Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@papyna u moře v Polsku jsme byla jako pubertačka a dodnes si pamatuju ten chlad a vítr, ačkoli bylo slunné léto! Hodně bych se divila, kdyby tam byly přelidněné pláže ![]()
@pe-terka Mrkej, naše fotka z Helu.
Není zcela vypovídající, ale jinou po ruce nemám ![]()
Tahle je ještě lepší pro názornost nacpaných pláží. Je z úplného konce Helu, loni na začátku července.
@unuděná píše:
@pe-terka Mrkej, naše fotka z Helu.
Není zcela vypovídající, ale jinou po ruce nemám
no vidím tam vzadu skupinku udatných otužilců
Já tam byla, to už je fkt pravěk, ještě za socana, moře mělo dokonce 14 stupnů
A dodnes si vzpomínám na jahodovou polívku, co nám tam servírovali ![]()
Ale většina našeho výletu vypadala spíš takhle
Přesto mám chuť se tam s dětmi vrátit, tak skvělé množství písku s malými mušličkami a kamínky, to se jentak nesežene. Natož tak blízko ČR.
Jako nebudu kecat, moře je studené, jak říkám, loni v červenci 20st i po tom horkém jaru a začátku léta. Ale mě osobně to třeba nevadí, nemám ráda teplou vodu, pokud je teplej vzduch ![]()
@unuděná Na Hel jedu s rodinou v srpnu a chci se tě jako zkušené zeptat, jsou tam nějaké bazény či aquaparky? Kdyby se do moře nedalo, ale jinak bylo vedro, tak ať máme kam zajet.
Holky, ze bychom se tam v lete potkaly? premyslim, ze manzelovi navrhnu vylet do Polska. ON je Polak, i kdyz teda z jihovychodni casti.
@unuděná píše:
Ale většina našeho výletu vypadala spíš takhlePřesto mám chuť se tam s dětmi vrátit, tak skvělé množství písku s malými mušličkami a kamínky, to se jentak nesežene. Natož tak blízko ČR.
jj, tento výjev se mi zdá povědomý
Předchozí foto - pláž je relativně zalidněná, ale s jižními zeměmi se to nedá srovnat
Čímž nepopírám, že Polsko je krásné, ale od koupačky bych si moc neslibovala
Pokud nejsi členkou Klubu otužilců, to jsou pak termální lázně ![]()
@zoidberg Tak to netuším, po tom jsem nepátrala, ale spíš bych řekla, že ne.. V Helu je nějaké delfinárium nebo tulenárium nebo co a jestli bazény, tak budou soukromé u hotelů. Ono je to fakt malinké, pár parkovišť, nějaké ty jejich pevnosti, maják a konec. Ani toho ubytování tam mnoho není, většina ostrova má jen pár desítek metrů na šířku ![]()
@unuděná ze kdy je ta druhá fotka? Taky červenec? A pršelo vám? Známý tam byli loni 14 dní nadšený a nepršelo ani jednou. Letos jedou znova. První foto super ale za druhá je jak září. Jinak taky mi stačí voda 20st.
@zoidberg navštivte určitě Fokárium, chovají tam poraněné tuleně. Jsou moc dobře vycvičení, hrajou si s míčky, umí poslouchat,… supr podívaná.
jo a taky je dobrý vylézt nahoru na maják, je odtama krásný výhled na celej Hel ![]()
@jopo píše:
@papyna jako ty sinice me taky děsí. Vůbec by me to nenapadlo. V podstatě jsem to viděla loni v tv a koukala jsem jak puk. My jedeme od 20.července. Tak jsem na to zvědavá. Vykoupat se určitě chceme. Ale nejvíc se těším asi na procházky po pláži a doufám že budou tak jak na fotkach. Pak klidně můžu dát info.
No my chceme jet také nějak v tomto termínu. Tak snad bude voda v pohodě. ale moc děkuji
@jopo Je ze stejneho dne, jako ta prvni
prvni tyden v cervenci.Tam nam uz neprselo vubec, ale my jeli road trip od Rujany po Gdansk a prvnich par dni proprselo dost. Nekde za Ustkou uz bylo nadherne.
@Jeanny21 Jo,Fokarium, to je ono, co jsem myslela!
![]()