Pokračování v těhotenství, i když dítě nepřežije

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8814
11.2.12 20:23
DianaAndílek píše:
Loki01 píše:
admin píše:
Vzhledem k tématu se domnívám, že není třeba jakéhokoliv obviňování a pohoršování. Snažte se o pochopení a značnou dávku empatie.Tereza
Nerozumim na co reagujes Terezo.
NA CO? NA TEN HNUS CO JSI NAPSALA!!!! ano, je to na jednu stranu sobecké na druhou stranu jsem to i já udělala pro dobro syna, který by se stejně trápil a to bych neunesla, ne to, že jsem ho nenechala se narodit. samozžejmě, že s tím budu celý život usínat a ptát se jestli nemohlo být všechno jinak, ale já bych se nedokázala dívat na to jak trpí a umírá v bolestech a neokysličený.

Prosimte prestan tady po me stekat. Ja za to nemuzu co se ti stalo a nesouhlasit s necim nazorem je moje svate pravo. Takze se ulidni, praskne ti zilka nebo neco :roll: Muj nazor je, ze clovek nema pravo rozhodovat o necim zivote tak se laskave uklidni a svuj pocit viny si filtruj nejak jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5956
11.2.12 20:46
Loki01 píše:
DianaAndílek píše:
Loki01 píše:
admin píše:
Vzhledem k tématu se domnívám, že není třeba jakéhokoliv obviňování a pohoršování. Snažte se o pochopení a značnou dávku empatie.Tereza
NA CO? NA TEN HNUS CO JSI NAPSALA!!!! ano, je to na jednu stranu sobecké na druhou stranu jsem to i já udělala pro dobro syna, který by se stejně trápil a to bych neunesla, ne to, že jsem ho nenechala se narodit. samozžejmě, že s tím budu celý život usínat a ptát se jestli nemohlo být všechno jinak, ale já bych se nedokázala dívat na to jak trpí a umírá v bolestech a neokysličený.
Prosimte prestan tady po me stekat. Ja za to nemuzu co se ti stalo a nesouhlasit s necim nazorem je moje svate pravo. Takze se ulidni, praskne ti zilka nebo neco :roll: Muj nazor je, ze clovek nema pravo rozhodovat o necim zivote tak se laskave uklidni a svuj pocit viny si filtruj nejak jinak.

Loki, bud ráda, že sis nemusela podobným rozhodováním procházet sama, MOŽNÁ bys mluvila jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
11.2.12 21:06
alvapinka píše:
Loki01 píše:
DianaAndílek píše:
Loki01 píše:
admin píše:
Prosimte prestan tady po me stekat. Ja za to nemuzu co se ti stalo a nesouhlasit s necim nazorem je moje svate pravo. Takze se ulidni, praskne ti zilka nebo neco :roll: Muj nazor je, ze clovek nema pravo rozhodovat o necim zivote tak se laskave uklidni a svuj pocit viny si filtruj nejak jinak.
Loki, bud ráda, že sis nemusela podobným rozhodováním procházet sama, MOŽNÁ bys mluvila jinak…

Ja vim jak bych se rozhodla a proto jsem vsechny triply atd odmitla. Ja opravdu nechapu proc je pro lidi tak strasny problem akceptovat, ze ne vsichni chteji jit na potrat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44214
11.2.12 21:11

Loki, já si myslím ale, že jí tu nikdo nic nevnucuje, k ničemu ji nepřesvědčuje. Jen jí každý napsal svůj názor.
Jediný, kdo tu pořád dokola přesvědčuje a obhajuje svoje stanovisko, jsi Ty.
Zakladatelka přímo položila otázku, jestli bychom se rozhodli stejně. Myslím, že je schopná si z toho přebrat, co potřebuje a to ostatní přefiltrovat.

Mě osobně se nelíbila ta jízlivá poznámka, že by většina z nás raději šla na potrat, abychom MY osobně měly klid a měly to lehčí.
To ale nemůžeš tak zaškatulkovat, jak už jsem psala, každá jsme jiná, máme jiné možnosti, jiné životní zkušenosti, nemusíme být třeba všechny po zdravotní stránce schopné starat se o postižené dítě, čekat, jestli vůbec bude žít..A taky je rozdíl, jestli toto potká ženu, která čeká první dítě nebo ženu, která už doma dítko nebo víc dětí má..
To už potom člověk uvažuje jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Strapatka
11.2.12 21:12

Nechala bych dite zit pokud to jen jde. Nekde jsem cetla ze se zda (vedcum) ze dite v brisku ma svuj vlastni zivot, a cas/vnimani probihaji jinak.
9 mesicu v brisku je pro „plod“ jako 90 let zivota venku.
I nektere regresni techniky ukazuji ze by to tak mohlo byt. Prozije tam cely zivot, takovy jako pozdeji venku na svete. Jenom o nem jeste tolik nevime.
O tohle dite obrat bych si nevzala na odpovednost.

• Citovat
  • Upravit
14335
11.2.12 21:17

Já bych to nechala na zakladatelce.. Ono každý píše podle vlastních zkušeností, každá si prožila něco jiného..
Pokud zakladatelka cítí, že by raději donosila, nech donosí…Třeba bude mít štěstí a dítě na tom špatně nebude.. Třeba nakonec to dopadne špatně, , ale člověk to dopředu neví..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5956
11.2.12 21:21

Loki, ted jsem viděla v jiné diskuzi, žes to taky neměla jednoduché. snad je malý v pořádku.

pro mě je to prostě náročné tu volbu pochopit, nejsem věřící a asi jsem i sobec, tudíž nevidím důvod, proč prodlužovat něco, co stejně nikam dál nepovede… v tom myslím víc na sebe a ne na to nenarozené, pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
11.2.12 21:33

V kazdem pripade je to strasne a kdybych mohla tak to nejak zaridim at u se to nikomu nikdy nestane:( Moc preju zakladatelcine holcicce poradny kus stesti at to vyjde, bylo by to super:) Snad se stane zazrak :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
12.2.12 16:07

Holky, já mySlím, že není potřeba se hádat … jen mě zajímalo, jak tu moji situaci vidí i jiné maminky, je dobré znát i názor ostatních. Nemyslím, že jsem nějak silná, hodně jsem nad tím přemýšlela a rozhodla jsem se tak, jak mi to přijde nejlepší. Naprosto chápu i maminky, které by se rozhodly jít na potrat. Navíc myslím, že ta moje diagnóza je opravdu trochu specifická, takové buď a nebo. Vím, že moc šancí není, ale vím, že kdybych se rozhodla pro potrat bylo by to pro mě v důsledku ještě horší, říkala bych si celý život co kdyby… Takže to moje rozhodnutí je svým způsobem taky sobecké - rozhodla jsem se podle toho s čím se mi bude líp žít. Vím, že následující týdny budou příšerné, ale vím, že i když to nedopadne, budu se s tím lépe smiřovat, budu to moci uzavřít a pokračovat dál.
Pokud jde o diagnózu z Prenatalu, určitě jsou to odborníci, ale taky nevědí vše na 100%. Možná, kdyby vždy při takové diagnóze nedoporučili potrat, byly by ty statistiky přeživších hočiček z touto diagnźou taky trochu jiné, kdoví.
Hodně mi pomáha diskuzní fórum na jedněch amerických stránkách, kde debatují maminky se stejnou diagnózou … zázraky se fakt někdy ději, ač teda se to nestává moc často: http://community.babycenter.com/…ner_syndrome
Moc vám děkuji za podporu a že na mě myslíte :srdce:

Zuzka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3126
12.2.12 18:06

zuzko, kéž by se stal i v tvém případě zázrak :hug: moc vám to přeji a myslím, že nejen já, hodně sil :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
12.2.12 18:14

