Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
avm3 píše:LenkaN26 píše:Mají je i v DM drogerii
Venušiny kuličky seženeš v každém sex shopu a pomá hají tím, že se je musíš snažit v sobě udržet. Zavedou se do vagíny a záleží jak dlouho vydržíš. Já je ze začátku udržela max 15 minut a před těhu jsem s nima lítala klidně i celé dopoledne. Jen jsem je musela nosi pouze se sukní, když jsem měla kalhoty tak byly po 5 minutách vbenu :-d
Jo, máš pravdu! Až teď jsem si uvědomila, že jsem je tam také viděla
Jen já jsem si vybírala dle specifik aby mi vyhovovaly a nevím co vše je na obalu v DM napsáno. Nicméně super, že konzervativnější ženy nemusí do sexshopu ![]()
lyžařka píše:
ahoj tak járodím až v lete…ale snažím se denne cvičit to panevni dno ale nevim jestli to k nečemu je…prostě jen 50 x jakoby zatnu a pustím. Epi no balonek si určitě koupim. Cena mi nepřipadá nijak přemrštěná když jde o moje zdraví
V podstatě by jsi měla jakoby dovnitř sebe vtahovat konečník, močovou trubici a pochvu. Já jsem se popravdě naučila doopravdy posilovat pánevní dno až na přístrojích na rehabce kde jsem mimo jiné zjistila, že je těžké to pánevní dno i vědomně zcela uvolnit…
ahoj Lenko, no říkají že se to dá naučit při čurání…když zadržím moč, pustim,zadržím - tak že to jsou ty správný saly..tak to dělám 50× akorát mě nekde udivilo že jsem četla že se to ma vtahnout a třeba 2 min držet? já s výdechem silně ztahnu a s nadechem povolím…ale nedokážu jako třeba zatahnou a u toho dýchat..tak nevím :-/ tak setěšim na ten balonek epi no
jak se s ním dá cvičit?
LenkaN26 píše:avm3 píše:Jo, máš pravdu! Až teď jsem si uvědomila, že jsem je tam také vidělaLenkaN26 píše:Mají je i v DM drogerii
Venušiny kuličky seženeš v každém sex shopu a pomá hají tím, že se je musíš snažit v sobě udržet. Zavedou se do vagíny a záleží jak dlouho vydržíš. Já je ze začátku udržela max 15 minut a před těhu jsem s nima lítala klidně i celé dopoledne. Jen jsem je musela nosi pouze se sukní, když jsem měla kalhoty tak byly po 5 minutách vbenu :-dJen já jsem si vybírala dle specifik aby mi vyhovovaly a nevím co vše je na obalu v DM napsáno. Nicméně super, že konzervativnější ženy nemusí do sexshopu
Hele, já vůbec nevím, jak se to používa a tak … ale když jsem vyfasovala tu slevovou knížečku, tak jsem valila oči, že tam taky byly … ale jmenovalo se to jinak ![]()
avm3 píše:LenkaN26 píše:Hele, já vůbec nevím, jak se to používa a tak … ale když jsem vyfasovala tu slevovou knížečku, tak jsem valila oči, že tam taky byly … ale jmenovalo se to jinakavm3 píše:Jo, máš pravdu! Až teď jsem si uvědomila, že jsem je tam také vidělaLenkaN26 píše:Mají je i v DM drogerii
Venušiny kuličky seženeš v každém sex shopu a pomá hají tím, že se je musíš snažit v sobě udržet. Zavedou se do vagíny a záleží jak dlouho vydržíš. Já je ze začátku udržela max 15 minut a před těhu jsem s nima lítala klidně i celé dopoledne. Jen jsem je musela nosi pouze se sukní, když jsem měla kalhoty tak byly po 5 minutách vbenu :-dJen já jsem si vybírala dle specifik aby mi vyhovovaly a nevím co vše je na obalu v DM napsáno. Nicméně super, že konzervativnější ženy nemusí do sexshopu
Prostězavedeš do vagíny a nosíš, ale nemají se nosit v těhotenství. Většina kamarádek se ptala zda cítím nějaké sexuální vzrušení nebo něco obdobného, ale opravdu ne. Spíš byla fuška je ze začátku udržet
. Nicméně se s nima cítím víc žensky což asi souvisí s rozechvíváním čakry, ale to už jsme někde jinde…
LenkaN26 píše:avm3 píše:Prostězavedeš do vagíny a nosíš, ale nemají se nosit v těhotenství. Většina kamarádek se ptala zda cítím nějaké sexuální vzrušení nebo něco obdobného, ale opravdu ne. Spíš byla fuška je ze začátku udržetLenkaN26 píše:Hele, já vůbec nevím, jak se to používa a tak … ale když jsem vyfasovala tu slevovou knížečku, tak jsem valila oči, že tam taky byly … ale jmenovalo se to jinakavm3 píše:Jo, máš pravdu! Až teď jsem si uvědomila, že jsem je tam také vidělaLenkaN26 píše:Mají je i v DM drogerii
. Nicméně se s nima cítím víc žensky což asi souvisí s rozechvíváním čakry, ale to už jsme někde jinde…
Jo to taky vím
byli jsme s manželem v sex shopu ptali se na ně a paní říkala, že to spíš na posilování než na vzrušení. A pomáhá to dobře?
