Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@unuděná S tim nesouhlasim. Kdyz vezmu jeden den Lebu, jiny den Trojmesti, dalsi den vylet lodi, drobne vylety na domek vzhuru nohama apod. Jeden dlouhy vylet do Malborku (ano, je to daleko, ale stoji to za to). Mrknout na Hel.
Ubytko jsme rezetvovali tak nejak v dosahu.
@cecetka přesně máme v plánu i přesun a výlety a to i celodenní lodí. Bereme to i kvůli počasí může klidně 4 dny pršet a to je pak o ničem. Dlouhé lezeni na pláži neplánují koupat se můžeme doma v bazénu a na podzim letíme ná kypr. A hlavně chceme vypadnout doma ze stereotypu a za me 3 týdny super. I kdyby jsme se měli jen courat s detma po pláži stavět hrady s písku a večer zajít na večeři nebo relaxovat na terase.
Tak náš tříleťák dál než metr do moře tam nevlezl, ale miloval to tam. A já taky ![]()
Příspěvek upraven 14.06.19 v 16:30
Naše děti se třeba v pohodě koupají i ve vodě 18st, takže Polsko je pro nás kafíčko
Dokonce pro srandu vlezly v květnu do venkovního bazénu o teplotě 11st, ale to teda ječely ![]()
Holky, co kdybychom si tady napsaly, co kdo doporucuje? Jak vylety, tak restaurace, jidla apod.? Kde parkovat nebo kterym autobusem ci vlakem si nekam dojet. Mozna zrovna do Helu by to z Wladyslawowa bylo vlakem i rychlejsi. Nevim ![]()
My jeste zadny plan nemame, jedeme az 14.7. do Jastrzebnej Gory. Chteli jsme do Karwii, ale vyhlednute ubytko nevyslo. Tak to bude JG. Takze momentalne nas zajima vse od Leby na vychod ![]()
@cecetka my jedeme na opačnou stranu k Německu neb to máme nejblíž takže typy nedám. a ubytko jsme bookovali v prosinci a docela me překvapilo že ty pěkně apartmány jsou i takto brzo dost probrane. Máme to bez jídla ještě nikdy jsem takovou dovcu neměla ale plánujeme chodit na jídlo a ochutnavat místní speciality. Beru jenom kompakt. gril třeba na nějakou rybu večer. budeme mít kousíček pekarnu tak plánujeme ráno tam zabehnout pro teplé pečivo a poláci mají pečivo koláče atd moc dobrý. A pokud se nám tam bude líbit tak příště dáme asi také tu Lebu. Ale od nás to je prostě kus cesty.
@cecetka píše:
@unuděná![]()
![]()
![]()
Holky, co kdybychom si tady napsaly, co kdo doporucuje? Jak vylety, tak restaurace, jidla apod.? Kde parkovat nebo kterym autobusem ci vlakem si nekam dojet. Mozna zrovna do Helu by to z Wladyslawowa bylo vlakem i rychlejsi. Nevim
My jeste zadny plan nemame, jedeme az 14.7. do Jastrzebnej Gory. Chteli jsme do Karwii, ale vyhlednute ubytko nevyslo. Tak to bude JG. Takze momentalne nas zajima vse od Leby na vychod
Hele, já si plánovala taky výlet vláčkem na Hel, a pak jsem viděla toto video a znejistěla jsem (byli jsme tam s dětmi 2 a 4 a netroufla jsem si s nimi čekat na další vlak apod.), tak jsme volili loď z Gdyně. Ještě bez dětí jsme tam byli s manželem autem, ale to jsme jeli mimo sezónu a silnice byly skoro prázdné. Od Leby na východ se nám líbilo: maják u Osetniku (tam byly i liduprázdné pláže - resp. pobřeží), rozhledna Kaszubskie oko, ústí říčky Piasnica u města Debki (tam mimo sezónu dokonalý ráj, v sezóně po pár letech jsem byla lehce zklamaná počtem lidí, ale i tak si to děti užily - jen doporučuju repelent, v těch meandrech bylo dost komárů). Moc hezká pláž je u města Bialogora (hodně široká a krásně jemný bílý písek), projížďka lodí po kanálech v Gdaňsku, hodně zvláštní bylo být na Westerplatte (tam začala druhá světová válka, tam jsem byla jako bezdětná, a když jsme se do Gdaňsku vrátili s dětmi, tak jsme si při té vzpomínce znovu uvědomili, jaké máme štěstí, že žijeme v době, v jaké žijeme, ale už jsme tam podruhé nešli). Chtěli jsme i ústí řeky Visly, ale tam už jsme se nedostali, stejně jako už nám nevyšla Krynica Morska (manžel se chtěl podívat do Ruska, kousek za Krynicou začíná kaliningradská oblast - z Trojměstí jezdí i trajekty do Kaliningradu, ale to musí mít člověk platné vízum do Ruska).
Ať se vám dovolená líbí.
Edit: odkaz nefunguje, prostě je to video, kde ve Wladyslawowo čekají neskutečné davy lidí, které se začnou cpát do vlaku horem dolem, zkus zadat na youtube TLK Hel - Kraków we Władysławowie
Prosím ještě o info. Když pojedu od Ostravy k Helu, potřebuju nějakou polskou dálniční známku? A jak to mají Poláci s eurama? Můžu platit i touto měnou, nebo spíš jen zlotýma?
@zrcadlo A v kterou dobu doporucujete jet, abysme se vyhnuli zácpě? Říkala jsem si že vyjedeme ve tři ráno, abysme na Hel dojeli kolem oběda. Ale kdesi jsem zas četla, že takhle uvažují všichni, tak nevím ![]()
A co ubytování přes booking? Ceny jsou sice dost vysoké, ale zas když tam zavolám sama, nebudeme si rozumět, bo já umím polsky leda Miluji tě, ale to mi bude prd platné
A jet na slepo je docela risk.
@Romilda píše:
@zrcadlo A v kterou dobu doporucujete jet, abysme se vyhnuli zácpě? Říkala jsem si že vyjedeme ve tři ráno, abysme na Hel dojeli kolem oběda. Ale kdesi jsem zas četla, že takhle uvažují všichni, tak nevím
A co ubytování přes booking? Ceny jsou sice dost vysoké, ale zas když tam zavolám sama, nebudeme si rozumět, bo já umím polsky leda Miluji tě, ale to mi bude prd platnéA jet na slepo je docela risk.
Já jezdím z jiného směru (přes německé dálnice a pak po pobřeží, takže cestu po polských dálnicích neznám a neporadím). Ubytování jsme vždycky řešili víc než půl roku dopředu s možností storna, takže nabídka byla široká a za různé ceny. Už jsem tu psala, že pokud chce někdo jen pokoj na přespání, tak ubytko sežene na místě (my jsme zmlsaní, máme požadavky oddělených ložnic, lokalitu bez hlučného hotelu nebo kempu v sousedství apod., takže vybíráme dlouho a dostatečně dopředu).
Dnes domek góre nogami ve Wladyslawowu (11 zl za osobu, prohlidka 10-15 minut maximalne) a pak koupacka v Jastrzebiej Gorze ![]()
Ach jo, nechce se mi nacist fotka ![]()
@cecetka my odjíždíme v pátek na 3 týdny. Výhled počasí vypadá dost slibně. Jaký je moře teplota?
@jopo Pocasi tak akorat. 20 stupnu, skoro jasno. Voda studena
ale lidi se koupaji. Plaze jsou plne.