Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Amys Dělohu mám v pořádku je to i na ultrazvuku vidět. Mám jen jeden malý myom, ale ten nato nemá vliv. Akorát po několika letech až centru mi dortor řekl, že mám polycictické vaječníky a proto mám problém otěhotnět. Taky jsem po konizaci čípku. Opravdu začínám věřit na ty záněty, protože v pitevních zprávách bylo psané, že tam proběhl zánět.
@parketka Neboj nepoložilo, teda jestli je touha po dítětí velká tak tě to spíš nakopne do dalšího snažení. Já jsem byla spíš vždy strašně naštvaná na celý svět a nepatřím k lidem co něco vzdávají. Hlavně si vždy říkám, že jestli mám dělohu ok, tak to dítě jednou bude a je jedno jak se to povede. Naštěstí i teď je přirozeně. Jsem ve 12t.Dnes volal genetik že screening mám OK a nehrozí nám downův syndrom.Jsem opravdu šťastná, že jedna třetina těhu je v pořádku, ale ještě mě čeká větší část.
@ingrid1977 tak ti ze srdce přeju ať se to konečně vydaří a možná je na čase opustit diskuze v sekci - těhotenství se špatným koncem a přejít do diskuzí těhotenství ![]()
@parketka Děkuji.
Tady jsem jen koukla a chtěla jsem vás všechny tady povzbudit a dodat kus síly do dalšího snažení. Navíc ještě nemám vyhráno, takže ještě stále koukám co všechno dělají doktoři s vámi a co za testy dělali mi. Snažím se stále být nadvěcí, aby mě když by to zas nevyšlo netrefil šlak.
Přeji všem moc síly, štěstí a brzy//!
@ingrid1977 Tak to přeju hodně štěstí a aby se ti povedlo se nestresovat ![]()
Ahoj holky, tak jsem vás četla a bohužem patřím mezi vás…
Bude mi 22 a už se snažíme rok…v dubnu jsem měla silnou angínu (40 horečky, blouznění, kašel atd) a pak mi nepřišla ms a tak jsem šla na gydnu kde mi potvrdila těhotenství. Byla jsem ráda a sama doktorka říkala, že se rozhodne v následujících měsícich jestli se to udrží. Když jsem šla na kontrolu, tak v 6+3 jsme zjístila, že mám zamlklé těhu. Musela jsem na revizi a 3 mesíce se nesnažit. Začala jsem brát femibion a magnosolv…Nakonec se nám zadařilo v říjnu, ale začátkem listpadu jsem samovolně potratila v 5 týdnu. Doktorka mi ale řekla, že to mám brát jako zpožděnou ms a tak jsem dokrvácela a v prosinci jsem zase našla dvě čárky…Doktorka mi nasadila ještě duphaston a vše bylo o. k. krásny srdíčko, pěkně rostlo a já měla radost…bohužel ale jen do 11 týdne, kde mi doktorka řekla, že nemáme srdíčko a protože už mi hrozil zánět tak jsem musela na revizi…ted mě čeká vyšetření a celkem mě to děsí a snad se jednou zadaří a budu štastná těhulka a pak maminka…
jen mám dotaz. když jste šli na tu genetiku, imunologii atd museli jste se chránit aby jste neotěhotněli?
@ywettka16 no chránit se nemusíš to je tvoje věc, ale mě to bylo doporučeno - abych počkala na výsledky vyšetření a případnou léčbu protože, když bude někde problém tak zbytečně budeš zase prožívat potrat a ty jsi hodně mladinká tak těch pár měsíců navíc určitě vydržíš ![]()
Ahoj,
já jsem o miminko přišla dvakrát vždy nakonci třetího měsíce-zamlklé těhotenství a nakonec jsme se dočkali dvojčátech, a určitě i u vás vše dobře dopadne.
Chránit se nemusíš to je vaše věc, ale já se chránila, chtěla jsme znát výsledky a předejít třetímu potratu, neb by bylo hrozně psychicky.
Za sebe mohu doporučit nech si zkontrolovat šťítnou žlázu, u mě se přišlo na autoimunitní onemocnění, kdy mé tělo se snaží štítnou žlázu vypudit, měla jsem desetkrát zvýšené hodnoty než je přípustné a bylo mi řečeno, že to mohl být právě ten důvod, proč se nepovedlo.. držím palce, chlácholit a utěšovat tě nebudu, vím
jak bylo mě, když mě každý utěšoval. Hlavu vzhuru
denisa
Ahoj mám stejný problém
už 3krát jsem potratila..Když jsem otěhotněla poprvé, byl to necelý rok po vysazení HA, bylo to nečekaný, vidět ty dvě čárky na testu
běžela jsem hned k dr.ale ta tam nic neviděla..tak jsem šla zklamaná domů a zároven naštvaná..dokonce se mi udělalo i blbě, rozhodla jsem se pro zmněnu doktora..Ten mi těhotenství potvrdil, ale HCG moc nestoupalo a každou kontrolu to bylo nic moc už od začátku-závěr? ZT..šla jsem na revizi..pak jsem znova otěhotněla v 6nedělí, měla jsem strašnou radost a říkala jsem si, že ted to bude dobrý, ale nebylo, mimi tam bylo, ale ani v 9tt nebylo srdíčko, takže zase revize..Pak jsem si nechala od dr. předepsat HA brala jí jen tři měsíce, bylo mi zní hrozně zle, tak jsem jí vysadila a že si prostě dáme pozor..Ale alkohol dělá své
a já ani ne po půl roce znova otěhotněla byl to šok a nejdřív jsem byla zklamaná že jsem blbá kráva že ještě ani nemám výsledky z imunologie, infekce, genetiky kam mě dr. poslal.
