkně, ale nyní jsem ve 36tt a jsem ráda, že jsem vydržela…bude to krásné překvápko
Hlavně ať je to zdravé, nic víc si nepřejeme
Přeju všem nastávajícím maminám hodně zdravíčka a co nejméně bolestivý porod ![]()
Mě říkali v 17.tt holčičku, kolem 19.tt kluka a když sem byla další týden u dalšího dr., tak to byla zase holcicka
a máme holčičku, i když jsem se jak trubka ptala i po císaři na JIP, co vlastně mám, jak jsem byla zblblá. ![]()