avm3 píše:LenkaN26 píše:Jo to taky vímavm3 píše:Prostězavedeš do vagíny a nosíš, ale nemají se nosit v těhotenství. Většina kamarádek se ptala zda cítím nějaké sexuální vzrušení nebo něco obdobného, ale opravdu ne. Spíš byla fuška je ze začátku udržetLenkaN26 píše:Hele, já vůbec nevím, jak se to používa a tak … ale když jsem vyfasovala tu slevovou knížečku, tak jsem valila oči, že tam taky byly … ale jmenovalo se to jinakavm3 píše:Jo, máš pravdu! Až teď jsem si uvědomila, že jsem je tam také vidělaLenkaN26 píše:Mají je i v DM drogerii
byli jsme s manželem v sex shopu ptali se na ně a paní říkala, že to spíš na posilování než na vzrušení. A pomáhá to dobře?
POMÁHÁ!!!! Můžu jen a jen doporučit
Už se těším až porodím a zas je vytáhnu ![]()
LenkaN26 píše:
POMÁHÁ!!!! Můžu jen a jen doporučitUž se těším až porodím a zas je vytáhnu
vytáhneš? spíš schováš ne?
![]()
cancerka píše:LenkaN26 píše:vytáhneš? spíš schováš ne?
POMÁHÁ!!!! Můžu jen a jen doporučitUž se těším až porodím a zas je vytáhnu
![]()
Ahoj holky,
tato diskuze mě zaujala, protože posilování pánevního dna je opravdu důležitá, ale pozor! Pánevní dno nejsou jen svěrače! Pánevní dno má 3 vrstvy a je třeba je posilovat od nejhlubší vrstvy po vnější (to jsou právě ty svěrače). Nejhlubší sval pánevního dna je tzv. PC sval, vede od kostrče ke stydké kosti, další vrstva vede mezi sedacími výběžky (nahmatáte nejlépe v sedu, jsou to takové boule na zadečku) a třetí jsou svěrače. Posilováním pouze svěračů může dojít ke „zmatení“ vylučovacího reflexu, třeba při přerušovaném močení a je to kontraproduktivní. Posilování PC svalu není vhodné v těhotenství, pracuje se tam s energií 1. čakry a v pokročilém těhotenství může vyvolat i porod. Doporučuji posilovat pánevní dno hned po porodu. Je to docela složitá věc spojená s uvědoměním si dechu a práce pánevního dna jako takového, která má souvislosti i s bránicí a dalšími svaly v těle. Venušiny kuličky jsou super pomůcka, při jejich nošení totiž zapojujeme všechny vrstvy pánevního dna, nejen svěrače. Techniky tu popisovat nebudu, je to na dlouho, ale kdyby měl někdo zájem, můžu se víc rozepsat v SZ nebo doporučit kurzy v Praze. Píšu jen pro to, abych uvedla na pravou míru informaci o posilování pánevního dna, že se nejedná jen o stahování svěračů, je to daleko rozsáhlejší a komplikovanější procedura.