Dva i více potratů za sebou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
parketka
17.1.13 10:41

@Izzz tak to jsem měla asi stejný spermie mohla oplodnit vajíčko, ale jak vzniklo embryo tak se můj imunitní systém zbláznil a ničil ho jako něco cizího. Jenže ono ve výsledku u mě možná těžko říct, která z těch věcí byla příčinou.

• Citovat
  • Upravit
16906
17.1.13 10:45

@Amys já otěhotněla 2× na 1.pokus a taky mám alergii na spermie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
17.1.13 10:47

@Izzz Neděs mě :( Ačkliv já teď hlavně musím potratit, aby mě nehnali na revizi. Dalo mi takové práce doktory přesvědčit, že to fakt chci zkusit bez ní. Ale pořád jen bolesti a nic se neděje. Piju maliník po litrech. Je to divný pocit být a nebýt těhotná, ach jo, ať už je to za mnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
parketka
17.1.13 10:50
@Amys píše:
@Prcíček Prosímtě, z toho, co píšeš, předpokládám, že taky nemáš problém s otěhotněním. Přeléčovali vás nějak v Podolí a nebo vám dovolili se hned začít snažit a jen doporučili ten prednison? Já ho teď naposled brala, ale jen naslepo od 8 nebo 9tt, protože pořád nebylo srdíčko a vyvíjelo se to hrozně pomalu (ale vyvíjelo!!! vůbec nechápu doktory, kteří hned v 7tt pošlou ženskou na revizi, že není srdíčko :zed: ) a všechna ostatní vyšetření byla v pořádku, chybělo jen to imuno, takže to můj gyndr prostě zkusil, ale už bylo nejspíš pozdě, takže nestihl „zabrat“ :(

Je to dotaz sice na prcíčka, ale taky jsem brala Prednison z Podolí. U nás to probíhalo tak, že jsme šli na prohlídku oba s manželem - než tě objednají trvá to měsíc a než jsou výsledky tak je to další měsíc pak jsem brala ten prednison tuším 3 měsíce (ale nejsem si jistá) + teda zákaz sexu bez kondomu a pak zase na kontrolu a teprve se to mohlo zkoušet a když jsem otěhotněla tak znova na kontrolu a Prednison jsem mohla vysadit až v 15.tt

• Citovat
  • Upravit
parketka
17.1.13 10:57

@Amys jo tak to tě musim podpořit a držim palce ať se vyčistíš sama. Mě dělali revizi 2× pak ještě myomektomii, 3× hysteroskopie a měla jsem pak hrozný srůsty a naprosto strašněj porod.

• Citovat
  • Upravit
10486
17.1.13 11:05

Holky a cvičíte nebo jste cvičila některá z vás Mojžíšovku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
17.1.13 11:05

@parketka Já měla revizi v červnu. I sama doktorka v Podolí řekla, že je to moc brzo za sebou a nakonec jsme společně dali dohromady alternativu. Dala mi léky na stahování dělohy, které mám začít brát hned, jakmile začnu krvácet. Ona i gynekolog mi právě vysvětlovali rozdíl mezi spontánním potratem v 6tt (který mám taky za sebou) a v 11tt, který mě čeká teď. V tom 6tt to odejde všechno najednou, takže děloha dostane impuls a začne se stahovat a zatáhou se i cévy, které slouží k vyživování plodu. Jenže v 11tt už je sliznice narostlá takovým způsobem, že se to nevypudí najenou, ale odchází to po kouskách, takže hrozí, že se ty žíly neuzavřou a nastane velká ztráta krve. Jenže co jsem si zjišťovala, tak v zahraničí se revize ani v takovém to stádiu těhotenství nedělá a normálně se to nechá odkrvácet, takže jen u nás se automaticky dělá revize a kdybych se nezeptala mezi řečí, jestli by to nešlo bez ní, tak mi to nikdo ani nenabídnul :? Mám tedy za sebou předoperační vyšetření, abych byla kdyžtak připravená a musím jezdit na kontroly, tak doufám, že to začne dřív, než přijde pondělí. Já na tu revizi fakt nechci :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
17.1.13 11:07

@marinka5 Necvičila jsem, ale cvičila jsem pilates. To taky poměrně uvolňuje, když se to dělá správně. Jinak teda kromě kontryhelu doporučuju ještě VZ čaj. Je to podobné Jonášově směsi na podporu otěhotnění. Když to dáš do googlu, tak by vám ho to mělo najít na jednech stránkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
parketka
17.1.13 11:08

@marinka5 já se chystala, ale nestihla.

• Citovat
  • Upravit
10486
17.1.13 11:10

Já už jí právě cvičím rok, tak mě zajímalo jestli někomu z vás po potratech třeba pomohla :think:

@Amys na ten čaj kouknu, já dřív pila kontryhel, ale bez výsledku, myslím, že mi pomohl tak možná na sliznici víc ale na nic :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
17.1.13 11:14

@marinka5 On pomáhá hlavně na sliznici a měl by být protizánětlivý. Ale pozor, říká se, že může oddalovat ovulaci. Já mám ten VZ čaj doma a zadařilo se hned, jak jsem ho začala pít (hned ten cyklus) a mně ho poslala kamarádka, které pomohl dokonce dvakrát a i jejím kamarádkám a taky docela rychle. Já to považuju za zázrak. Moc totiž na takové věci nevěřím, ale asi na tom něco bude, no… A ty bereš ještě nějaké léky (utrogestan či něco podobného)? Určitě jsi to tu psala, ale já to před chvílí četla všechno najednou a tak si nic nepamatuju :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
17.1.13 11:18

@Amys Vše mám v podpisu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
17.1.13 11:20

@marinka5 Jo ale to ho sem nesmíš zapomenout dávat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
17.1.13 11:21

@Amys :mrgreen: no jo občas zapomenu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
17.1.13 11:28

Moris, děkuji taky doufám, že to opravdu tentokrát vyjde.Je pravda, že to byli strašné chvíle, ale díky touze po dítěti jsem to nevzdala.Na hematologii mi napsal žádanku gynekolog, když zjistil, že na genetice mi vyšel výsledek poruchy mutace toho genu. Momentálně na srážlivost nic neberu, ale každý měsíc jdu na odběr a jak hematolog zjistí, že je něco špatně dostanu mini heparin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty