Pojišťovna Metlife - zkušenosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11560
11.11.17 00:00

Tohle jsou taková vágní tvrzení a ani moc to nedává smysl. V pojišťovně nevědí, jak a na čem se hlásí úmrtí? Ale no tak…
Nespadá to plnění třeba do dědictví? Je dědictví vyřešené? Pojišťovna vždy dává informaci, co je potřeba doložit. Dokud se to ovšem nedoloží, tak se případ nedá uzavřít. A často sbírání té dokumentace trvá. Než se zajde k doktorovi, než ten něco vyplní, než si pro to zajdu, než to pošlu… Opravdu to není, že hl. náplní pojišťovny je neplnit. Převážná většina událostí (které jdou vyplnit- jsou pojištěny) se plní a to v celkem krátkých termínech. O těch případech nikdo nemluví a nejsou tedy tak vidět/ slyšet. Pak jsou mezní situace, které trvají déle. A pak jsou situace, kdy je vlastně od uzavření pojištění jasné, že pokud nastane tohle, že se plnit nebude… ale klienti/ pozůstalí to třeba ani netuší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
25.2.18 22:04
@Anonymní píše:
Přesně jak říkáte když mají něco vyplatit tak se k tomu nemají šly jsme na pojišťovnu s tím že táta umřel a ani tam nevěděli kde a jaké formuláře se mají vyplnit je to už půl roku co ti s námi není ale od nich se životní pojistky nedočkáme pořád to odhalují a my s tím už nepočítáme ty problémy co jsou kolem toho jsou hrozné za nás děti co jsme zůstali po tátovi nedoporučuji
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
25.2.18 22:11

Dobrý den, pokud Vam stale nebyla vyresena. pojistka po zesnulem otci, rada bych Vam pomohla…neni vzdy ze je to naprd pojišťovna ale naprd lidi, kteri tuto praci berou jako prinos velkych penez za malo casu. V případě zajmu napiste na helena. mackova@metlife.cz zpravu co jste doposud resili co po vas zadali a cislo smlouvy a pokusim se zjistit co a jak popripade vyřešit tuto vec… Hezky den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
25.2.18 22:15

@Ivan PPZ zivotni pojisteni nikdy nespada do dedickeho rizeni…aspon ne Metlife. Jen se obcas…a to se mi uz parkrat stalo..ze ani pribuzni zesnuleho nejsou obmyslenou osobou…tudiz na pojistne plneni nemaji narok…a ten kdo tam je to kolikrat ani nevi…a pozor! Pojistovna neni povina dohledavat a, kontaktovat obmyslenou osobu nebo rikat obmyslenou osobu pozustalym…! Proto prosim..rikejte lidem ze jste je uvedli v pojistkach kdyby bylo nejhůř

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
25.2.18 22:17

@romankolar tech dokumentu je mnohem vic..jeden rozhodne nestaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
26.2.18 07:33
@Helen93 píše:
@Ivan PPZ zivotni pojisteni nikdy nespada do dedickeho rizeni…aspon ne Metlife. Jen se obcas…a to se mi uz parkrat stalo..ze ani pribuzni zesnuleho nejsou obmyslenou osobou…tudiz na pojistne plneni nemaji narok…

Není mi jasné, jak to myslíte, ale píšete to velmi nepřesně. Plnění tedy rozhodně padá do dědictví- pokud není určena obmyšlená osoba. Je trochu jedno, jestli to je příbuzný, nebo není. Pokud je obmyšlená osoba (i víc) určena, jde plnění tam. Jinak do dědického řízení. Proč by pojišťovna měl pozůstalým „říkat“ obmyšlenou osobu, když to není nikdo z nich? Že pojišťovna není povinna nikoho dohledávat je pravda.
A když někde zakládáte účet, měla byste akceptovat podmínky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
26.2.18 21:46

Mě se docela nelíbí, jak tu někdo zaseje nějaké podivuhodné informace a na vznesené dotazy a připomínky už nehodlá reagovat. Mezitím, co jsme to řešili naposled, mi jeden klient zemřel. Měl tři pojistky, moje byla jen jedna, Flexina. Stačila jedna návštěva u klienta, jeden vyplněný formulář a k němu kopie úmrtního listu, výplata prakticky okamžitě. U druhých dvou pojišťoven jsme ověřovali podpis a kopii úmrtního listu, ale vyřešilo se to poměrně rychle. Nechápu, jak někde přímo na pojišťovně nelze vyřešit pojistnou událost úmrtí, když to dokážu udělat v terénu u tří pojišťoven najednou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.2.18 21:02

Nejde říci paušálně, že toto (nebo jiné) pojištění je vhodné pro všechny. Slušný makléř si vezme od Vás info, na základě vyhodnoceného infa Vám nachystá nabídky. Pak s Vámi probere výluky, nákladovost smlouvy a jmenuje výhody proč je tento produkt pro Vás ten správný a ten další ne. Rozhodnutí je ale stejně na Vás. Třeba u Generali je v nových produktech výluka 3 roky na záda v případě nemoci zad atpod. Chytrého napadne, že to asi nebude smlouva zrovna pro manuálně pracující. Metlife jsem osobně poznal u investic. Viděl jsem smlouvy kdy za 5 let tam nasoukáte 60 tisíc a vytáhnete 50 tisíc. To jde ne? :pocitac: :mrgreen: Pokud Váš pojišťovák Vám dává peníze do investic přes životko tak Vám mohu s čistým srdcem říci, že to je idiot. Ne ve všech případech, ale v 98% je to nevýhodné. IŽP má vysokou nákladovost - chceš investovat tak investuj na přímo. Neznám jak vyplácí Metlife protože já jej nepíši - já mám totiž tu nepříjemnou vlastnost, že čtu pojistné podmínky a mě se prostě u Metlife nelíbí. By jste se divili kolik pojišťováků nezná podmínky smluv. :cert: Hola hej a hlavně se nikdy nedejte, čtěte smlouvy protože životko je z pojištění to nejdražší. Nic nevypadá tak skvěle jak se Vám tvrdí - a to je fakt. Dobré pojištění poznáte tak, že Vám vyplatí bez keců to co má. To, že sousedka Jarmila má prostě boží pojistku a za naštípnutý prst dostala 100 000,– nemusí být pravda :)))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.2.18 21:07
@Helen93 píše:
@Ivan PPZ zivotni pojisteni nikdy nespada do dedickeho rizeni…aspon ne Metlife. Jen se obcas…a to se mi uz parkrat stalo..ze ani pribuzni zesnuleho nejsou obmyslenou osobou…tudiz na pojistne plneni nemaji narok…a ten kdo tam je to kolikrat ani nevi…a pozor! Pojistovna neni povina dohledavat a, kontaktovat obmyslenou osobu nebo rikat obmyslenou osobu pozustalym…! Proto prosim..rikejte lidem ze jste je uvedli v pojistkach kdyby bylo nejhůř

Pokud je tam obmyšlená osoba tak to do dědictví nespadá. Pokud obmyšlená osoba není uvedena tak to jde automaticky do dědictví… :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
27.2.18 21:22

@COWLITO666 To mi připomnělo klientku, která sázela do IŽP Aegon 7000 měsíčně a po třech letech byl stav konta nula. V té samé době jí oslovila jiná zprostředkovatelka s tím, že by věděla o lepší společnosti a založila jí pro změnu na těch 7 litrů Kooperativu 7BN. Dobráci ještě nevymřeli. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
27.2.18 22:31

Ale to se dá teď jistě a v pohodě znullit od počátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
28.2.18 11:15

@Ivan PPZ To mě nenapadlo, je to pár let zpátky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
28.2.18 13:19

No, aktuální situace s AXA a ČP tomu jen nahrává. I když Aegon tam alespoň 10.000 na smrt asi má… V rámci platnosti NOZ by to pro klienta asi bylo snazší, v době před - kdo ví. Ať to případně posoudí fin. arbitr. Tohle už je krádež. Provize asi překročila kulatou sumičku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.18 04:28

Metlife nebrat...

Zpět k úvodnímu dotazu: s Metlife máme velmi negativní zkušenost. Manžel je pojištěn, naši mu rakovinu, pojišťovna to neuznala…Tak nevím, moc horších věcí neznám, ale pro Metlife je to zřejmě pořád málo :pocitac: Lékařka, která mu psala zprávu pro pojišťovnu se mu smála, že z Metlife nikdy nic nedostane, prý u nich byla také pojištěná a nepomohla jí ani její odbornost…

• Citovat
  • Upravit
25132
31.3.18 08:33

A proc to neuznali? Zduvodnili nejak zamitave stanovisko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat