Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj, zkusím oživit diskusi… Jsem čerstvé v 29tt a dneska má malý nějaký slabší den. Ráno, kolem oběda a po obědě slabě zakopal, vlastně spíš tak nějak ťuknul. Teď večer čekám, jestli to rozjede a nic. Ležím na levém boku a možná! jsem párkrát cítila kopnutí někam dozadu.Nevím, zda mám jet do nemocnice, nebo se malý jen otočil… Podle angelsound srdíčko bije, ale nechci nic podcenit..
To je úplně normální, měla jsem to samé vlastně i teď mám. Jeden den kope malá jak fotbalistka a druhý den je klidná, kopne a škytne párkrát za den. Každopádně může být otočená k zádům, takže pohyby jdou cítit méně.
@Anonymní píše:
Ahoj, zkusím oživit diskusi… Jsem čerstvé v 29tt a dneska má malý nějaký slabší den. Ráno, kolem oběda a po obědě slabě zakopal, vlastně spíš tak nějak ťuknul. Teď večer čekám, jestli to rozjede a nic. Ležím na levém boku a možná! jsem párkrát cítila kopnutí někam dozadu.Nevím, zda mám jet do nemocnice, nebo se malý jen otočil… Podle angelsound srdíčko bije, ale nechci nic podcenit..
Pokud bije srdíčko je to určitě ok. Nemusí delat rodeo každý den.. Me dcera nekopala nijak závratne celé tehotenstvi.. Zkus ho trošku popichnout, dát si sladký, kyselý, trochu sebou zahybat
@EvieK @mackA159 Díky za reakci, taky věřím, že je to normální… Zkoušela jsem už ležet na zádech, cítím jen nějaké slaboučké rytmické pohyby, asi škytavka. Mám o malého strach, ale zároveň si říkám, že mám „silnější břišní stěnu“, tak třeba proto ho cítím slabě… Pardon za chaos, ale nějak mi to nemyslí…
@Anonymní píše:
@EvieK @mackA159 Díky za reakci, taky věřím, že je to normální… Zkoušela jsem už ležet na zádech, cítím jen nějaké slaboučké rytmické pohyby, asi škytavka. Mám o malého strach, ale zároveň si říkám, že mám „silnější břišní stěnu“, tak třeba proto ho cítím slabě… Pardon za chaos, ale nějak mi to nemyslí…
Určitě to může být i tím. Buď v klidu jestli slyšíš srdíčko, sem tam se zavlni ![]()
Ahoj holky chci se zeptat 🙃
Ještě ve 27 týdnu jsem cítila jak se miminko hýbe, točí a dělá, kraviny,, ale teď jsem ve 28+6 tt a pohyby slábnou a celkem hodně 🥺 mám malé bříško a malý je hodně vepředu. A mám obavy aby byl v pořádku, protože do 27 týdne mi dával hodně zabrat ale teď už je to minimální a také mi ob den tvrde bříško😊 🥺 🥺
Ahoj, zkusím oživit diskusi… Jsem čerstvé v 29tt a dneska má malý nějaký slabší den. Ráno, kolem oběda a po obědě slabě zakopal, vlastně spíš tak nějak ťuknul. Teď večer čekám, jestli to rozjede a nic. Ležím na levém boku a možná! jsem párkrát cítila kopnutí někam dozadu.
Nevím, zda mám jet do nemocnice, nebo se malý jen otočil… Podle angelsound srdíčko bije, ale nechci nic podcenit..