Můj názor je, že jsi se rozhodla správně, dát holčičce šanci, znám několik mladých žen s touto diagnozou a vedou spokojený plnohodnotný život. Sice bez dětí,vzhledem k neplodnosti, ale to se dá vyřešit třeba adopcí. Držím palec, ať se maličké daří co nejlépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
12.2.12 19:39
zzuza píše:
Holky, já mySlím, že není potřeba se hádat … jen mě zajímalo, jak tu moji situaci vidí i jiné maminky, je dobré znát i názor ostatních. Nemyslím, že jsem nějak silná, hodně jsem nad tím přemýšlela a rozhodla jsem se tak, jak mi to přijde nejlepší. Naprosto chápu i maminky, které by se rozhodly jít na potrat. Navíc myslím, že ta moje diagnóza je opravdu trochu specifická, takové buď a nebo. Vím, že moc šancí není, ale vím, že kdybych se rozhodla pro potrat bylo by to pro mě v důsledku ještě horší, říkala bych si celý život co kdyby… Takže to moje rozhodnutí je svým způsobem taky sobecké - rozhodla jsem se podle toho s čím se mi bude líp žít. Vím, že následující týdny budou příšerné, ale vím, že i když to nedopadne, budu se s tím lépe smiřovat, budu to moci uzavřít a pokračovat dál.
Pokud jde o diagnózu z Prenatalu, určitě jsou to odborníci, ale taky nevědí vše na 100%. Možná, kdyby vždy při takové diagnóze nedoporučili potrat, byly by ty statistiky přeživších hočiček z touto diagnźou taky trochu jiné, kdoví.
Hodně mi pomáha diskuzní fórum na jedněch amerických stránkách, kde debatují maminky se stejnou diagnózou … zázraky se fakt někdy ději, ač teda se to nestává moc často: http://community.babycenter.com/…ner_syndrome
Moc vám děkuji za podporu a že na mě myslíte :srdce:Zuzka

Sobecka urcite nejsi, jen jednas podle sveho svedomi. Holcicka trpet urcite nebude, pokud prezije a mela by mit bolesti dostane leky aby ji nic nebolelo. Davas ji to nejcennejsi, sanci k zivotu. Dej vedet jak to s Vama je. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
12.2.12 19:41

zuzza: ted jsem se divala na babycentre, krasne :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
14.2.12 12:53

Zuzza : Jsi statečná žena. Já jsem tak statečná nebyla a stoje těhotenství jsem v 17.týdnu ukončila. Holčička měla Edwardsův syndrom. Je to přesně týden a cítím se mizerně a každý večer ji prosím za odpuštění,že jsem to udělala,ale že je jí mezi andělíčkama lépe,protože by se jen trápila.
Rozhodnout se,to bylo to nejhorší co jsem ve svém životě zažila. Bude stále v mém srdci.Tobě přeji hodně síly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
14.2.12 13:31
jeziskova píše:
Zuzza : Jsi statečná žena. Já jsem tak statečná nebyla a stoje těhotenství jsem v 17.týdnu ukončila. Holčička měla Edwardsův syndrom. Je to přesně týden a cítím se mizerně a každý večer ji prosím za odpuštění,že jsem to udělala,ale že je jí mezi andělíčkama lépe,protože by se jen trápila.
Rozhodnout se,to bylo to nejhorší co jsem ve svém životě zažila. Bude stále v mém srdci.Tobě přeji hodně síly.

Nic si nevyčítej, nechej tomu čas přebolí to. Já bych se rozhodla stejně, vím jak je náročné se občas starat o zdravé dítě, natož pak o takto nemocné. My zdraví nevíme jak je těm „nemocným“, co cítí, nikdo z nás nemůže říct, jestli jsou opravdu spokojení, nebolí je nic apod. Drž se, bude líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty