Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky maminky, je tu někdo na pokec Nový jičín. Vdala jsem se tu,tak tu skoro nikoho neznám.
Ahojky. Já jsem z NJ. Já už tu bydlím 4 roky a pořád tu nikoho moc neznám. Pořád s dětma doma, nějak není příležitost tu někoho poznat. A odkud přesně jsi? Já z Loučky ![]()
Ahojky,bydlím v Šenově u Nového Jičína. Já jsem taky pořád sama s malou. Když člověk opustí svoje město,tak pak je ,už problém se s někým seznámit…
No to mi povídej.A kolik má malá? Já jsem jednu dobu chodila s malým na plavání ale tam jsem se taky nějak extra neseznámila. A do mateřského centra nechodíš?
Teďka jsem začla chodit do centra,chodíme na kurz s dětmi,máme to každý pátek. Ale většinou jsou tam maminky co se znají a já tam neznám nikoho. Šla by jsem i do herny,ale sama se mi moc nechce.....Nikolka totiž potřebuje děti,tak proto jsem začla chodit do kurzu.
Malá má 22měsíců,29.5. bude mít 2 roky,hrozně to letí.
A ty s dětmi chodíš do cetra?
No my to z Loučky máme docela daleko a ten mladší je na to ještě malý. Ale plánuju že raz za čas bych zašla. Až bude třeba tepleji. Já než ty dva obleknu pak to vyvlíkání, jsem vždycky spocená jak myš
a kolik ti je? A odkud si se nastěhovala?
Tak to znám taky,to vyvlíkaní a oblíkání to je hrozný,a to mám jen malou. Vdala jsem se do šenova, pocházím z Hranic na Moravě -Drahotuše a mám 29let. A Ty?
Tak to nejsi zas tak z daleka co? Já jsem z Rožnova pod Radhoštěm, je to skoro 30 km odsud tak se to taky dá. Jezdíme k našim co 14 dní tak mi ani není smutno. S těma třema chlapama nemám čas tesknit:-)
Jo a mám 25 let
To jo zase tak daleko to není jen 25km. Zase se taky nedá jezdit ,každý den, většinou jezdime k našim o víkendu.
Starší syn chodí,už do školky?
No jdeme k zápisu až teď. Já jsem nechtěla dřív aby se necítil odstrčený jak se narodil bráška. Ale taky už potřebuje děti. I když z toho mám trošku strach jak to zvládne. I když stejně pochybuju že mi ho někde vemou když mám doma ještě jednoho.
A ty druhé neplánuješ?
To by Ti měli vzít syna do školky.Aspoň si pohraje a bude mezi dětmi. Miminko by jsem taky ještě jedno chtěla,pokud to pujde,tak budu ráda. Do dvou let od porodu,nemůžu otěhotnět,to mi řekl doktor,protože jsem měla císařák. A pak se uvidí,jestli se potaří…Když všude sliším,že mají problém otěhotnět. Tak jsem ráda,že mám moji berušku.
A jak ses dostala do Jičína,taky ses tu vdala?
No můj bratranec se snaží o mimi už 8 let, byli i na umělém, peněz to stojí. Byli 3krát a ani jednou jim to nevyšlo. Já si taky říkám že jsem za kluky srašně ráda. O mě se chlap jen otře trenkama a jsem v tom. Kluci se nám povedli na poprvé. Tak to už se pomalu můžete snažit co?
Já jsem otěhotněla 3 měsíce před Matějovými druhými narozeninami. a nestěžuju si. Myslím že to bylo v nejlepší dobu. Vůbec nežárlil a teď si spolu pěkně hrajou.
A brát jsme se chtěli letos ale asi to posunem na příští jaro. A co dělá tvůj manžel?
Tak to je hrozný 8 roků a nic,je to hodně na psichyku. Poprvé jsem chtěla otěhotnět před svatbou,ale nějak nám to nešlo,tak jsme na to přstali myslet,spravovali jsme si barák. A pak jsem čekala malou,ale dlouho nám to trvalo,než se to podařilo.
To jsi měla fajn,že stačilo málo a máš dva krásné chlapečky.
Manžel pravuje ve vojenském v šenové a pak dělá auta,máme u baráku autodilnu. Tak jsem pořád skoro sama doma.
A co dělá přítel tvůj? Tebe teprve čeká svatba,je to moccc krásný den,pak si ho užiješ …
Můj chlap dělá v Autopalu a vždycky si stěžuje „že já nejsem automechanik“
.V palu ho to nebaví, buzerace a tak. No třeba k tomu někdy dojde.
Svatba pro nás nikdy nebyla důležitá až teď když už jsme kompletní. Mě spíš vadí že kluci mají jiné příjmení, je to vždycky zmatek u dr, apd.
Tak to jsem taky slyšela,že je tam buzerace,ale bohužel všude je to asi stejné…Tak to ti věřím,že je to zmatek u doktora…Nejlepší je,když mají všichni přijmení stejná. Máš facebok?