Dva i více potratů za sebou

12249
9.2.12 08:47

Dva i více potratů za sebou...

Ahoj holky, prošla jsem si teď 2 potraty za sebou v ranném těhotenství, bude mi 40, tak mi na těhotenství dost záleží. Pokud jste zažily podobnou situaci, jak jste to zvládly? Jak dál k tomu přistoupil váš lékař, doporučil vám nějaká vyšetření, léčbu, co vám pomohlo. Dočkaly jste se pak šťastného těhotenství a miminka? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20662
9.2.12 08:50
Janikula píše:
Ahoj holky, prošla jsem si teď 2 potraty za sebou v ranném těhotenství, bude mi 40, tak mi na těhotenství dost záleží. Pokud jste zažily podobnou situaci, jak jste to zvládly? Jak dál k tomu přistoupil váš lékař, doporučil vám nějaká vyšetření, léčbu, co vám pomohlo. Dočkaly jste se pak šťastného těhotenství a miminka? Díky

Tak mě teda není 40,ale měla jsem SP v 5tt,další těhu ZT ve 12 tt :roll: Mudr to řeší,až se to stane 3×,po revizi po tom ZT jsme počkali dvě ms a třetí už nepřišla :D Těhotenství teda moc štastné nebylo,ale miminko se narodilo v termínu a zdravé,takže si vlastně není nač stěžovat.Držím palečky,at se brzy zadaří.Jinak hned když jsem po těch potratech našla //tak mudr nasadil utroš,brala jsem femibion.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12249
9.2.12 09:05
Katka86 píše:
Janikula píše:
Ahoj holky, prošla jsem si teď 2 potraty za sebou v ranném těhotenství, bude mi 40, tak mi na těhotenství dost záleží. Pokud jste zažily podobnou situaci, jak jste to zvládly? Jak dál k tomu přistoupil váš lékař, doporučil vám nějaká vyšetření, léčbu, co vám pomohlo. Dočkaly jste se pak šťastného těhotenství a miminka? Díky
Tak mě teda není 40,ale měla jsem SP v 5tt,další těhu ZT ve 12 tt :roll: Mudr to řeší,až se to stane 3×,po revizi po tom ZT jsme počkali dvě ms a třetí už nepřišla :D Těhotenství teda moc štastné nebylo,ale miminko se narodilo v termínu a zdravé,takže si vlastně není nač stěžovat.Držím palečky,at se brzy zadaří.Jinak hned když jsem po těch potratech našla //tak mudr nasadil utroš,brala jsem femibion.

Díky za reakci. A gratuluju k miminku.
Já po prvním ZT změnila gynekoložku, protože ta původní se nezabývala vůbec ničím, ani mě nechtěla vidět na kontrole po 6tinedělí, natož řešit cokoli vzhledem k věku. Teď jsem těsně po druhém nevydařeném těhu, doktorka poslala vzorky na genetiku. Proto se ptám na zkušenosti, co všechno se dá případně zjistit, jaká vyšetření podstoupit, jak předejít případným komplikacím při dalším těhotenství, protože otěhotnět problém není, to se povedlo vždy na první pokus…ale udržet mimi a donosit ho, to už bych ráda, aby se příště vydařilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
9.2.12 09:06

Je tu spousta holek, které mají za sebou potratů více.. mě se to stalo 4× (zvláštní bylo, že po prvním dítěti, kdy jsem otěhotněla prakticky ihned a naprosto bez problémů), pak mě dr poslal na různá vyšetření, kde se stejně nic neprokázalo, nakonec se po roce a půl zadařilo samo a těhotenství se udrželo…
Ale taky jsem brala Femibion, už pár měsíců předem a pak první dva trimestry. I Utrogestan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
9.2.12 09:08

Mně i manželovi dělali genetiku, mně potom ještě hematologické vyšetření. Tam se něco malinkého našlo, ale samo o sobě ta drobná vada prý potraty nezpůsobuje. Ještě se dělává hormonální profil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3352
9.2.12 09:21
Janikula píše:

Já potraty zamlklé - tři - kolem 7 tt, vždy, srdíčko se nikdy neobjevilo - vyšetření - chlap spermiogram - vyšel špatně, já s chlapem na imunologii a genetiku, tam dobré, já sama hematologii - tam nic, i když máme v rodině trombózy, embólie, já se štítnou žlázou - až tam byl nález, a pak jsem dva roky brala prášky a budu brát doživotně, zkoušela také IVF neúspěšně

a pak jsem otěhotněla přirozeně a neplánovaně, ale velice chtěně :srdce: a za dva roky přesně porodila druhou dcera, která byla plánovaná, na první pokus to vyšlo. Takže má bilance - 6 těhotenství - 2 děti. :hug:

Nevěš hlavu, vše se dá řešit, nesmíš na to myslet, nesmíš se tí užírat, já jsem si při 5. těhotenství vůbec nic nepřipouštěla, do čtvrtého měsíce jsem dělala, jako že nejsem těhotná, ale s tím, že jsem nic nedělala, nic nezvedala, šetřila se, prostě jsem si nepřipouštěla, že se něco může stát. A to jsem v obou těhu zažila krvácení v 14 tt, takže jsem si myslela, že je to zase v háje, ale pouze ten moment, odjeli jsme na gyndu v noci a bylo vše v pohodě dle UZ, a já viděla Alenku, v 14 tt byla už tehdy krásná, škoda, že jsem k tomu nepřizvala i manžu, pak byl se mnou 2× na UZ, ale už nebyly holky tak vidět v celé své kráse :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Renčí2
9.2.12 09:24

Já prodělala celkem tři, moje původní gynekoložka to vůbec neřešila. Přešla jsem tedy k jinému doktorovi a ten mně poslal na různá vyšetření (rozbory krve, imunologické a genetické rozbory). Nic se tedy nenašlo, prostě jsme měli smůlu. Ale po tom posledním ZT mi doporučoval pauzu s těhotněním. My se na to vykašlali, začala jsem brát Femibion a hned další měsíc se zadařilo. Doktor mi pak pro jistotu nasadil ještě Utrogestan (ale to je prý spíš pro psychiku, ve skutečnosti to prý potratu nezabrání).A teď mi tu ten malej drobek spinká v postýlce.

