Pojďte volit
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Petra Star píše:
@FlorenceF Jenkins Ne, vodik je ekologicky, kdyz ho ekologicky vyrobis - tak zas to chce nejakou enrgii, kterou rozlozis vodu na vodik a kyslik. Jaka je soucasna nejlepsi metoda nevim.Ale vyhoda je, ze to muzes delat v dobe, kdyz ma energie dost (treba ze slunce) a vodik uskladnit (a nepotrebujes k tomu tezke baterky, ktre se vyrabi ze vzacnych kovu, ktere se musi tezit, a navic jim klesa kapacita). Vodik staci dat do nadrze a pak to chce vodikovy clanek (ktery vyrabi elektrinu, ktera pak pohani motor). Ano, i ten je energeticky narocny na vyrobu, ale neztraci to s casem ucinnost, jako baterky ztraci kapacitu. Na vodik jezdi treba Toyota Mirai.
Ale pokud se dobre vyresi recyklace baterek… Vyhoda elektromotoru oproti spalovacim je tichost a taky to, ze tolik neopotrebovavaji jako spalovaci, takze problem jsou jen ty baterky… To jen takovy laicky pohled nekoho, kdo nevlastni zadne auto
Tady to mě zaujalo, ptala jsem se fundované osoby a prý ekologicky to vyrobit nelze. Současně se prý vyrábí z metanu a při jeho výrobě vzniká oxid uhličitý. Takže jsme s emisemi, kde jsme byli.
Ale jak píšeš, vývoj jde dopředu, třeba ho jednou bude možné vyrobit z vody, aby to nebylo tak energeticky náročné. Vazba je prý dost pevná a rozrušit ji chce dost velkou energii. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MartinaIrena píše:
@pohledzdruhestrany Ráda bych souhlasila, ale vidím to jinak. Bohužel to není problém neschopných českých lidiček, ale opět diktátu ze strany EU. Podepsáním Lisabonské smlouvy se totiž změnila povinnost firem podnikajících na našem území zde platit daně. To byl mimochodem první zákon, který zde zavedl za první republiky prezident Masaryk a bohužel se to změnilo. Takže firmy buď odvádějí daně mateřským společnostem v zahraničí (kupodivu u nás firmy často z Německa, jaká náhoda) nebo ideálně mají sídla v daňových rájích. Jak je vidět, je to téma i pro většinu politických stran účastnících se letošních voleb.
https://ct24.ceskatelevize.cz/…u-shoduji-se
Mám stejný dotaz, který to je článek? Mám tu Lisabonskou smlouvu otevřenou. Který náš zákon byl pozměněn? Díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@šklíbakočka píše:
A jistě jste podal trestní oznámení…
Jo ještě dlužíte odpověď co ty vysoké školy, ty si dotace zaslouží?
Ne, nepodal, vím bohužel velmi dobře, jak funguje policie a jak soudy. Jo, úplně jsem vynechal například jeden projekt, který se vybudoval z „běžných“ peněz, ale pak se v rámci dotačního titulu už hotový přeprodal, takže v tomto případě byla efektivita dotace čistá nula.
Ke školám jsem se nevyjadřoval, neboť jsem se nechtěl opakovat - tak znovu, i vysoké školy, jak provoz, tak investice, jsou normálně hrazené z rozpočtu. Než začneš pokládat podobně nesmyslné otázky, tak si odpověz sama prosím tím, jak konkrétní věci byly hrazené před vstupem do EU či jak jsou hrazené nyní ve vyspělých zemích mimo EU. Budeš se divit, ale vysoké školy, dálnice, vědecké stanice a další opravdu mohou fungovat bez dotačních peněz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan píše:
Letošní volební bizár. Je tam vše.
Můj favorit je medvídek.https://www.youtube.com/watch?…
Skončil jsem u semelové, musel jsem zadržet večeři…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zumpa píše:
Skončil jsem u semelové, musel jsem zadržet večeři…
jo, to mi bylo blivno taky, to už je jinačí level.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pohledzdruhestrany píše:ty jsi úplně mimo, nejen, že si pletes pojmy jako dotace, zahraniční investice a dividendy, ale ještě meleš úplný lži