.Šla jsem na kontrolu mimi tam bylo! ale nebylo srdíčko, měla jsem hroznej strach a chtěla jsem aby to už bylo v pořádku..další ko už bylo i srdíčko
měla jsem strašnou radost..dr.mi předepsal utrogestan a prednison…a já si užívala těhotenství…ale začala jsem špinit..proběhli kontroly doktoři tam nic neviděli vše v pořádku..pak jsem po jedné z kontrol začala krvácet
a 25.12.2012 potratila
pěknej dárek k Vánocům..a svátky strávené v nemocnici..Jinak výsledky z infekce mám v pořádku a i z genetiky ted ještě mě čeká imunologie v Plzni kam teprve pojedem..Už to chci mít zasebou..Opravdu kdo to neprožil tak neví..a to je mi teprve 21 let ![]()
Ahojky…mám podobný problém. Na začátku roku jsem vysadila HA a hned v březnu jsem našla //, neuvěřitelná radost, že to vyšlo takhle brzo. V 6. týdnu jsem začala špinit a na UTZ na pohotovosti mi pouze sdělili, že je to ZT a poslali mě na revizi, měla jsem přijít druhý den na lačno. Druhý den ráno byla na pohotovosti jiná paní doktorka a řekla mi, ať jdu domů, že to odejde samo, že zákrok je zbytečný zásah do těla. Tak jsem to obrečela a samovolně potratila. Jaká byla radost, když jsem v červenci opět našla //. Bohužel po týdnu mě přešly všechny příznaky, HCG bylo nízké a na UTZ nic, tak už jsem doma jenom čekala, kdy to přijde a přišlo. Tak jsem šla k dr. co s tím budeme dělat. Poslal mě na genetiku, imuno. Měli jsme doporučeno se chránit a dodrželi jsme to. Celé vyšetření se táhlo půl roku. Výsledkem bylo, že mám mutaci, kterou mi ale hematoložka nepotvrdila…takže ve výsledku jsme asi zdravi
Pak jsem měla jít ještě na odběr ovulačního hlenu, kam jsem dorazila, ale ovulace nebyla. Tak mi paní doktorka řekla, že mám přijít za měsíc. Samozřejmě nutnost vyvarovat se nechráněného styku před oběrem (tj. v době ovulace). Tak jsem poprosila, jestli bysme toto vyšetření neodložili, že to zkusíme ještě jednou a uvidíme. Kdyby to nedopadlo, tak budu absolvovat ještě toto vyšetření. A výsledek mám v podpisu
Zadařilo se nám hned…ale jsem pořád nervózní a furt se bojím, že to zase nedopadne…do dneška vlastně nevíme, důvody proč ty SP nastaly. Jediný co je jinak, dostala jsem od dr. duphaston a beru od ovulace 2× denně, při potrvzení těhu už 3× dennně. ![]()
@ywettka16 Ahojky,já byla těhotná třikrát, vždy zamlklé těhu a revize. Pokud se to opakuje, je dobré pátrat po příčině. Na imunologii když půjdeš na krev bys neměla být těhotná, jinak se jim zobrazí jiné výsledky. Asi to to hcg ovlivnuje.Tak pokud se tam objednáš, snaž se být netěhu
.At máš veškeré výsledky a můžeš se pak snažit. Asi by ti to ani nedělali, kdyby bylo podezření na těhu, bylo by to zbytečné. Člověk chce otěhotnět co nejdřív, ale je lepší si nechat vše zkontrolovat. Někdy pak stačí malá pilulka na ředění krve a mohlo být i mimčo. Tak to dopadlo u mě. ![]()
Ahoj holky ach jo, myslela jsem si, že jsem vyjímka je 23 a mám za sebou 3 zt ale vidím, že je vás tu tolik mladých já se teď rozhoduji zda se začít snažit nebo ne, ale psychika mi to nechce nějak dovolit
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
@ingrid1977 no to je strašný to by mě položilo. Teď jsi teda znovu těhotná a v kolikátém už jsi?