Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Rozhodně ne, dávala jsem pokakaný plíny do igelitového pytlíku, pořádně zavázala, dala v jedné igelitce do předsíně a vyhazovala 1× denně.
Měla jsem koš s víkem a hlavně jsem každou zabalila, měla jsem nastříhané noviny, nebo letáky. Je to fakt rozdíl.
Buď s každou do popelnice, nebo je skladuju na terase (když je zima a nejsme tam my)
Já dávám počůrané do vetší igelitky (Tesco…) a vyhazuji jednou za den. A na pokakané mám v garáži kyblík, tak do něj plínku zanesu a večer všechny vyhodím.
Ten spešl koš mi příjde zbyečně drahý (pokud nevyděláváš stovku měsíčně).
Máme koš v kuchyni v lince a jeden v koupelně, ale jsou to ty obyčejné, ten kuchyňský se zaplní denně, tak počurané plenky dáváme tam, teď už máme tak 2-3 za den max. a pokakané vůbec, že pravidelně nočníkuje, no a před tím se vyhazovalo denně do popelnice.
Mám teda od švagrové z Anglie dovezené voňavé sáčky na pleny, ale používala jsem je jen na návštěvách, že mi bylo blbé jim hodit do koše smradlavou plenu, tak jsem to dávala do toho voňavého sáčku ![]()
Tak ja mela z Dm drogerie takove specialni voňave igelitove pytliky na plenky.jsem to do nej zavazala a dala do kose s vikem, vynasela jsem ho minimalne 1× denne.ted mam kos na plenky, prijde mi to nastejno, jak to baleni do vonavych pytliku. Osobne bych si ho nekoupila, dostali jsme ho.
@zichisek píše:
Tak ja mela z Dm drogerie takove specialni voňave igelitove pytliky na plenky.jsem to do nej zavazala a dala do kose s vikem, vynasela jsem ho minimalne 1× denne.ted mam kos na plenky, prijde mi to nastejno, jak to baleni do vonavych pytliku. Osobne bych si ho nekoupila, dostali jsme ho.
no vidíš, já si je nechávala vozit ze zahraničí a ony se dají už koupit i tady? ![]()
Tak já teda vyhazuju do normálního koše s víkem, který mám pod přebalovákem. V něm je igelitka, takže vždy večer zavážu a odnesu do popelnice a nějak to nesmrdí, pokakaný plíny jsou většinou 2 za den, takže není problém ![]()
Já používám látkové plenky a skladuju v kýbli s víkem v koupelně a po bytě nesmrdí nic…
Mám koš sangenic, přímo na plínky a vynášíme až klidně po třech dnech a mám ho u topení a není cítit vůbec nic ![]()
Když se plenka zabalí do novin, tak pak cítit není. Zvláštní, ale je to tak ![]()
Kam dáváte použitou plínu
chodíte a po každém přebalení vyhazujete do popelnice
a nebo to nějak uskladnujete a jdete
až toho je víc.
Existuje koš určený na pleny používáte to někdo
veše zkušenost a nebo rady jsou vítány