Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ja byla na zacatku 3 tydne odvezena manzelem do nemocnice. zacla jsem mit krece a bylo my spatne. tyden jsem lezela v nemocnici ve 4 tydnu my delaly utz. a dvojcata. kdyz me propoustely tak se udrzelo jen 1. a i to v 9 tydnu odpovidalo na 4 tyden. zadna srdecni akce. musela jsem jit pod nuz.15.mesicu trvalo nez jsem otehotnela. a u starsiho tak jsem byla v 5 neto v 6 tydnu a to same bylo my spatne krece v brise. chtelo se my spat a kdyz jsem sla na zachod tak jsem tekla. kdyby jsem nemela potvrzene tehotenstvi ve 4 tydnu tak bych rekla mesicky. ja jsem totiz pó tydnu poznala ze jsem tehotna a
Ahojky lidičky, potřebovala jsem někoho najit kdo prožil to bolestne a stejne jako ja už milulej rok jsem 2× potratila unor a druhej v červenci vždy 6tt.od te doby se nam nedaři. Mam strach hlavne z toho až znovu otěhotním aby to zase nedopadlo takhle jsem strešně zoufala. měla jste nektera potraty a pak další už byl bez problémů? a berete nejaky vitaminy ja beru na předpis Acidum fulikum. vůbec nevim co mam dělat strašně se bojím že se mi miminko nikdy nepovede donosit ![]()
Já mám teda to samý co ty, sedí to i datumově. Zatím jsem otěhotněla vždy na 1.pokus, nevím, jak to bude potřetí, ale to je za dlouho. Já jsem si teda po 2.ZT vyžádala vyšetření. A přišli na příčinu, která se momentálně léčí a po přeléčení snad už mimino donosim. Kdybych na vyšetření nešla, potratila bych znovu. Takže já doporučuju - nech se vyšetřit - genetika, imunologie.
@Aja92 já měla to samý 2× psala jsem to na předchozí stránce. Do třetice se zadařilo, ale léčila jsem se.
@parketka čím jsi se léčila? a za jak dlouho jsi byla v pořádku?
@Izzz alergie na spermie - docházela jsem na imunobiologii a brala jsem Prednison pak myomy - hysteroskopie, odstranění myomů a trpěla jsem na záněty, které způsobovala těžká dysplazie děložního hrdla - takže jsem byla na konizaci děložního čípku.
@parketka a od zjištění problémů to trvalo jak dlouho do doby, než jsi mohla otěhotnět? Mě to totiž leze na nervy, že furt jen čekám…ale nic jinýho nezbejvá a díky tomu čekání a léčení se mimina dočkáme. Aaaaaaaaaaale je to na dlouho.
Ahoj holky, já jsem taky dvakrát potratila, jednou ve 4tt SP, a pak v 9tt žadna srd.akce.Pak jsem se na to vykašlala a řešila proč aby se to příště neopakovalo, na příčinu jsem také přišla dala se dohromady a dnes mám 5měsíční zlatíčko, které mi to vše vynahrazuje… ![]()
@Izzz no ve 30 letech první potrat pak ve 32 letech a to jsem se už začala léčit, ale všechno šlo postupně za sebou. Vždycky, když jsem si myslela, že už to můžeme zase zkusit tak přišla nějaká další jobovka takže nakonec jsem porodila v 35 letech. Ale jak už jsem tu psala nakonec mi řekli, že já děti mít nemůžu a půl roku na to jsem otěhotněla
takže se nevzdávat a nepropadat panice.
@Izzz jo a to čekání je strašný naprosto příšerný
to ti rozumim. Mě vždycky něco našli tak jsem se léčila nebo šla na operaci a čekala až to bude dobrý a ve chvíli kdy se ta věc spravila tak jsem se dozvěděla, že mám zase něco jinýho a zase čekala no hrůza.
@parketka
no tak to je šílený. Já doufám, že mám pouze vadu v tý imunitě…a že brzo budeme mít mimino. Je mi 28, tak snad to ještě stihnu do 30 ![]()
Já potratila třikrát během roku. Takže plodná jsem asi dost byla. V caru vše ok, genetika, imunologie. Jenže v caru dělají jen základní imunologii, po neuspěchu jsem si nechala udělat podrobnou imunologii v Plzni a příčina se našla. Tak doporučuji nechat si udělat genetiku, imunologii. Doktorka mi doporučila pivní kvasnice, kyselinu listovou, selen, zinek, hořčík, vitamím E, a anopyrin.To vše dlouhodobě a i po celou dobu těhu, jak otěhotním. Po revizích dostává děloha zabrat, tak něco na podporu. Já pila kontryhel, ted ho piju jen do ovulky. Nechci to nechávat náhodě, tak za týden jdu do IUI. Příští týden kontrala v caru, tak jsem zvědavá, jak narostou vajíčka a děloha, jak vypadá. ![]()
@moris mohu se zeptat na co přímo ti na imunologii přišli? a zda jsi byla u prof. Gallové? já jen že mám brát totéž co ty ![]()
Ano u prof. Gallové, ona je odborník. Můj lékař, mě tam posílal dávno, ale tady byli vyšetření v pořádku, i základní imunologie, tak jsem tam nechtěla jet. Až to tu doktoři vzdali, tak nebylo co řešit, jsem tam jela.Ale místo anopirínu mám Godasal.To je něco podobného. Kdy jsi tam byla?
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
@jbul no nevim s čim pojede do nemocnice? Že nebyl pozitivné těhu test jen si myslí, že je těhotná? Myslim, že jí akorát strašíš.