Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Takhle mi notebook prolili děti šťávou, půl litrem. Klávesnice stála ve vodě a on to vzdal. Pak ještě naskočil, ale nakonec to vzdal úplně, i když ho chlap hned vysušil, rozebral a vyčistil. Děti to málem nepřežili taky, pc jsem měla teprve necelé dva roky. ![]()
Já jsem si taky vylila do notebooku čaj a nepřežil to. Zkoušela jsem ho dát i do servisu a technik říkal, že pokud ho nepřivezu do hodiny, tak se obvykle už nezachrání..
@janulka15 píše:
Ahoj, dítě mi vylilo do klávesnice notebooku přesnídávku. Vše jsem vytřela a vysušila. Přežije to? Nemáte někdo zkušenosti? Díky.
mě ho malá polila kafem a ten teda bohužel nepžežil…hned jsem ho utřela a normálně běžel dál, ale ráno už jsem ho nenastartovala…měla jsem ho i na opravě a prý odešla základová deska a oprava se nevyplatila…měla jsem ho tři měsíce ![]()
Musí se okamžitě otočit a dát vyschnout aspoň na dva dny, občas obráceně pomačkat klávesnici a modlit se, aby to přežila klávesnice a nedoteklo to dál. Rozhodně okamžitě vypnout a nezapínat!
Ahojky, tak mě kluk vylil šťávu do noťasu, jediné v tu chvíli co jsem udělala bylo, že jsem ho otočila, nechala to vytéct, vysušila ručníkem, pomačkala klávesy a jel dál… Funguje dodnes, akorát asi za dva dny přestala nula a devítka (jakože „í“ a „é“)… ![]()
PS: Horší než šťáva jsou dětské ručičky, které rády odlamují klapky na klávesnici
![]()
Já si takhle do noťasu vylila colu… přežil to, až na jednu klávesu (o). A při snaze o vyčištění okolních, protože začal chvíli po prolití plesnivět, jsem zrušila další dvě (i, v). Tekže jsem si k noťasu musela dokoupit externí klávesnici
A dílo zkázy po pár letech dokonal kluk, který vyndal zbytek písmenek.
Syn do notebooku načůral a už to nerozchodil. Nebyl v té chvíli úplně vypnutý, takže asi zkratoval. Sušila jsem ho dva dny, ale nedal se už vůbec zapnout. Naštěstí ho muž při koupi pojistil (dostala jsem ho k Vánocům), takže se nám cca 75% částky vrátilo.
OT - Tak já taky vylila víno.. A rozchodil to.. Ale natvrdo jsem ho vypnula, vyndala ihned baterku. Prý jsem udělala jen dobře
Pak jsem ho celý rozmontovala, vyčistila to co se smí vyčistit lihem a destilovanou vodou, cca týden nechala schnout a pak smontovala (jeden malej zbytečnej šroubek mi zbyl
) a funguje - už přes rok ![]()
Přesnídávka je trochu jiné konzistence, tak snad nezatekla nijak dovnitř
Myslím, že to přežije ![]()
Pomoooc!!! Jsem kr.ava vsech kra. v. Cely kafe primo do klavesnice.
No nenapadlo mi nic jinyho nez bezet ke drezu to vylejt ze jo. Tim padem to zateklo dovnitr. Notas jen tise zasevelil, asi se loucil a konec. Mam ho otocenej klavesnici dolu pod topenim. Co ted?
Mam zkusit tu ryzi? ![]()
A vyndat baterii, pokud tedy jde. Kvuli možnému zkratu. Ale nejspíš bude potřeba kompletní vyčištění v některém servisu, ale to nezaručí, ze bude v pořádku
. Teda to je fakt pech ![]()
@Pincenza píše:
Pomoooc!!! Jsem kr.ava vsech kra. v. Cely kafe primo do klavesnice.No nenapadlo mi nic jinyho nez bezet ke drezu to vylejt ze jo. Tim padem to zateklo dovnitr. Notas jen tise zasevelil, asi se loucil a konec. Mam ho otocenej klavesnici dolu pod topenim. Co ted?
Mam zkusit tu ryzi?
Huuf, nech ho proschnout, zavolala byvh si na servisni linku, at ti poradi a uvidis. Jestli notas, tak to muze byt hodne blby…
@Pincenza manžel takhle nalil taky kafe do noťasu - noťas by i fungoval, ale trefil tím nějakou část, kde se to propojovalo na obraz - a obrazovka už nefungovala - takže s jiným náhradním monitorem byl ok, ale výměna u toho typu by stála víc než novej, tak se koupil novej - takže určitě bych to nechala vyčistit a zhodnotit v servisu, nebo někým známým v oboru (pokud máš)
záleží kam to nateklo - třeba bude ok
Pokud ti do 12hodin budou fungovat všechny tlačítka, tak ok