Pohovor - mám říct pravdu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2125
8.9.23 09:33
@kulíšek_s_bambulí píše:
Jako takhle když to čtu, to zní hodně dobře ale bohužel ta realita je jiná.

Protože tyhle takzvaní protekční spratci i když jsou neschopní tak tím že jsou protekční tak si je tam prostě drží z nějakého prapodivného důvodu…
Takového protekčního synáčka jsem zažila v bývalé práci a bylo to hrozné. Ten člověk nedělal absolutně nic jenom si to tam odseděl a když udělal nějakou chybu tak jsme za to mohly my protože přeci je tam (už celý rok :mrgreen: ) nový a máme to po něm kontrolovat. :zed:
Ale tam to tehdy bylo celkově postavený na hlavu ty vztahy…

No, uvidíme co zakladatelka, jestli na ten pohovor nakonec půjde nebo se na to vyprdne.

Taky jsem to vlastně zažila ve státní správě. Holku s VŠ, co byla na to dělaná a makala za dva, tak ve zkušebce vyrazili, přišel tam frája, který tam měl hafo známých, dělal leda h.vno, hrál počítačové hry, všichni pos.rte se, jsem tady já, já a já, nic nedělal, šli i za vedoucím, ten je zase poslal někam a tam řekli, že on se časem zaučí a bude makat, no nemakal, za půlroku stejně odešel, že prý málo platí a málo se rozvíjí. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33985
8.9.23 09:51
@Anonymní píše:
Ahoj. Hlásila jsem se do firmy na malém mestecku. Jeden známý mi rekl (asi mě chtěl naštvat?) Že tam kamarad protlači svoji babu, vsichni se tam znají. Ted mi přišel email ohledně výběrového řízení, kdy máme termín pohovoru za týden. Mám se na to vykašlat, a napsat jim že se toho jen nezúčastním? Nebo mám napsat i důvod? Fakt mě to namichlo. :cert: O tu práci stejně už asi nemám zájem, ale jsem teda plná hněvu. :pocitac:

Aha, tak kamarád tě chtěl asi naštvat, a koukám, že se mu to povedlo co? :mrgreen: Tak tam nechodˇ, tvoje věc. Napsat bys jim chtěla co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2125
8.9.23 10:03
@Sadman píše:
Prostě se ti nechce pracovat…

Byl tenhle komentář potřeba? Jinak zakladatelka si zřejmě už našla i nějakou jinou práci když píše, že o tuhle pozici už vlastně ani zájem nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2125
8.9.23 10:09
@Bellino píše:
Taky jsem to vlastně zažila ve státní správě. Holku s VŠ, co byla na to dělaná a makala za dva, tak ve zkušebce vyrazili, přišel tam frája, který tam měl hafo známých, dělal leda h.vno, hrál počítačové hry, všichni pos.rte se, jsem tady já, já a já, nic nedělal, šli i za vedoucím, ten je zase poslal někam a tam řekli, že on se časem zaučí a bude makat, no nemakal, za půlroku stejně odešel, že prý málo platí a málo se rozvíjí. :lol:

Jo přesně, tyhleti protekční synáčkové to je prostě děs v každé v práci a v každém odvětví :roll:

Člověk si říká kdyby to aspoň nebylo tak okaté protože ten „náš protekční synáček“ byl prostě na první pohled takový ten typ co prostě makat nechce ale jeho matinka to prostě zařídila aby ho takzvaně někam uklidili, schovali kde prostě nenapáchá moc škody :mrgreen:. No a když už nějakou tu škodu napáchal tak jsme za to samozřejmě mohly my a podle té jeho maminky jsme byli strašně zlé kolegyně které nemají pochopení :lol: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3460
8.9.23 10:22
@Anonymní píše:
Ahoj. Hlásila jsem se do firmy na malém mestecku. Jeden známý mi rekl (asi mě chtěl naštvat?) Že tam kamarad protlači svoji babu, vsichni se tam znají. Ted mi přišel email ohledně výběrového řízení, kdy máme termín pohovoru za týden. Mám se na to vykašlat, a napsat jim že se toho jen nezúčastním? Nebo mám napsat i důvod? Fakt mě to namichlo. :cert: O tu práci stejně už asi nemám zájem, ale jsem teda plná hněvu. :pocitac:

Když nemáš zájem, tak pohovor zruš. Co jiného chceš dělat.
Jestli jsi jen naštvaná, tak přes víkend vychladni a jdi tam s klidem. Nic o protekci bych fakt neříkala. To je jak báby na trhu. :roll: prostě jdi, vyslechni si co nabízejí, řekni co nabízíš ty a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2579
8.9.23 10:27

Ale no tak, já taky o jednom výběrku slyšela, že jedna slečna to má již „domluvené“, a nakonec se ho vůbec nezúčastnila. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
8.9.23 12:19

Historek s fiktivním výběrovým řízením je hromada. Taková je i realita. Bohužel. Nicméně, co není černé na bílém, jako by nebylo.
Přidám svoji historku starou cca 20 let (holt mám něco najeto).
Hlásila jsem na jedno místo. Velmi jsem o ně stála. Pár dní před pohovorem jsem měla telefon z dané firmy, že místo je již obsazené a pohovor se ruší. Tenkrát mobily začínaly a historie volání byla velmi krátká. Na to jsem dojela. Z té firmy mi volali, proč jsem nepřišla na pohovor. Sice jsem dostala druhou šanci, ale stejně se to točilo kolem toho záhadného telefonátu. Místo jsem nedostala.
V případě zakladatelky je účast na výběrku povinná (pokud opravdu místo chce).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
8.9.23 12:32

Běž tam jestli máš zájem. Tohle „snaží se procpat“ vůbec nemusí být pravda. Kdyby ve firmě kde pracuje můj chlap byla pozice jako stvořená pro mě tak to jdu taky zkusit a kde kdo by mohl říct, že to mám protekčně. Lidi hrozně drbou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.23 12:39
@Anonymní píše:

Máš jistotu, že je to pravda? Nemáš, takže co řešíš… Běž na pohovor a buď práci dostaneš nebo ne, stejně nemáš jistotu, že budeš vybraná, ale zvýšíš si šance a každý pohovor ty něco dá.
Já čekám na vyjádření 3 pohovoru, zda mě berou či ne, všichni slibovali, že se určitě ozvou. To je horší než nějaké kecy od druhých (i když robotu už mám, ale i tak ten přístup od firem je hnus)

• Citovat
  • Upravit
2686
8.9.23 13:03

Nemůžeš vědět, jestli je to pravda. K nám takhle na pohovor přišel pán, co si taky myslel, že to má jisté, protože by přecházel z podobně zaměřeného oddělení a byl nám doporučen. Na pohovoru se projevil tak arogantně a smrděl kouřem, že mezi uchazeči dostal nejhorší hodnocení. Byl velmi překvapen. Že někdo něco říká, neznamená, že to musí být pravda. To by ten tvůj kamarád kamaráda musel mít rozhodující slovo u výběrka, aby to měla jisté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2406
8.9.23 14:26

Protlačit svou ženskou, kolikrát znamená jen to, že ten člověk prostě řekl dotyčné, že se nabírá a ona se přihlásila. :nevim: Nevidím na tom nic špatného, přeci je v zájmu firmy, mít ty nejlepší kandidáty, tak je blbost vyřazovat známé… A jo, pokud budete všichni plus mínus stejně kvalitní, je výhoda, pokud se za ní někdo zaručí. Ale pokud bude někdo lepší, silný kandidát, tak by ho to trápit nemělo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
8.9.23 17:46

Kdybych o to misto stala, tak jdu a budu se snazit predvest co umim - proc by me meli vybrat. Nerikala bych tam zadne drby, co jsem slysela. Zabojuj, ne?

• Citovat
  • Upravit
3003
8.9.23 22:14

Pokud máš zájem, neřeš to a na pohovor jdi. Pokud už zájem nemáš, zavolej jim včas, že se nezúčastníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77375
8.9.23 23:00

to

@Hanka1 píše:
Jdi normalne na pohovor a na konci se zeptej, co je na tom pravdy, ze na toto misto ma nastoupit pani XY a uvidis…

tak to tam nemusí ani chodit, taková otázka je nadchne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat