Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ten soupis stromů obce u nás bych chtěla teda vidět. Po tornádu na spoustě zahrad zůstalo velké houno. Vč. naší. Nikdo se nezajímal, nikdo nepočítal na zahradách. Jen ty obecní. Protože tam bylo třeba zasadit kus za kus.
Teď ve středu chodily dvě paní katastru. Prý evidujeme přístřešek velký na zahradě. Tak říkám, že to je pergola velká. Pojďte se podívat. Zvala jsem je, ať si ověří. A u vchodu mi řekla, jak je to jen pergola, tak to nás nezajímá. Kdyby to byla zimní zahrada třeba. To by je zajímalo. Zapsala si to u vchodu do formuláře, že jde o pergolu. Podepsala jsem a šly dál.
@Lebedka99 píše: Více
Kácet smíš v období vegetačního klidu, bez povolení stromy do obvodu! kmene 80cm, měřeno ve výšce 130cm. Pokud skacis teď, můžou ti rubnout pokutu klidně 300 litru, stovku za každý. Dost bych váhala.
Příspěvek upraven 15.06.25 v 20:25
@Zumpa píše: Více
Pokud jde o stromy, tak to bývá hodně přísné. A zejména teď, v době hnízdění ptactva.
@zrcadlo píše: Více
Bacha, nejde jen o výšku stromu, ale i o plochu. Ta plocha je tuším 40m čtverečních. Takže celkem malá.
Blbý je, že ti není ovocný strom, tam se to nebere asi tak přísně. Ale smrk a borovice je průser, ten bych nekacela bez povolení.
Hlavně je otázka kdo to bez povolení pokácí. Odborník určitě ne, mají za to takový pokuty, že se mu 5tis co si vezme za pokácení fakt nevyplatí. A nějakej amatér to kácení nemusí přežít, musí se vědět jak kácet. My měli mega smrk uprostřed zahrady a paní úředníce nám řekla, že naše přístavba není důvod k pokácení zdravého stromu. Že se kácí jen ohrožující stromy nebo nemocné. Nakonec nám to povolení teda dala, ale byly kolem toho komedie.
Jo a zkušenost máme. Náletová bříza u domu, který jsme koupili. Vyrůstala těsně vedle. Žádali jsme, přišla komise, no kořeny lezly ze zdi, takže naštěstí souhlasili. Žádali jsme v květnu, kácelo se v zimě.
Opravdu je nutné dodržet vyhlášku i když jsou stromy na tvém pozemku. Kácení pro stavbu většinou řeší už stavební povolení. Pokud to nebylo součástí, tak asi stromy přímo nebrání výstavbě. Je třeba si požádat a kácet v době vegetačního klidu což je cca od listopadu do začátku března.
Konečně alespoň malý projev inteligence a pochopení textu… ![]()
Vytu musíte mít hodně smutnej a nudné život když se dokážete takto vyprovokovat pouze když se člověk jen zepta
Krásný den lidicky ![]()
Takže jsi vlastně jen chtěla slyšet : Jasně, pokácej to bez povolení, nic se nestane
!
Ale protože jsme ti napsali pravdu, tak máme smutný život…
Ano, to je taková tradice. Když zakladatel nedostane souhlasný odpovědi a diskutujícím se nelíbí porušovaní zákona a hyenismus (to kácení je zakázáno kvůli hnízdícím ptákům a zvířatům) ne aby ouřady prudily, tak má hned smutnej život…… tak jo
![]()
O to nejde vždyť jsem se ptala na názor ale psát slova že jsem idiot, negramota apodobne.. sakra kde to jsme? Napíšu názor a je to ne? Hned urážky že je člověk dementní??? Smutnej ho mate
A abych vás potěšila dnes mi na umu řekli že si je pokacet můžeme protože zasahuji do baráku a je to rostly terén takže hloupy jsou tak vaše nazory ![]()
My jsme potřebovali pokácet dva stromy, ale nebylo nám to povoleno. Teprve když jsme vyrukovali s tím, že kořeny podrůstají pod garáž a ta již má prasklinu, tak nám to obecní úřad povolil. K tomu nám nařídil v nedalekém parku nechat vysadit dva stromy a ještě si poručili jaké, lípu a borovici a chodit je zalévat, aby nezašly. Ta borovice tolik nestála, ale lípa byla dost drahá. Pak jsme je chodili zalévat celé léto.