Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já měla pokles močového měchýře kvůli tomu, že jsem týden po porodu tahala nábytek. Srovnalo se to dost cvičením, ale to cvičení je potřeba už cvičit alespoň několikrát týdně pořád, když polevím tak se to zatím vrací. ALe jsem teprve rok po porodu a znova těhotná.
@Anonymní píše:
@BlaZenkaB Prosím tě a jak daleko máš nebo jsi měla čípek po porodu?
To ani nevím, já jsem neměla pokles dělohy, jenom měchýře.
Ahoj, obnovuji diskuzi. Mám 3 děti a dneska mi Dr. na kontrole po šestinedělí oznámila, že mám pokleslou dělohu. Prý hrozí inkontinence a může dojít až k výhřezu
Mluvila i o operaci. V posledním těhotenství jsem ke konci měla stresovou inkontinenci - tzn. že jsem si ucvrnkla třeba při kýchnutí. Teď po porodu už ok. Mám prý cvičit cviky na pánevní dno. Máte nějaký tip, kde najdu opravdu účinné cviky? Ideál by byla fyzio, ale to je teď se 3 dětmi z toho jedním miminkem a zároveň minimálními možnostmi hlídání nereálné.
@Anonymní píše:
Ahoj, obnovuji diskuzi. Mám 3 děti a dneska mi Dr. na kontrole po šestinedělí oznámila, že mám pokleslou dělohu. Prý hrozí inkontinence a může dojít až k výhřezuMluvila i o operaci. V posledním těhotenství jsem ke konci měla stresovou inkontinenci - tzn. že jsem si ucvrnkla třeba při kýchnutí. Teď po porodu už ok. Mám prý cvičit cviky na pánevní dno. Máte nějaký tip, kde najdu opravdu účinné cviky? Ideál by byla fyzio, ale to je teď se 3 dětmi z toho jedním miminkem a zároveň minimálními možnostmi hlídání nereálné.
Chce to fyzioterapeutku, která té ty cviky opravdu naučí, jinak to bude k ničemu. Jde o zdraví, tak sežeň fyzioterapeutku, která funguje i pozdě odpoledne a hlídat musí manžel
Ahoj, mám skoro 3 m po porodu a asi pokles dělohy a čípku. Doktor říkal, že je to normální a mám cvičit podle videí na YouTube
Čípek mám na půl prstu od vchodu a vůbec nevim, jestli je to normální nebo ne.. Jak jsi na tom ty? @ZukaP