P. S. kterej článek lisabonsky úmluvy provedl tuto změnu naší daňové legislativy?
Tady si fakt nejsem jistá, celou Lisabonskou smlouvu jsem, přiznám se, neměla sílu prostudovat, takže je možné, že tato povinnost zmizela už se vstupem do EU nebo nějakou jinou krásnou daňovou reformou, na kterou naši politici kývli jistě jen pro krásné modré oči zahraničních firem podnikajících na našem území. Tvářit se, že neexistují lobbisti z řad nadnárodních koncernů… buďme realisti. Naprosto selským rozumem mi přijde jako prostor ke šmelinám, že já někam pošlu peníze z daní, pak mi někdo něco z toho vrátí a on rozhodne, kdo z našich lidí si za to může něco koupit, co si může koupit a dá ultimátum, jak to má rychle realizovat. Je jedno takové hezké pořekadlo, že čím víc se peníze různě přerozdělují, tím víc se jich rozdrobí a někde ztratí. A klidně mi napiš, že jsem mimo, já to takhle prostě vnímám. To se ale oficiálně nikde člověk nedočte, pokud to nějaký odvážný reportér nevytasí. Stačí si vygooglit dotační podvod a vyjede asi pět stránek kauz. Prostě hnus. A to je jen špička ledovce, co policie odhalí. Jeden spis, co teď soudil Hradec Králové, má 20.000 stran. Takže mě stačí, co reálně vidím. EU se tváří, že máme všichni stejné podmínky a když srovnám životní podmínky u nás a třeba v Německu, tak mají úplně jinde platy, vyšší důchody, celkově vyšší životní úroveň a jejich firmy, co tu podnikají, jako Lidl, Penny, Billa, DM tady prostě daně neplatí. Ale všichni tady skladují zboží, naši lidé v těch skladech pracují za mzdy, za které by Němec nevstal z postele. Vidím, že takto otrockou práci už taky nejsou ochotni dělat, takže si sem taháme do fabrik a skladů Ukrajince. Nic proti nim, ale často jsou tady nelegálně. Když pominu, že šíří covid, protože hygiena na ubytovnách nula, vidím jejich děti ve školách, co neumí slovo česky. Vítejte v montovně a skladišti pro střední Evropu. Mimochodem, pro mě stejně nejdůležitější otázka v EU je téma migrace a moc se mi líbí, jak třeba paní Merkelová najednou změnila rétoriku o multikulturalismu, který ještě před lety tak vehementně prosazovala, když řekla, že se ukázalo, že multikulturalismus nefunguje, protože při velkém množství migrantů nedochází k asimilaci a vznikají nechtěné no go zóny. To jsme někteří říkali už před více než pěti lety, ale sluníčkáři nás málem utloukli. Tak abychom tady neseděli za dalších pět let a nebavili se třeba o tom, jak auta na elektřinu byla blbost a systém energetiky formou poručíme větru dešti byl vlastně taky nedomšlený. A je mi fuk, jestli si někdo o mě řekne, že jsem úplně blbá, ale já to tak lidsky prostě cítím, že se s naší zemí nehraje fér. A už končím. Přesvědčovat rozhodně nikoho nehodlám, ať si každý volí stranu dle uvážení.
Příspěvek upraven 23.09.21 v 20:42
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zumpa píše:
Ne, nepodal, vím bohužel velmi dobře, jak funguje policie a jak soudy. Jo, úplně jsem vynechal například jeden projekt, který se vybudoval z „běžných“ peněz, ale pak se v rámci dotačního titulu už hotový přeprodal, takže v tomto případě byla efektivita dotace čistá nula.
Ke školám jsem se nevyjadřoval, neboť jsem se nechtěl opakovat - tak znovu, i vysoké školy, jak provoz, tak investice, jsou normálně hrazené z rozpočtu. Než začneš pokládat podobně nesmyslné otázky, tak si odpověz sama prosím tím, jak konkrétní věci byly hrazené před vstupem do EU či jak jsou hrazené nyní ve vyspělých zemích mimo EU. Budeš se divit, ale vysoké školy, dálnice, vědecké stanice a další opravdu mohou fungovat bez dotačních peněz.
Koukám, že soudy a policie se přiřadily na stranu Avastu a Seznamu čili nemožné. Jsem ráda, že alespoň ta výzkumná centra ve Vašich očích obstála a ty peníze si zaslouží. Mj. Eli B. stejně přechází na zcela jiný systém financování.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MartinaIrena píše:
Tady si fakt nejsem jistá, celou Lisabonskou smlouvu jsem, přiznám se, neměla sílu prostudovat, takže je možné, že tato povinnost zmizela už se vstupem do EU nebo nějakou jinou krásnou daňovou reformou, na kterou naši politici kývli jistě jen pro krásné modré oči zahraničních firem podnikajících na našem území. Tvářit se, že neexistují lobbisti z řad nadnárodních koncernů… buďme realisti. Naprosto selským rozumem mi přijde jako prostor ke šmelinám, že já někam pošlu peníze z daní, pak mi někdo něco z toho vrátí a on rozhodne, kdo z našich lidí si za to může něco koupit, co si může koupit a dá ultimátum, jak to má rychle realizovat. Je jedno takové hezké pořekadlo, že čím víc se peníze různě přerozdělují, tím víc se jich rozdrobí a někde ztratí. A klidně mi napiš, že jsem mimo, já to takhle prostě vnímám. To se ale oficiálně nikde člověk nedočte, pokud to nějaký odvážný reportér nevytasí. Stačí si vygooglit dotační podvod a vyjede asi pět stránek kauz. Prostě hnus. A to je jen špička ledovce, co policie odhalí. Jeden spis, co teď soudil Hradec Králové, má 20.000 stran. Takže mě stačí, co reálně vidím. EU se tváří, že máme všichni stejné podmínky a když srovnám životní podmínky u nás a třeba v Německu, tak mají úplně jinde platy, vyšší důchody, celkově vyšší životní úroveň a jejich firmy, co tu podnikají, jako Lidl, Penny, Billa, DM tady prostě daně neplatí. Ale všichni tady skladují zboží, naši lidé v těch skladech pracují za mzdy, za které by Němec nevstal z postele. Vidím, že takto otrockou práci už taky nejsou ochotni dělat, takže si sem taháme do fabrik a skladů Ukrajince. Nic proti nim, ale často jsou tady nelegálně. Když pominu, že šíří covid, protože hygiena na ubytovnách nula, vidím jejich děti ve školách, co neumí slovo česky. Vítejte v montovně a skladišti pro střední Evropu. Mimochodem, pro mě stejně nejdůležitější otázka v EU je téma migrace a moc se mi líbí, jak třeba paní Merkelová najednou změnila rétoriku o multikulturalismu, který ještě před lety tak vehementně prosazovala, když řekla, že se ukázalo, že multikulturalismus nefunguje, protože při velkém množství migrantů nedochází k asimilaci a vznikají nechtěné no go zóny. To jsme někteří říkali už před více než pěti lety, ale sluníčkáři nás málem utloukli. Tak abychom tady neseděli za dalších pět let a nebavili se třeba o tom, jak auta na elektřinu byla blbost a systém energetiky formou poručíme větru dešti byl vlastně taky nedomšlený. A je mi fuk, jestli si někdo o mě řekne, že jsem úplně blbá, ale já to tak lidsky prostě cítím, že se s naší zemí nehraje fér. A už končím. Přesvědčovat rozhodně nikoho nehodlám, ať si každý volí stranu dle uvážení.Příspěvek upraven 23.09.21 v 20:42
Možná si v ušetřeném čase pak přečtěte tu Lisabonskou smlouvu. A základní informace o EU.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@šklíbakočka píše:
Koukám, že soudy a policie se přiřadily na stranu Avastu a Seznamu čili nemožné. Jsem ráda, že alespoň ta výzkumná centra ve Vašich očích obstála a ty peníze si zaslouží. Mj. Eli B. stejně přechází na zcela jiný systém financování.
A mně stále chybí odpověď na otázku, zda souhlasíš, že dotace v obchodním odvětví křiví trh, prosím pouze ano/ne
a zda dotace, zejména ty pro soukromé firmy, vytvářejí prostor pro korupci a lobbing pro nás jednodušší prosím také ano/ne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MartinaIrena píše:
A mně stále chybí odpověď na otázku, zda souhlasíš, že dotace v obchodním odvětví křiví trh, prosím pouze ano/ne
a zda dotace, zejména ty pro soukromé firmy, vytvářejí prostor pro korupci a lobbing pro nás jednodušší prosím také ano/ne
Ano, křiví, zcela nepochybne, ale to neznamena, ze bysme si pomohli, kdyby je ostatní dostavali a my ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@šklíbakočka píše:
Možná si v ušetřeném čase pak přečtěte tu Lisabonskou smlouvu. A základní informace o EU.
Mimochodem, zase se vracíš k byrokratickému bazírování na formálním uskupení EU, což na věci opravdu nic nemění.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MartinaIrena píše:
Tady si fakt nejsem jistá, celou Lisabonskou smlouvu jsem, přiznám se, neměla sílu prostudovat, takže je možné, že tato povinnost zmizela už se vstupem do EU nebo nějakou jinou krásnou daňovou reformou, na kterou naši politici kývli jistě jen pro krásné modré oči zahraničních firem podnikajících na našem území. Tvářit se, že neexistují lobbisti z řad nadnárodních koncernů… buďme realisti. Naprosto selským rozumem mi přijde jako prostor ke šmelinám, že já někam pošlu peníze z daní, pak mi někdo něco z toho vrátí a on rozhodne, kdo z našich lidí si za to může něco koupit, co si může koupit a dá ultimátum, jak to má rychle realizovat. Je jedno takové hezké pořekadlo, že čím víc se peníze různě přerozdělují, tím víc se jich rozdrobí a někde ztratí. A klidně mi napiš, že jsem mimo, já to takhle prostě vnímám. To se ale oficiálně nikde člověk nedočte, pokud to nějaký odvážný reportér nevytasí. Stačí si vygooglit dotační podvod a vyjede asi pět stránek kauz. Prostě hnus. A to je jen špička ledovce, co policie odhalí. Jeden spis, co teď soudil Hradec Králové, má 20.000 stran. Takže mě stačí, co reálně vidím. EU se tváří, že máme všichni stejné podmínky a když srovnám životní podmínky u nás a třeba v Německu, tak mají úplně jinde platy, vyšší důchody, celkově vyšší životní úroveň a jejich firmy, co tu podnikají, jako Lidl, Penny, Billa, DM tady prostě daně neplatí. Ale všichni tady skladují zboží, naši lidé v těch skladech pracují za mzdy, za které by Němec nevstal z postele. Vidím, že takto otrockou práci už taky nejsou ochotni dělat, takže si sem taháme do fabrik a skladů Ukrajince. Nic proti nim, ale často jsou tady nelegálně. Když pominu, že šíří covid, protože hygiena na ubytovnách nula, vidím jejich děti ve školách, co neumí slovo česky. Vítejte v montovně a skladišti pro střední Evropu. Mimochodem, pro mě stejně nejdůležitější otázka v EU je téma migrace a moc se mi líbí, jak třeba paní Merkelová najednou změnila rétoriku o multikulturalismu, který ještě před lety tak vehementně prosazovala, když řekla, že se ukázalo, že multikulturalismus nefunguje, protože při velkém množství migrantů nedochází k asimilaci a vznikají nechtěné no go zóny. To jsme někteří říkali už před více než pěti lety, ale sluníčkáři nás málem utloukli. Tak abychom tady neseděli za dalších pět let a nebavili se třeba o tom, jak auta na elektřinu byla blbost a systém energetiky formou poručíme větru dešti byl vlastně taky nedomšlený. A je mi fuk, jestli si někdo o mě řekne, že jsem úplně blbá, ale já to tak lidsky prostě cítím, že se s naší zemí nehraje fér. A už končím. Přesvědčovat rozhodně nikoho nehodlám, ať si každý volí stranu dle uvážení.Příspěvek upraven 23.09.21 v 20:42
Aha, tak místo specifikace konkrétního článku, tuna balastu. Jak typické.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@šklíbakočka píše:
Ale těch hlupáčků jsou statisíce ne - li miliony
prostě jim povědí správná hesla jako Dvojí rychlost EU, diktát Bruselu, na EU těžce tratíme, nutěji nám zákony a podobné bláboly
a hned někdo naběhne…
tihle lidé přece vůbec, ale vůbec neznají třeba věci kolem zákonů, oni to ani nechtějí znát, moc složité
Já se řídím tím, co vidím. A stačí mi vidět to, jak funguje třeba Delegace EU.
- Citovat
- Upravit
Před 40 lety bylo pro Čechy nepředstavitelné fungování ČSSR bez RVHP a úzké vazby na SSSR. Dnes dtto hlásají ti samí lidé ohledně EU. Jak to, že těch patnáct let mezi sametovkou a vstupem do EU nebylo ve znamení těch nepředstavitelných hrůz, přitom se v tomto období neuvěřitelně tuneloval veřejný rozpočet a na nic nebyly peníze? Jak to, že tu nebyl hladomor? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Aktuálně na Instagramu
Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!