Příspěvek upraven 09.02.12 v 09:26

• Citovat
  • Upravit
1679
9.2.12 09:26

Ahoj tak mě je 27, mám za sebou 3× ZT, už po prvním mi dělal dr testy na štítku, a ruzne vysetreni, tak to cca rok neslo a kdyz jsem otehotnela tak jsem opet cca v 6tt potretila, to už me poslal na genetické vyšetření,tam mi na nic nepřišli - hned po 6. nedelí jsem opet byla tehotná a opet jsem v cca 6tt potratila. Hned me poslal na imunologii- kde mi zjistili hraniční hodnoty toho (nevím jak to napsat) ze proste ze sebe ten plod muzu vypuzovat, protoze to telo bere jako neco co tam nemá být - dali mi prednison 5, který mám začít brát hned jak zjistím ze jsem tehu. jeste mi tam zjistili vyšší hodnoty štítné žlázy, tak jsem byla na endokrinologii - příští týden mi budou brát opět krev a sono štítky. Hned další týden jsu na kontrolu kde se rozhodne co s tou zvýšenou štítkou. Tento cysklus už se ale budeme znažit znova, protože stejne hned neotěhotením (už mám 3 ms za sebou). Doufám, že se nekdy dočkám zdárného konce a nejaký ten lék co mi dali pomůže. Všem přeji at mají vse v porádku a brzo se dockají mimca. Jinak k zakladatelce - hned bych zmenila dr protoze vek opravdu tlací, vsichni mají furt dost času a pak ti najdnou řeknou už jste stará!!Já jsem také na různá vyšetření si musela dupnout, aby byla. Jen tak mimochodem na tu štítu me chteli poslat až kdyby se to po 4té nepodařilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3352
9.2.12 09:26

Jo a brala jsem také Utrogestan do čtvrtého měsíce těhu u obou holek a kyselinu listovou na doporučení, jsem začala brát ještě půl roku před otěhotněním, při IVF a prakticky to beru ještě dnes, kojím druhou dceru, takže asi čtyři roky již beru kyselinu listovou a takových šest let prášky na štítnou žlázu. Teď mám prvním rokem hormony štítné žlázy v normě, takže mají prášky své opodstatnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3352
9.2.12 09:29

Jo a ještě gynekolog krev na hormony

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1679
9.2.12 09:30

můžu se zeptat, to jako kdyz mi dají léky na štítku tak budu treba rok cekat nez léky zaberou?:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12249
9.2.12 10:02
Bubu25 píše:
Me se to teda diky bohu nestalo ale holkam v mem okoli co ano, tak si nechaly napsat zadanku na imuno do Prahy Podolí a na genetiku a vzdy se na jednom z nich neco naslo, prelecilo a pak mely miminka takze kdyby nebyly samy aktivni tak by je gyndari nebo car nikam neposlal samy si musely zjistit co a jak a to Podolí se specializuje na opakovany MA ZT potraty atd a v 95% se pricina najde :kytka:
Takze drzim palecky aby se nasla i u vas a zadarilo se :pankac:
Bubu25 píše:
Me se to teda diky bohu nestalo ale holkam v mem okoli co ano, tak si nechaly napsat zadanku na imuno do Prahy Podolí a na genetiku a vzdy se na jednom z nich neco naslo, prelecilo a pak mely miminka takze kdyby nebyly samy aktivni tak by je gyndari nebo car nikam neposlal samy si musely zjistit co a jak a to Podolí se specializuje na opakovany MA ZT potraty atd a v 95% se pricina najde :kytka:
Takze drzim palecky aby se nasla i u vas a zadarilo se :pankac:

Díky za podporu :kytka: . Doktorka poslala vzorky hned na genetiku, na kontrolu po revizi dělohy k ní teprve půjdu, tak se chci trochu připravit, na co se jí budu ptát a co bych ráda dál chtěla prověřit…většina tu radí imunologii, taky snad na hematologii…moc se v tom neorientuju. U mě je bohužel problém věk, nemám roky na to zkoušet a čekat několik cyklů, abychom se začli zase snažit o mimi. Ale mudr je úžasná, protože mi začal potrat a ještě ten den odpoledne (bylo to spíš navečer) mi domluvila revizi dělohy, ať to mám co nejrychleji za sebou a sama to prováděla. Jsem u ní nově ani ne dva měsíce. Vzorky poslala do Gennetu na tu genetiku, tak snad tam taky vědí, co dělat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3352
9.2.12 10:46
Prcíček píše:
můžu se zeptat, to jako kdyz mi dají léky na štítku tak budu treba rok cekat nez léky zaberou?:-(

já ti nevím, to je snad individuální, já je beru šest let, a teprve teď rok mám hormony v normě :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1679
9.2.12 10:48

no to by bylo hrozný čekat cca rok na to až se to urovná, i kdyz tedy je mám jen hraniční hodnoty a nevímte zda-li to způsobovalo potraty. Ale raději jsem tam šla protože človek už jinak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3352
9.2.12 10:53

řekla bych, že prášky to posvětí, takže nemusíš čekat rok, na otěhotnění kvůli štítce, jen to brát pravidelně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty