Polské pláže

Napsat příspěvek
Velikost písma:
49
11.8.19 22:48

@jopo
Jezdíme po dálnici přes Německo až do Prahy.
Určitě ji vyzkoušej tu žehličku, jen aby to skvěle fungovalo, chtělo by to používat jejich výrobky jak prací prášky, tak i aviváže. A pak to je super. Prádlo krásně voní a je měkoučký. Oni mají vůbec bezva výrobky, letos mi je doporučila kamarádka, a už domů nic jiného nechci. ;) Škoda, že jsme si minuli, mohli jsme užít společný večer. Třeba to vyjde příště. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
19.8.19 03:02

Ahoj, nestihla jsem před odjezdem poděkovat za odpovědi ohledně placením kartou, tak dodatečně moc díky! :mavam: Využili jsme hodně, takže hotově jsme vlastně platili jen takový věci jako zmrzlina, gofry nebo nějaký suvenýry u stánku. Už jsme i doma a v Polsku u Baltu teda super dovolená! Náramně nám vyhovovalo počasí i cesta (jaký rozdíl oproti těm kolonám na jih!). Nebyly takový tropy a přitom příjemně na koupání, děti si užily moře a stavění staveb z písku až až a stejně tak to bylo fajn na výlety. Taky jsme zbytečně šli na schody na Kawca Góru, bohužel jsou zespodu zavřené, ale je přístup na vyhlídku shora, z ulice Campingowa. Zato kousek od těch schodů je na pláži Smažalnia ryb na Kutrze a tam měli naprosto vynikající smažené ryby :lol: Objeli a obchodili jsme si Wolinský národní park, prošli Wolin a zašli do Skanzenu Vikingů a Slovanů (doporučuju, pro toho, kdo má rád historii a zejména „živou historii“, to je ráj), prochodili Miedzyzdroje křížem krážem (molo nemá, zvlášť na večerní vycházky, chybu), pěkná byla vyhlídka Gosan, pořídili jsme ceněné wander card do turistických deníků :mrgreen: Byli jsme na plavbě na Vikingské lodi. Zajeli jsme si i do Svinoústí, tam jsou taky pěkný vycházky k majákům a zajímavé jsou vojenské pevnosti (zvlášť Fort Aniola, kde si děti můžou zkoušet vojenské a válečnické vybavení a oblečení od Vikingů až po druhou světovou válku, tam se děti vyřádily slušně :D ). No týden utekl a zdaleka jsme nevyčerpali všechny možnosti, co dělat. Pak jsme se přesunuli ještě na Rujánu, tam taky hezký, ale to je zas do jiné diskuse :-) Jenom mě tam překvapilo po praktické stránce, jak málo místa je na parkování u jednotlivých penzionů a apartmánových domů a jak úzké uličky - auto doslova na autě. Ještěže jsem tam nebyla bez manžela, protože s naším autem bych tam já vůbec nezajela (a hlavně nevyjela!). A kdo jedete přes Německo, udělejte si cestou zastávku u Drážďan na zámku Moriztburg - natáčela se tam pohádka Tři oříšky pro Popelku ;) Koho ještě čeká dovolená, užijte si ji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
19.8.19 14:06

@zzpet velice obsáhlé nám se tam strašně líbilo děti se těší že se tam vrátíme. Už máme i naplánovány termín na příští rok. Každý den koukám na webkameru na molo. Holka ma po plnou hlavu copanku a stále drží. Gofry no dala bych si hned. To parkování máš naprostou pravdu. Kde jste byli ubytování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27101
19.8.19 17:06

Holky, ja si v praci dala jako pozadi do PC prvni fotku Baltu, co jsem poridila hned po prijezdu a nemuzu se na ni vynadivat. Ja se uz tesim na pristi rok :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
19.8.19 17:52

@cecetka taky mám na ploše moře ale s dětmi a před mini nápis 2019 Miedzyzdroje. Dnes jsem se dívala na letecké zájezdy na léto 2020 jen tak pro info a uzavřela jsem to s tím že jezdit z vedra do vedra za 65tis. na týden to neeee a za tu cenu pojedeme radši polsko. Vypadá to na Dziwnov přímo na pláži nově postavený apartmanovy dům. Bohužel jen 2 týdny vic dovolené mít nebudu. A na jih zase az podzim nebo vánoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
19.8.19 17:55

@cecetka ten balt je jako droga ja mam sjezdeno kus světa a i pres to je snad balt top. Nevím jestli to je tím ze to byla první dovolená s dětmi :think: uvidíme po kypru co na to děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
19.8.19 18:40

@zzpet
Taky jsme si to s manželem užili, počasí nakonec vyšlo parádně, prošli jsme pláž až skoro nakonec z obou stran, ale tam co jsou ty schody na Kawcza Góru, tam pak jsou dál dost kameny, chtěli jsme dojít až úplně na ten cíp, ale zas ta cesta zpátky, nás trochu odradila, ten den jsme nachodili 30000 kroků. Druhý den to vzali, zas na druhou stranu, chvíli po té promenádě a pak přes pláž. Za celý týden jsme to spočítali na celkem 113km. Taky jsme ty schody vzali zeshora a byl krásný výhled až na Německo. Molo bylo nádherné i tam živě zpívali, i na náměstí. Pokaždé nějaké akce, jen byla škoda, že jsme si až poslední večer všimli, že pod molem je diskotéka, mohli jsme si i zatancovat. Ale to jsme si pak vynahradili v jedné hospůdce, chlapeček tam začal tancovat, tak jsme se s ním vyblbli taky. :mrgreen: Byla tam výborná nálada a hráli super písničky. Jinak tam mají krásné ty Balticke miniatury. Letos jsme se spíš flákáli po plážích a koupali v moři a jedli ryby, nám moc chutnali ty z těch udíren, v té Smažalnia ryb Kutrze, dali jsme si rybí špízy a byli luxusní. My objevili krásy Polska u Baltu minulý rok a myslím, že u něj už zůstaneme. Líbí se nám tam moc. Nejraději bychom se tam ještě sbalili aspoň na víkend. Ale opravdu tam začíná být čím dál víc Čechů. Jako ne, že by mě to vadilo, to zas ne. :) Ten Moritzburg je opravdu nádherný i já doporučuji. Jen ten střevíček mají na těch schodech nějaký velký, ne!? Mám 41 velikost a byl mi volný. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
19.8.19 18:44

@jopo
Jooo tak na webku taky furt koukáme, mají tam i 5v1 kameru z toho Baltic Amber hotelu, takže stále sledujeme a vzpomínáme. :srdce: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
21.8.19 09:48

@Fíková ahoj, mám na tebe dotaz je v Mielnu nějaký přístav kde je možno si koupit plavbu lodí třeba pirátská loď nebo nějaká okružní plavba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7754
21.8.19 09:54

@jopo popravdě nevím, :oops: my jsme po Mielnu moc nechodili, lezl nám na nervy ten polskej cirkus. :lol: Navíc plavby nás zrovna moc neberou, takže jsem po tom cíleně nekoukala. Ale v Kolobřehu u majáku ty lodě jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
30.8.19 09:30

@Adnel ahoj, teď jsem se dívala na webku a naprostý luxus. Prázdniny končí a na pláži klid a pohoda. Ja bych jela hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
30.8.19 11:50

@jopo
Ahojky, tak my taky koukáme, ale máme spoustu práce, rozdělané 4 stavby, chjoooo. :roll: I měl manžel pokušení, že se na vše vykašlem a jedem na týden… :mrgreen:
Byli tam nedavno známí od 17.8. na týden a prý taky luxus, každý den v moři. Byli poprvé a moc je Balt uchvátil. ;)
Uvidíme jak zvládnem příští rok se vzpamatovat, manžel z operace a já jak mi nemoc dovolí. Rádi bychom tam zas strávili dovolenou. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
30.8.19 13:37

@Adnel my to taky dřív nedáme. Ja si vzala teď 2 dny volno a právě gruntuju pokojicek kluk půjde do třetí a holka do první. Myslím, že máme před sebou rok „masakr“. Ale když se podívám na webku, mám hned lepší náladu. A doufám, ze bude v provozu i v zimě. Docela jsem zvědavá, jak to tam v zimě vypadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
30.8.19 16:27

@jopo
Určitě je mají, koukali jsme na ně i v zimě. Ještě jsem našla jednu kameru z toho hotelu Amber Baltic. Tady máš odkaz: http://miedzyzdroje.tv/…iedzyzdroje/ ;) 8) :mavam:
Jj to věřím, to není možný, že už je to 21 let co šla moje dcera do první třídy. Hrozný jak děti nám stárnou. :mrgreen: Ale určitě to zvládnete. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí