Pokojové rostliny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
659
27.2.13 19:31

Já jsem taky moc zvědavá, mě každá palma časem umřela, jsou to jediný kytičky do kterých už nejdu :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Savinka
28.2.13 08:52

No právě! Hrozně bych ju chtěla, ale nevím nevím. Tak budeme čekat, až nám někdo písne. :D :D Pak hurá do Ikea! :D

• Citovat
  • Upravit
9090
28.2.13 11:45

Palma se hlavně nesmí přelít, jinak začne uhnívat, já zalévám tak 1× týdně a jenom do misky pod květináč, nikdy přímo ke kmeni. Podlahové topení nevadí, moje mamka ho má a k tomu palmy a bez problémů. Co se týče přesazení, nechala bych prvně rostlinu zvyknout na jiné podmínky, aspoň 14 dní a pak klidně přesadit, doporučuju substrát pro palmy a zelené rostliny od Agra. Od stejné firmy mám také tekuté hnojivo, hnojím jednou týdně při zalévání, akorát v zimě ne. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
28.2.13 11:49

No hlavně palmy jsou subtropické rostliny, většina z nich by měla dostat zahradnický substrát ve směsi s jemným pískem… (no jak která)
Já jsem si zatím vždycky sám vypěstoval datlovou palmu z datlových pecek - a když dorostly do metru a půl, tak jsem je rozdal (co s ní v paneláku, že jo…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Savinka
28.2.13 13:21
@Jura007 píše:
No hlavně palmy jsou subtropické rostliny, většina z nich by měla dostat zahradnický substrát ve směsi s jemným pískem… (no jak která)
Já jsem si zatím vždycky sám vypěstoval datlovou palmu z datlových pecek - a když dorostly do metru a půl, tak jsem je rozdal (co s ní v paneláku, že jo…)

Tak já se taky pro jednu stavím, když je rozdáváš? :D

• Citovat
  • Upravit
Savinka
28.2.13 13:23
A když to hnojíte
@Verca1989 píše:
Palma se hlavně nesmí přelít, jinak začne uhnívat, já zalévám tak 1× týdně a jenom do misky pod květináč, nikdy přímo ke kmeni. Podlahové topení nevadí, moje mamka ho má a k tomu palmy a bez problémů. Co se týče přesazení, nechala bych prvně rostlinu zvyknout na jiné podmínky, aspoň 14 dní a pak klidně přesadit, doporučuju substrát pro palmy a zelené rostliny od Agra. Od stejné firmy mám také tekuté hnojivo, hnojím jednou týdně při zalévání, akorát v zimě ne. ;)

A když je hnojíte, tak to hnojivo s vodou taky do misky pod květináč? :?

• Citovat
  • Upravit
18305
28.2.13 13:29
@Savinka píše:
Tak já se taky pro jednu stavím, když je rozdáváš? :D

Teď nemám žádnou. Začnu zas příští zimu… Teď je moc práce - i na doma… (paradoxně právě když je krize).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
28.2.13 13:54
@Savinka píše:
A když to hnojíteA když je hnojíte, tak to hnojivo s vodou taky do misky pod květináč? :?

ano ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
helca818
15.11.13 11:25

pokojové kytky

Zdravím, chci vás poprosit nevíte náhodou jak se jmenuje tahle květina?

• Citovat
  • Upravit
3165
19.8.14 00:13

NE-pokojová rostlina

Zdravím.

Odjakživa se mi líbí pnoucí rostliny. Byla jsem dnes v lese a neodolala jsem lesnímu břečťanu. :oops: Vím, že kdysi si babička za mlada také tak „vypůjčila“ pár větviček z lesa a měla z toho zarostlé všechny zdi na baráků do pár let. Jenomže my jsme v bytě a ráda bych to dala na balkón. Zasadila jsem větvičky do květináče s hlínou na zelené rostliny. Pak nastalo dilema, zda to zalít vodou odstátou, kterou mám na květiny a nebo to vystrčit za okno do deště - vyhrál déšť.
Nevíte, jak se o to starat, když to dám zítra na balkón? Jestli mohu hnojit, aby to rostlo nebo raději vůbec nezalévat (v lese břečťan také nikdo nezalévá, ale zase je tam přirozené vlhko).
Poradíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
19.8.14 06:35
@Maculinka píše:
Zdravím.Odjakživa se mi líbí pnoucí rostliny. Byla jsem dnes v lese a neodolala jsem lesnímu břečťanu. :oops: Vím, že kdysi si babička za mlada také tak „vypůjčila“ pár větviček z lesa a měla z toho zarostlé všechny zdi na baráků do pár let. Jenomže my jsme v bytě a ráda bych to dala na balkón. Zasadila jsem větvičky do květináče s hlínou na zelené rostliny. Pak nastalo dilema, zda to zalít vodou odstátou, kterou mám na květiny a nebo to vystrčit za okno do deště - vyhrál déšť.
Nevíte, jak se o to starat, když to dám zítra na balkón? Jestli mohu hnojit, aby to rostlo nebo raději vůbec nezalévat (v lese břečťan také nikdo nezalévá, ale zase je tam přirozené vlhko).
Poradíte?

Nevím jak lesní, ale když mi můj strýc dal břečťan, tak mi řekl ze stačí ho pichnout do země a hodně zalévat…ne plavat :lol: Mně ho drahej presekl sekačkou :roll: takže nevím jestli by vyrostl. Ale reálně..je to skoro plevel, dokáže se držet na zdi a tam ho kromě deště taky nikdo nekropi.
Já bych ho dala část do vody, jestli pusti kořeny a zbytek do hlíny a uvidíš :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
19.8.14 08:50

@Maculinka Ahoj, tak mu zatím udělej mikroklima a dej ho pod pytlík. Jinak na ven by se měl dávat až zjara.Pak má dost času na aklimatizaci. Takže já bych teď dala ven, drátěnou konstrukci na tu sáček anebo jestli to máš malý řízek, tak pod PETku ale na stálo ven až asi na jaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22169
24.8.15 10:23

Prosím o radu či zkušenost. Mam potos, krasne se rozrůstá, přesazený někdy přelom dubna/kvetna…driv jsem nestihla. Do ted jsem zalévala jen vodou, před týdnem jsem konečně přidala i tekuté hnojivo. Ale listy začaly vadnout a celkove se mi to nelíbí. Kde může byt zrada? Dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
24.8.15 10:24

@honey-honey13 nemůže být přelitá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22169
24.8.15 10:26

@Malaga No, zalevam 1× tydne. Ale je fakt, ze pres ty hice tu bylo strašné horko, tak jestli jsem dala víc :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí