Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@cecetka díky ideální nesnasime triky i k moři letíme az na podzim a polsko jedeme poprvé už pomalu balim a těšíme se všichni.
Dnes Gdynia. Bitevnik Blyskawica, Muzeum namornictva a lod Dar pomorza. + obri kolo (krasny rozhled na pristav). Bohuzel obri akvarium jsme zavrhli - fronta tak na hodinu 😵 Misto toho jsme sli na dobry obed ![]()
Momentalne prsi. Uvidime, jak bude zitra.
@cecetka jeee díky za info. U nás cestovní horečka nabírá. Průběžně chystám kupicky s oblečením dokoupeno už mám vše. Teď jsme s chlapem plánovali výlety. A padla teda mimo otázka, jestli tam jsou komáři? Tak jsem mu říkala počkej zjistím.
Tak uzivejte dovolenou a zase napiš.
@jopo Zatim se tady neobjevili. Ale „antimuchylin“ mame sebou vzdy ![]()
Co musim pochvalit, je velice dobra kava. At uz v kavarne nebo u pojizdnych stanku.
Taky me prekvapilo, ze ceny nejsou s primorskou prirazkou. Nesnazi se na turistech vydelat za kazdou cenu. Turistu je tady tolik
ze se obchodnici bez problemu uzivi. Snad cele Polsko je prestehovane na sever
![]()
@cecetka tak káva potěší neboť ja si teda hodně vybírám a teda žádný jídlo nebereme, ale říkala jsem, ze si musím jít koupit s sebou kafe.
My tedy jedeme na úplně druhou stranu než vy, výlety máme cca rozplanovane ubytko máme na kraji města tak doufám že to bude i na pláži volnější. Jinak jsem koukala na ten dům vzhůru nohama to je nějaká jejich specialita to je snad po celým polsku. Jinak dovolena na baltu se teď objevuje snad v kazdym časopise o cestování. Tak uzivejte a večer zase napiš co jste dnes podnikli a co počasí.
@jopo Vcera jen mensi muzeum voskovych figurin, dobry obed (pro 3 za cca 350 korun) a pak az do vecera plaz. Byly velke vlny, tak se synovi nechtelo z plaze.
Dnes to zatim vypada na jasnou oblohu. Tak asi jen plazovani. Pokud by se pocasi zhorsilo, zajedeme na poloostrov Hel. (To budou nervy v te kolone aut
)
@cecetka jsi úžasná, díky za info. Voskove figuríny máme též na seznamu a ještě park miniatur plus oceanariun výlet lodí + pirátská loď máme zamluveny kola. Cena jídla teda super za to se u nás nenají skoro ani jeden. Taky chcem chodit asi na oběd a večer si uděláme asi grilovacku ryby nebo maso a zeleninu. Je sbaleno auto pripraveno. Teda ty vlny me prekvapily ja myslela že je to spíš nez vln. Koupila jsem 2 sady kybliku s lopat do písku to bude neco pro děti plazpvy stan a těším se, ze si někdy pronajměte plazovy koš. A počasí na celý příští týden vypadá dost slibně.
@jopo Kupte si i paravan (podle jeho delky 35-55 zl), pokud ho nebudete mit k zapujceni v ubytovani. Je to super, tlumi to studeny vitr a zarucuje soukromi. Ty plaze jsou plne. Polaci si more fakt uzivaji.
I v 9 vecer vezmou deku a jdou relaxovat na plaz.
Ceny za jidlo nas mile prekvapili. Na obed vzdycky zajdeme, na vecu si neco koupime „domu“ anebo si davame jen gofry, palacinky nebo zapiekanki (zapecene bagety s masovou smesi), kebab, pizzu. A taky tady maji stanek Slovaci s trdelnikem.
Velmi dobre jsou jejich pierogi. Varene testovinove tasticky s ruznymi naplnemi.
@cecetka paraván uvidíme koupili jsme si plazovy stan vel pro 2 dospělé je i komplet zavírací mám to hlavně na věci a po pravdě nesnáším přeplněné pláže a v podstatě z destinací kam letame to ani neznám. Apartman máme na kraji města takže doufám že preplneno nebude jinak budeme asi autem projíždět uz jsme to i řešili. Sezení na pláži večer si dovedu představit nebo taková procházka po pobřeží pro západu slunce. Těším těším se moc.
@jopo Pocasi je ted na vychodnim pobrezi skvele na plazovani
Napis, kam jedete, nebo kde uz jste, a jak to tam vypada. Uz totiz vime, ze Polsko i pristi rok, jen jine misto (prece jen pobrezi je dlouhe 300 km, tak nebudeme jezdit na jedno misto opakovane) ![]()
@cecetka
zdravim my jsme již též v polsku Miezyzdroje. Cesta teda naprosto super celá po dálnici cca 7 hod. Počasí luxusní budeme tu do 10.8. Polsko je úžasný určitě tu nejsme naposledy to už teď vím.
@jopo Dnes jsme vyrazili na Hel. Silena cesta (asi stehovani narodu) a celkove nic moc. Poloostrov je zajimavy cestou s vyhledem do puckeho zalivu. Muzeum obrany pobrezi je
Samotne mesto Hel precpane lidma, plaz na konci poloostrova krasna, ale v pristavu smrad. Na Fokarium jsme uz nemeli naladu, kdyz jsme videli frontu u vstupu.
A do toho vedro. Pritom to dopoledne vypadalo na zatazeny den, ale po obede se to protrhalo a parilo slunce.
@cecetka my jsme dnes byli jen na obhlidce města. Už víme kde je vše na co se chceme podívat kdy jezdí loď atd. Jinak teda mi jsme přijeli včera takže dnes první den. Dopoledne jsem vybalila a po obědě jsme to vše prošli. Teď jsme ještě dali procházku podél pobřeží děti zmrzku koupili jsme si grilovane kuře celé a zeleninu k večeři. Teď dám nohy hore a budu relaxovat. Zítra půjdem na odpoledne k moři. Voda je teda teplá lehké vlny děti se včera večer už i vykoupal a nadšený. Teplo je teda dost na nás je to tak maximum prosím víc už ne. Jinak to vidíme že jeden den koupání druhý den výlet a tak to střídat. Ale teda písek je úplně všude. Centrum okolí mola lidí mraky živo samy stánek. Je tu muzeum voskových figurin a oceanariun to chceme vidět nejdřív a pak plavba piratskou lodí. Těším se už na zítra. Jinak jsme si chtěli dnes udělat nákup v lidlu a zavřeno
to od nás neznám a my počítali že si tu tak nějak vše koupíme. Nic jsme nevezli.
@jopo S Lidlem jsme dopadli uplne stejne
Nenapadlo me to tady napsat ![]()
S pocasim te zklamu. Od stredy maji prijit 30
![]()
@cecetka nojo nějak to prezijeme stále je to lepší než tropy na jihu. A řekla bych že vítr nic moc čekala jsem to teda silnější je to jako jinde z moře. Co pláže u vás kolik tam je lidí? Tady teda docela dost a dost lidí se i koupe. Voda fakt teplá prý 19st ale přijde mi teda víc.